Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Ekonomi İş-Yaşam Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir: Mühendisten fazla kazanan ustabaşı var - İş-Yaşam Haberleri

        Limak Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir, Senegal’in başkenti Dakar’da yaptıkları havalimanının açılışı sonrası bir araya geldiği Türk gazetecilerin gündemle ilgili sorularını cevaplandırdı.

        Gazete Habertürk'ten Gökhan Artan'ın haberine göre; Nihat Özdemir, yeni havalimanı inşaatında 500 kamyon şoförünün aranmasıyla ilgili olarak, “Türkiye’nin en önemli sorunu ara eleman ihtiyacıdır. 2 bin 500 kamyon çalışıyordu. Biz de dozer, grayder, kepçe operatörü bulabilmek için fiyatları yükseltik. Üçüncü havalimanı yüzünden maaşlar yükseldi. Meslek okullarına önem vermemiz lazım. Şu anda üçüncü havalimanında mühendis rakamlarını geçen maaşlarımız var. Mühendis alıyor 5 bin lira, 10 bin lira alan formen (ustabaşı) var. İşi yapan onlar” diye konuştu.

        REKLAM

        "TANAP’TA GECİKME YOK"

        Limak’ın da iş ortağı olduğu TANAP projesine de değinen Özdemir, “Denizden, karadan projeler devam ediyor. TANAP’ta gecikme gözükmüyor” dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ