Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Japonya'ya siyah kraliçe

        Ariana Miyamoto, Japonya'da güzellik yarışmasında birinci gelerek ülkesini 2015 Kainat Güzellik Yarışması'nda temsil etme hakkı kazandı. 20 yaşındaki genç kızı rakiplerinden farklı kılan özelliğiyse, melezliği... Japon bir anne ve Afro-Amerikalı bir babanın kızı olan Miyamoto, kültür konusundaki muhafazâkarlığıyla tanınan Japon toplumundan hem iyi hem de kötü tepkiler aldı.

        Japonya'da Miyamoto gibi yarı Japon, yarı yabancı olanlara "hafu" deniyor. "Yarım" anlamına gelen kelime kimilerine göre "aşağılama" kimilerine göreyse "çeşitlilik" içeriyor. Sosyal medya kullanıcıları Miyamoto'ya "Yarı-Kraliçe" ismini taktı. Miyamoto ise kendisine, melezliğinden dolayı zor günler geçirmiş bir dünya yıldızı olan Mariah Carey'i örnek alıyor. Japonya'nın güneyindeki Nagazaki şehrinde doğan ve ortaokula kadar burada yaşayan Miyamoto, lise yıllarını ABD'de geçirdi. Tüm bu özellikleri kimi izleyiciler için ilgi çekici. Birçoğu, ülke tarihinin ilk melez güzellik kraliçesi için "Yolun açık olsun Ariana" ve "Farklı bir etnisiteye sahip olmak, seni daha az Japon yapmaz" yorumlarında bulundu.

        Bu grup Miyamoto için "saishoku kenbi" yani "Tanrının hem güzellik hem de zekâyla kutsadığı kadın" ifadesini kullanıyor. Bir diğer kısım ise Miyamoto'nun seçilmesine tepkili. "Japonya'nın temsilcisi olmayı hak etmiyor. Bizi daha iyi yansıtan bir aday bulamadık mı" yorumlarında bulunanlar ve ona "yarı-güzel" diyenler de var.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ