Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Michael Jackson'ın ölümünün 6'ıncı yıl dönümü
        1

        Popun kralı Michael Jackson, 25 Haziran 2009’da, 50 yaşındayken aramızdan ayrılmıştı. Aradan tam 6 sene geçti. Ancak her yeni gün, 'Jacko' hakkında bilmediğimiz bir gerçek öğreniyoruz. Örneğin Jackson’ın son günlerinde onun korumalığını yapan Bill Whitfield ve Javon Beard'ün bir kitabı yayınlandı. Kitapta, ünlü müzisyen Michael Jackson hakkındaki bazı gerçekler ortaya çıktı. İşte onlardan birkaçı...

        2

        GİZLİ İKİ SEVGİLİSİ VARDI

        Jackson’ın asla gerçek isimlerini telaffuz etmediği iki sevgilisi vardı. Jackson onları ‘Arkadaş’ ve ‘Çiçek’ olarak adlandırmıştı. Korumaları Bill ve Javon, onlarla Virginia’da tanıştıklarını söylüyor.

        3

        AİLESİYLE ARASI KÖTÜYDÜ

        Çocuklarına bağlıydı ama ailesiyle mesafeliydi. Bahreyn ve İrlanda’ya 2007’de yaptığı gezilerden sonra ailesiyle arasına mesafe koydu. Kızkardeşi Janet’e de tavır aldı. Bir tek annesi Katherine’ye karşı yufka yürekliydi. Bazen ziyarete gelen akrabalarını kapıdan çevirdiği olurdu.

        4

        BÖCEK ARAMASI

        Eğer bir otel odasına veya konferans salonuna girecekse, mekana gizlice yerleştirilmiş kamera ya da kayıt cihazı gibi cihazlar, korumalar tarafından didik didik aranırdı. Herhangi bir şeyden şüphelenirse odasını derhal değiştirirdi. Bindiği limuzindeki kayıt cihazlarını kontrol ettirirdi. Aslında bu davranış bir paranoyadan kaynaklanmıyordu. 2003’te avukatıyla olan bir konuşması kaydedilmiş ve magazin basınında yer almıştı. Bu yüzden Jackson bu konuda son derece dikkatliydi.

        5

        ÇOCUKLARINA MASKE TAKARDI

        Jackson, çocuklarına yalnızca ev sınırlarında gerçek isimleriyle hitap eder, dışarı çıktığında da magazinden onları korumak için, onlara maske takardı. Kızı Paris’e ‘Prens’, oğlu Prince Michael’a ise ‘Blanket’ derdi. Ailesine karşı aşırı korumacı davranırdı. Bugün 13, 17 ve 18 yaşlarında olan çocuklarının yıllık harçlığı 8 milyon dolardı (yaklaşık 16 milyon TL).

        6

        100 BİN DOLARI ANINDA BIRAKTI

        Jackson bir kitap canavarıydı. Tarih, bilim, roman; konusu ne olursa olsun, her kitabı okurdu. Los Angeles’taki bir kitapçıda beğendiği bir kitap koleksiyonunu, nakit 100 bin dolar (yaklaşık 200 bin TL) vererek satın almıştı. Bir defasında kitapçıya girdi, sakız alır gibi kitap satın aldı ve 5 bin dolar bırakıp gitti. Bunlar Jackson'ın normal davranışlarıydı...

        7

        KANKASINI KOLLADI

        ABD'li futbolcu OJ Simpson, karısını öldürmekle suçlandığı ve daha sonrasında beraat ettiği dönemde medyadan kaçmak için Jackson’ın Neverland adındaki malikanesinde kaldı. Jackson zor durumda kalan arkadaşlarına her zaman yardım ederdi.

        8

        İNTERNET KULLANMIYORDU

        Jackson, son dönemlerinde medyadan tamamen kaçtı. Röportaj vermedi, TV’ye çıkmadı, sadece DVD kaydetti. Bilgisayarı yoktu ve internetten herhangi bir şey arayacağı zaman birini bu konuda görevlendirirdi.

        9

        GAZETE OKUMAZDI

        Eğer yapacağı gezilere çocuklarıyla gidiyorsa, ortalıkta hakkında yapılmış haberlerin yer aldığı bir ekran görüntüsü, gazete ya da dergi olmamasına ve çocukların bunu görmemesine dikkat ederdi. Okuduğu tek gazete The Wall Street Journal’dı çünkü diğerlerinde kendisi hakkındaki abuk subuk haberleri görmek istemezdi.

        10

        BASKETBOL SEVERDİ

        Jackson’ın ev sevdiği spor, gençlik yıllarında basketboldu. Erkek kardeşleriyle birlikte nasıl basketbol oynayacağını da ABD'li ünlü R&B ve soul sanatçısı Marvin Gaye’in evinde öğrenmişti.

        11

        NEVERLAND'DEN AYRILIŞI

        Jackson hakkındaki çocuk tacizi iddiaları hayatının en karanlık dönemleriydi. 2003 yılında bir gün, Santa Barbara'dan şerifler malikaneye girdi ve arama yapmak istedi. Jackson, o günden sonra bir daha evinde yaşamadı. Onun evi, güvenli olması gereken bir alandı. Beş yıl sonra malikaneye gidildiğinde, ortalık şeriflerin bıraktığı gibiydi: koltuklar tozlanmıştı. Jackson ve çocukları kalan günlerinde kiralık evler ve otellerde yaşadı.

        12
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ