Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Spor Futbol Şampiyonlar Ligi Liverpool 5 - 2 Roma | MAÇ ÖZETİ - Liverpool'un Salah'ı var - Futbol Haberleri

        Şampiyonlar Ligi'nde yarı final heyecanı Liverpool - Roma maçıyla başladı! Tarihinde Şampiyonlar Ligi'nde finale sadece bir kez çıkabilen, onda da Liverpool'a kaybeden Roma, 34 yıl sonra rakibinden rövanşı almak istiyor! İtalyan ekibi, milli futbolcumuz Cengiz Ünder'e güveniyor!

        ŞAMPİYONLAR LİGİ HEYECANI HTSPOR ARENA'DA... LIVERPOOL-ROMA MAÇININDAKİKA DAKİKA ANLATIMI İÇİN TIKLAYINIZ

        Şampiyonlar Ligi yarı final ilk maçında Liverpool, Anfield Road'da Cengiz Ünder'li Roma'yı konuk etti. Liverpool adeta maça tek kale başladı ve Roma kalesini ilk dakikadan itibaren abluka altına aldı. Dakikalar 35'i gösterdiğinde Mohamed Salah, skoru 1-0'a getiren golü attı. İlk yarı böyle bitecek derken yine Salah sahneye çıkan isim oldu ve Liverpool soyunma odasına 2-0 önde gitti. Salah'ın ilk yarıda attığı iki golde de Firmino'nun asisti vardı.

        REKLAM

        CENGİZ 45 DAKİKA OYUNDA KALDI

        İkinci yarıya başlarken Roma teknik direktörü Di Francesco, Cengiz Ünder'i oyundan alıpPatrik Schick'i oyuna sürdü. İkinci yarıya da ilk yarıda bıraktığı yerden başlayan Kırmızılar, 56. dakikada bu kez Salah'ın asistinde Sadio Mane'nin golüyle farkı 3'e çıkardı. Bu golün 5 dakika sonrasında ise dakikalar 61'i gösterirken bu kez de Salah asist yaptı, Firmino da topu ağlara gönderen isim oldu. Maçın 68. dakikasında yine sahneye Firmino çıktı ve farkı 5'e çıkaran golü Roma ağlarına gönderdi.

        ROMA 80'DEN SONRA AÇILDI AMA...

        80. dakikada Edin Dzeko sahneye çıktı ve farkı 4'e indirdi. Maç böyle bitecek derken bu kez de Perotti, penaltıdan attığı golle farkı bir anda 3'e indiren isim oldu ve maçta skor 5-2'ye geldi. Son 10 dakikada fırtına gibi esen Roma, başka gol bulamadı ve Liverpool da bu duruma ayak uydurunca Jürgen Klopp'un öğrencileri, Di Francesco'nun öğrencilerini 5-2 mağlup etti.

        REKLAM

        Liverpool serinin ilk maçında Roma'yı 5-2 mağlup etti ve final yolunda çok büyük bir avantaj yakaladı.Karşılaşmada Roma'dan Juan Jesus ve Fazio,Liverpool'dan ise Arnold ve Lovren karşılaşmayı sarı kart görerek tamamlayan isimler oldular.

        LIVERPOOL YARI FİNALE NASIL KALDI?

        Jürgen Klopp'un yönetimindeki Liverpool, Şampiyonlar Ligi'nde namağlup tek takım! E Grubu'nda Sevilla, Spartak Moskova ve Maribor'la mücadele eden Liverpool, Sevilla, Spartak Moskova ile berabere kaldıktan sonra 7-0'lık Maribor galibiyetiyle kendine geldi. 4. maçta Maribor'u yine farklı bir skor olan 4-0'la geçen İngiltere temsilcisi, Sevilla karşısında 30 dakikada 3-0 öne geçmesine rağmen maçı 3-3 tamamladı. Liverpool, gruptaki son maçında Spartak Moskova'yı yine 7-0 mağlup ederek topladığı 12 puanla bir üst tura lider olarak yükseldi.

        REKLAM

        Son 16 turunda Porto ile eşleşen Liverpool, ilk maçta rakibini 5-0'la mağlup etti ve avantajı kaptı. Anfield Road'da oynanan mücadelede sahadan 0-0'lık beraberlikle ayrılan İngiliz temsilcisi, adını bir üst tura yazdırdı.

        YARI FİNALDE MANCHESTER CITY'İ DEVİRDİLER!

        Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Liverpool, Anfield'da Manchester City'i konuk etti.

        Karşılaşmaya hızlı başlayan Kırmızılar, 12. dakikada 1-0 öne geçti. Ceza sahası içine hareketlenen Roberto Firmino'nun vuruşunda kaleci Ederson gole izin vermedi, dönen topu takip eden Brezilyalı futbolcu topu Salah'a çıkardı, Mısırlı futbolcunun vuruşunda top ağlara gitti. Salah attığı bu golle, bu sezon Liverpool'un mücadele ettiği tüm turnuvalarda 38. golünü atmış oldu.

        Liverpool, 21. dakikada skoru 2-0 yaptı. James Milner'ın pasında, Alex Oxlade Chamberlain ceza sahası dışından sert bir vuruş yaparak topu ağlara gönderdi.

        Merseyside ekibi, 2-0'dan sonra fırtına gibi esmeye devam etti. 31. dakikada Salah'ın ceza sahası içi sağ tarafından yaptığı ortada altıpas üzerinde etkili bir kafa vuruşu yapan Sadio Mane takımını 3-0 öne geçirdi.

        REKLAM

        Mücadelenin ilk yarısında başka gol olmayınca, ilk 45 dakika 3-0 Liverpool'un üstünlüğüyle sona erdi. Manchester City, ikinci yarıda daha etkili bir oyun ortaya koydu. Özellikle Sane'yle sol kanattan etkili ataklar geliştiren City, aradığı golü bulamadı.

        RÖVANŞ MAÇI

        Ev sahibi ekip maça çok hızlı başladı ve 1. dakikada Gabriel Jesus ile 1-0 öne geçti. Bu golün ardından maçı tek kaleye çeviren City, birçok gol fırsatına girdi ama ilk yarıda hakemin tartışmalı kararları sonrasında Manchester City'li oyuncular ve Guardiola çılgına döndü.

        İlk yarıda başka gol sesi çıkmayınca Manchester City soyunma odasına 1-0 önde girdi. Devre arasında hakem Lahoz ile tartışan Guardiola tribüne gönderildi.

        İkinci yarıda ise bambaşka bir senaryo vardı. 56. dakikada Salah, City'nin umutlarına sekte vuran golü attı. Bu golün ardından durmayan Liverpool, 72. dakikada Firmino ile 2-1 öne geçti ve City'yi kupanın dışına itecek skora imza attı. Liverpool, ilk maçta 3-0 mağlup ettiği rakibini ikinci maçta da 2-1 mağlup etti ve adını yarı finale yazdırdı.

        REKLAM

        Liverpool bu galibiyetle birlikte adını yarı finale yazdırırken, turnuvanın favorilerinden olan Pep Guardiola'nın Manchester City'sini de saf dışı bırakmış oldu.

        Mısırlı Salah ve Brezilyalı Firmino, bir sezonda Şampiyonlar Ligi'nde 8 gol atan ilk Liverpool futbolcuları oldu. Salah ayrıca bir Şampiyonlar Ligi sezonunda en fazla gol atan Afrikalı futbolcu unvanının sahibi Samuel Eto'o'nun (2010-11) rekorunu egale etti.

        Öte yandan Leroy Sane'nin 42. dakikadaki golünün ofsayt gerekçesiyle iptal edilmesine ilk yarının bitiş düdüğü sonrası itiraz eden Manchester City Teknik Direktörü Pep Guardiola, hakem tarafından tribüne gönderildi.

        ROMA'NIN ŞAMPİYONLAR LİGİ SERÜVENİ

        Grup aşamasında ölüm grubu sayılan C Grubu'nda Atletico Madrid, Chelsea ve Karabağ'la eşleşen Roma, 11 puanla lider olarak turladı. İlk maçında Atletico Madrid ile evinde 0-0 berabere kalan başkent temsilcisi, sonrasında Azerbaycan'da Karabağ'ı 2-1'le geçti. Grup aşamasının 3. maçında Chelsea ile nefesleri kesen bir maç oynayan Roma, 2-0 geriye düştüğü mücadelede önce 3-2 öne geçti, sonrasında 75. dakikada Eden Hazard'ın penaltı golüne engel olamadı ve sahadan 1 puanla ayrıldı. Chelsea'yi sonraki maçta evinde 3-0 devirerek rakiplerine gözdağı veren Roma, Atletico Madrid'e deplasmanda 2-0 kaybetse de evinde Karabağ karşısında hata yapmadı ve puanını 11'e yükselterek grubunu lider t amamladı.

        REKLAM

        Son 16 turunda Shakhtar'la eşleşen Roma, Cengiz Ünder'in büyük katkısıyla turladı. Ukrayna'da oynanan ilk maçın 41. dakikasında Cengiz Ünder sahne aldı ve takımını 1-0 öne geçirdi. Shakhtar, Ferreyra ve Fred'in gollerine engel olamadı ve deplasmanda sahadan 2-1'lik mağlubiyetle ayrıldı. Rövanş maçında Shakhtar Donetsk'i Edin Dzeko'nun tek golüyle mağlup eden Roma, Cengiz'in deplasmanda attığı golle deplasman kuralıyla bir üst tura yükseldi.

        YARI FİNALDE TARİHİ DÖNÜŞ!

        İLK MAÇTA HÜZÜN

        Barcelona, Şampiyonlar Ligi çeyrek final ilk maçında Roma'yı ağırladı. İtalyan ekibinde milli futbolcu Cengiz Ünder, sakatlığı nedeniyle kadroda yer almadı.

        38. dakikada gelişen Barcelona atağında, Rakitic Iniesta ve Messi'nin kısa pasları sonrası araya girmek isteyen Daniele De Rossi, ters bir vuruş yaparak topu kendi ağlarına yolladı. Bu golle 1-0 öne geçen Barcelona, ilk yarıyı da aynı skorla önde tamamladı.

        Barcelona 56. dakikada skoru 2-0 yaptı. Ev sahibi ekip, sağ kanattan kazandığı köşe vuruşunu kısa paslarla kullandı. Rakitic'in sağ taraftan altıpas içine çevirdiği topa Umtiti vurmak isterken top Manolas'ın ayağından Roma ağlarına gitti.

        Bu golden 3 dakika sonra Barcelona 3. golü de buldu. Ceza sahası içinde topla buluşan Suarez'in sağ köşeye yaptığı vuruşta top kaleci Alisson'dan döndü, topu önünde bulan Pique meşin yuvarlağı ağlara göndererek farkı 3'e çıkardı.

        REKLAM

        Roma 80. dakikada skoru 3-1 yaptı. Sol kanattan gelişen atakta ceza sahası içinde topla buluşan Dzeko penaltı noktası üzerinden yaptığı vuruşla topu sol köşeden ağlarla buluşturdu.

        Barcelona 87. dakikada 4. golü de buldu. Luis Suarez'in golüyle skor 4-1 oldu.

        Kalan dakikalarda başka gol olmayınca, Barcelona mücadeleden 4-1 galip ayrıldı.

        İKİNCİ MAÇTA TARİH YAZILDI, CENGİZ ASİST YAPTI

        Şampiyonlar Ligi çeyrek final rövanş maçında Roma, 4-1'in rövanşında Barcelona'yı evinde konuk etti.

        Maça hızlı başlayan Roma, 6. dakikada Dzeko ile 1-0 öne geçti. Tur için gollere ihtiyacı olan Roma ataklarına devam etti fakat ilk yarıda başka gol gelmeyince takımlar soyunma odasına 1-0'lık skorla girdi. İkinci yarıda da aynı etkinliğine devam eden Roma, 58. dakikada penaltıdan De Rossi ile durumu 2-0'a getirdi ve bir üst tur için umutlarını iyice arttırdı.

        Roma'yı bir üst tura taşıyan gol ise 82. dakikada Roma'daki gururumuz Cengiz Ünder'in asistinde Kostas Manolas'ın kafasıyla geldi ve Roma, Barcelona'yı 3-0 mağlup edip, ilk maçta 4-1 yenilmesine karşın skor avantajını elde edip adını yarı finale yazdırdı.

        REKLAM

        - Roma'da forma giyen milli futbolcu Cengiz Ünder, 73. dakikada Patrik Schick'in yerine oyuna dahil oldu.

        - İlk maçta kendi kalesine gol atan Manolas, 82. dakikada kaydettiği golle Roma'nın sahadan 3-0 galip ayrılmasını sağladı.

        - Roma, deplasmanda attığı golün avantajıyla 1983-84 sezonundan bu yana ilk defa Şampiyonlar Ligi'nde adını yarı finale yazdırdı.

        - Öte yandan Roma Kulübünün Twitter hesabından, 3. golün pasını atan Cengiz Ünder'in asker selamı verdiği görseli paylaşıldı.

        İtalyan basını da ilk haberlerde, "Roma mucizesi" (Rai News), "Roma'dan başyapıt" (Corriere della Sera), "Roma masal gibi" (Corriere dello Sport), "Muhteşem gece" (Gazzetta dello Sport) gibi başlıklar kullandı.

        Roma'yı zafere taşıyan gollerden birinin sahibi olan Edin Dzeko BT Sport'a yaptığı açıklamada, "İnanması güç ama başardık. Maçtan önce kimse bize inanmıyordu, bize yüzde 5 kazanma şansı veriyorlardı" dedi ve buna rağmen "muhteşem takım oyunu" sayesinde maçı almayı başardıklarını söyledi.

        Futbol ve siyaset dünyasından da Roma'ya tebrik yağdı. İtalya birinci ligi Serie A ekiplerinden Juventus ve Fiorentina sosyal medya haseplarından Roma'yı tebrik ederken, Roma Belediye Başkanı Virginia Raggi de, "Hem kentimiz hem de tüm İtalya için büyük gurur" dedi.

        Şurada Paylaş!

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ