Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Londra kent merkezine otomobille giriş 21 sterlin oldu

        YAKLAŞIK 5 MİLYON TL KAYNAK AYRILDI

        Bugünden itibaren geçerli olacak yeni uygulamada havayı kirleten araçlardan iki katı ücret alınacak. Londra Belediye BaşkanıSaddiqKhan; "Toksik Ücreti" adı altındaki yeni ücretlendirmenin başkentte hava kirliliği ile mücadelenin bir parçası olduğunu açıkladı. BaşkanKhan, Londra'da dokuzbin kişinin hava kirliliği yüzünden yaşamını kaybettiğine dikkati çekerek mücadele için 875 milyon Sterlinin gelecek beşyılda kullanılmak üzere ayrıldığını aktardı.

        ÖDEMEYN CEZA ALIYOR

        Başkent Londra, kent merkezine gitmek için ücret ödenen ilk şehir olmuştu. Londra merkezine ücret karşılığı araçla giriş uygulaması 2003 yılında başlamış, Londra merkezindeki trafiği azaltmak ve tıkalı yolları açmak hedeflenmişti.

        DHA'nın haberine göre, Londra'nın finansal merkezi ile ticari ve eğlence bölgesinin kapsayan 21 kilometrelik ücretli alana girmek isteyen sürücüler bugünden itibaren yeni uygulamayla 21.50 Sterlin (yaklaşık 100 TL) ödeyecek. Bunu vermeyen sürücüler ise 130 sterlin para cezasına çarptırılacak.

        Ücretli bölgeye giriş uygulaması hafta içi sabah 07.00 ile akşam 18.00 arasında geçerli. Hafta sonu ve resmi tatillerdeyse ücretli bölge uygulaması yapılmıyor.

        Araçlar şehrin belli kesimlerine yerleştirilen kameralarla takip edilerek, ücretli bölgeden elde edilen gelir toplu taşıma sisteminin geliştirilmesinde kullanılıyor. BaşkanKhan, ücretli bölge uygulamasının başlamasıyla Londralıların yüzde 82'sinin Londra merkezine gitmek için artık toplu taşımayı kullanmaya başladığını, uygulamayla birlikte Londra'nın merkezindeki trafiğin yüzde 30 oranında azaldığını açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ