Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Tom Wolfe, jennifer Lopez için baklava yapmayı öğrendi

        HT MAGAZİN

        LEZZETİ, kişiye özel sanata çevirmesiyle tanınan ve Food Art Festivali’ne katılmak için İstanbul’a gelen Tom Wolfe, baklava yapımını öğrenmek için ünlü baklava ustası ve Karaköy Güllüoğlu Yönetim Kurulu Başkanı Nadir Güllü’den ders aldı.

        Karaköy Güllüoğlu’nun baklava imalathanesine önceki gün gelen Wolfe, Güllü ile baklava üzerinde kısa bir süre sohbet ettikten sonra özel giysilerini giyerek imalata girdi. Özellikle Jennifer Lopez’in baklavayı sevdiğini ve kendisine mutlaka bu tatlıdan yapmak istediğini belirten Wolfe, Güllü’den hamur açma, tepsiye döşeme ve pişirme teknikleriyle yeme ritüeli hakkında bilgi aldı.

        Wolfe, baklavayı Amerika’ya döner dönmez yapacağını ve başta Lopez olmak üzere çalıştığı diğer ünlülere de ikram edeceğini söyledi. Tasarım yeteneğini yemek sunumuyla birleştiren dâhi aşçı, yaratıcı çalışmalarını İstanbul’da lezzet meraklılarıyla paylaşacak. Sürrealist ve avangart tabaklar dizayn eden Wolfe, Dali, Kandinsky, Malevich, Yves Klein gibi ressamlardan etkilendiğini söylüyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ