Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Yaşam Lise öğrencilerinin internet bağımlılığı sorununa çözüm!

        Lise öğrencilerinin internet bağımlılığı sorunuyla mücadele etmek için İstanbul Valiliği’nce “Hayata Geri Dön” projesi hazırlandı. Gazete Habertürk'te yer alan habere göre Proje Koordinatörü Ahu Şimşek, İstanbul Valiliği AB ve Dış İlişkiler Bürosu’nda düzenlenen tanıtım toplantısında, İstanbul Valiliği’nin sahibi olduğu projenin ortaklarının İstanbul Yaşar Üniversitesi, Dipnot Derneği, Developmental Centre Of Thessaly, Inspectoratul Scolar Judetean Lası, Universita Dedli Studi di Milano olduğunu söyledi.

        Projenin amacının lise öğrencilerinin internet bağımlılığı ile mücadele etmek olduğunu belirten Şimşek, “Proje başladı, 2 yıllık sürecin planlaması yapıldı. Projede hedef internet bağımlılığı konusunda öğrencileri bilgilendirmek. Proje faaliyetleri, eğitim kurumlarının, öğretmenlerin, eğitimcilerin ve öğrencilerin aktif katılımıyla gerçekleştirilecek” dedi.

        Ahu Şimşek, proje çerçevesinde online eğitim platformu, el kitabı, farkındalığı artıracak kitapçıklar, lise öğretmenlerine yönelik eğitim materyali ve internet bağımlılığının tespit edilmesi, önlenmesi ve tedavi edilmesine dair karşılaştırmalı yeni bir metodoloji hazırlanacağını aktardı. Bu arada, proje kapsamında 3’ü Türkiye’de olmak üzere 6 faaliyet gerçekleştirileceği, son faaliyet olan uluslararası konferansın ise İzmir’de yapılacağı kaydedildi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ