Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünya Avrupa Macron'dan Afrika çıkışı: Fransa, ne yapacaklarını söylemeyecek!

        Batı Afrika ülkesi Burkina Faso'yu ziyaret eden Macron, kendisinden önceki Fransa liderlerinin tavrına ters düşen bir açıklama yaparak, kendisinin Afrikalılara yapmaları gerekeni söylemeyecek bir kuşağın üyesi olduğunu söyledi.

        Burkina Faso'nun başkenti Ouagadougou'da üniversite öğrencilerine hitap eden Macron, "Benim kuşağım gelip Afrikalılara ne yapacaklarını söylemeyecek bir kuşak" dedi. "Benim kuşağım, en güzel siyasi anılarından birinin Nelson Mandela olduğu bir kuşaktır."

        "Sahel 5" adıyla kurulan ve Burkina Faso, Çad, Mali, Moritanya ve Nijer'in katıldığı askeri girişim, bölgenin güvenliğini korumak gibi çok zor bir görevi üstlenecek.

        REKLAM

        Burkina Faso Cumhurbaşkanı Roch Marc Kabore ile görüşmesinden sonra "Bu savaşı en kısa zamanda kazanmamız şarttır" diyen Macron, Sahel 5 gücü için "yeterince hızlı gelişmediğini düşünüyorum" dedi.

        Sayıları binleri bulan Birleşmiş Milletler barış gücü askeri, Fransız birlikleri, askeri eğitmenler ve dron operatörlerinin çabaları, bölgede giderek yayılanşiddeti durdurmaya yetmiyor. Büyük ülkeler şimdi umutlarını Sahel 5 gücüne bağlamış durumdalar. Sahel 5 gücü yedi tabur halinde 5,000 askerden oluşacak ve aynı zamanda insani ve kalkınma projelerinde de görev alacak.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ