Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Miley Cyrus içini boşalttı

        Miley Cyrus, kendini Marie Claire dergisine anlattı.

        22 yaşındaki Cyrus'un kendi bedeni içinde son derece rahat olduğu tartışma götürmez bir gerçek. Ama onun bu hale gelmesi yani kendi bedenini olduğu gibi sevmesi hiç de kolay olmamış. Kendi deyimiyle bunun sorumlusu da henüz küçük bir çocukken rol aldığı ve kendisini şöhnete kavuşturan Hannah Montana dizisi ve orada canlandırdığı karakter.

        Son dönemde çalkantılı özel hayatı ve sınırları zorlayan hatta anne- babaları kızdıran sahne şovlarıyla gündemde olan Miley Cyrus, Marie Claire dergisinin Eylül sayısına konuk oldu. Hem dergiye 1960'ların efsane modeli Twiggy benzeri pozlar verdi hem de çocuk yaşta şöhret olmanın bir de parıltılı bir pop yıldızını canlandırmanın kendisini nasıl etkilediğini anlattı.

        Country müzisyeni Billy Ray Cyrus'ın kızı olan Miley Ray Cyrus, 14 yaşındayken Disney'in Hannah Montana adlı dizisinde rol almaya başladı. Bu karakter sayesinde de bir anda şöhreti yakaladı. Öyle ki artı herkes onun için "Billy Ray Cyrus'ın kızı" demek yerine babası için Miley Cyrus'ın babası " demeyi tercih eder hale geldi.

        Her ne kadar bu karakter Cyrus'a bugünkü şöhretinin kapılarını açsa da genç yıldızın hayatında hatırı sayılır kötü etkileri de olmuş.Bunu şöyle anlattı Miley Cyrus dergiye verdiği röportajda " 11 yaşımdan beri bana şu söylenirdi: Sen bir pop yıldızısın. Bu da şu demek: Sarışın olmalısın, saçların mutlaka uzun olmalı ve üzerine parıltılı daracık şeyler giymelisin."

        Cyrus, oynadığı Hannah Montana karakterinin, beynine gerçekçi olmayan bir güzellik anlayışı yerleştirdiğini itiraf etti. "Bu arada ben, 16 yaşında saçları peruklu ve yüzünden tonlarca makyaj olan 16 yaşında bir pop yıldızını canlandıran kırılgan bir küçük kızdım:" Genç şarkıcı bu dizide aslında olmadığı biri haline getirilip öyle gösterildiğini de söyledi. Bütün bunların kendisinde beden algısıyla ilgili sorunlara neden olduğunu da söyledi genç şarkıcı.

        Cyrus sözlerini şöyle sürdürdü: " Program bitince bir anda kendime kim olduğumu sormaya başladım." Miley Cryus, o dönemde sette 12 saat boyunca çalışmak zorunda kaldığını da söyledi: "Her sabah kalkıyordum. Boğazımı kahveyle ıslatıp uyanmaya çalışıyordum. O dönemde sadece devam etmek ve güçlü olmak zorundaydım. "

        Genç yıldız, Hannah Montana adlı dizide rol aldığı sırada yaşadığı zorlukların bunlarla sınırlı olmadığını da söyledi. Hatta ilk regl olduğunda da çekime katılması gerekmiş. "O sırada senaryo gereği beyaz pantolon giyiyordum. Çok utanç vericiydi, ama setten ayrılamazdım. "

        Bugün hem sahne kostümleriyle hem de günlük hayatındaki giyimi ve tavırlarıyla "cüretkar" olarak nitelendirilen Cyrus'ın bu hale gelmesi pek de kolay olmamış yani. Miley Cyrus için oynadığı karakterin bedenine sıkışıp kaldığı dönem artık geçti gitti. Öyle ki güzellik konusundaki takıntılı fikirleri bile değişti.

        Cyrus günümüzün güzellik kalıplarına sıkışıp kalmamak konusunda kararlı. Bu konuda da şunları söyledi genç yıldız: "Büyük olasılıkla geleneksel bir kozmetik firmasının tanıtım yüzü olmayacağım. Ama benim hayalim dudak parlatıcısı satmak değil, benim hayalim dünyayı kurtarmak".

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ