Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Ünlü model Bar Refaeli gözaltına alındı

        İsrailli top model Bar Refaeli vergi kaçırdığı iddiasıyla gözaltına alındı. 20 milyon dolar serveti olan Refaeli’nin ikameti konusunda İsrail devletine yalan beyanda bulunduğu ve böylece vergi kaçırdığı iddia ediliyor.

        İsrail Vergi Kurumu’nun yaptığı açıklamaya göre Refaeli son dönemde satın aldığı lüks bir apartman dairesi ve otomobili de mal beyanına katmadı. Dünyaca ünlü top modelin annesi Zipora Refaeli de aynı iddialarla gözaltına alındı. İsrailli yetkililer Refaeli’nin İsrail vatandaşı olduğunu yılın büyük zamanını ülkesinde geçirdiğini fakat ikametinin başka bir ülkede olduğunu belirterek İsrail’deki vergi yükümlülüklerinden kaçtığını belirtiyor.

        Refaeli’nin İsaril’de lüks bir apartman dairesinde oturduğu fakat dairenin abisi ve annesi adına olduğu ifade ediliyor. Ünlü modelin kullandığı Range Rover ve Lexus marka lüks araçların kendisine fotoğraf çekimi karşılığında hediye edildiği fakat otomobilleri vergiden kaçmak için adına kayıt ettirmediği iddialar arasında.

        6 AY YURT DIŞINA ÇIKAMAYACAKLAR

        Çarşamba günü evi basılan Refaeli, dün mahkeme kararıyla tutuklandı ve kefaletle serbest bırakılabileceğine karar verildi. Refaeli ve annesine 6 ay boyunca yurt dışına çıkış yasağı kondu. Ünlü model avukatı aracılığıyla hakkındaki iddiaların tümünü yalanladı. (AFP)

        Refaeli, 4 Haziran 1985'de İsralli Yahudi bir aile olan Rafael ve Tzipi çiftinin çocuğu olarak dünyaya geldi. Bar Refaeli'nin üç erkek kardeşi vardır. Annesi Tzipi Levine, 1970'lerde İsrail'de oldukça ünlü bir modeldi. Bar Refaeli, modellik kariyerine ilk olarak henüz sekiz aylık bir bebekken, reklam kampanyaları ile başladı, on beş yaşına geldiğinde ise profesyonel bir model olarak çalışmaya başladı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ