Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Dünyadan Ünlü oyuncu Harrison Ford faciaya neden oluyordu

        Hollywood yıldızı Harrison Ford, kullandığı küçük uçak ile onlarca insanın hayatının riske attı. NBC'nin haberine göre, 74 yaşındaki deneyimli pilotun kullandığı küçük uçak, az daha California eyaletindeki John Wayne Havaalanı'ndaki bir yolcu uçağına çarpacaktı. Tek motorlu Aviat Husky tipi özel uçağıyla havaalanına iniş izni isteyen Ford, kulenin yönlendirdiği pist yerine, yolcu uçaklarınca kullanılan taksi yoluna yöneldi.

        Habere göre; kullandığı uçağı, içinde 110 yolcu ve altı mürettebat bulunan Boeing 737'nin hemen üzerinden geçirerek indiren Ford, az kalsın taksi yolundaki yolcu uçağına çarpacaktı. Söz konusu American Airlines uçağının, olaydan birkaç dakika sonra Dallas'a havalandığı bildirildi.

        Amerikan Federal Havacılık İdaresi (FAA), yaşanan yanlış anlaşılmanın nedeninin araştırıldığını açıkladı. AFP haber ajansı, havacılık tutkunu Ford'un 5 bin 200 saati aşkın uçuş deneyimi olduğunu ve hem uçak hem de helikopter kullanma ehliyeti bulunduğunu belirtti.

        Ford, iki sene önce bir İkinci Dünya Savaşı uçağını Santa Monica'daki bir golf sahasına indirirken geçirdiği kazada kolunu kırmıştı. NBC, Ford'un yaşanan olay sırasında kule görevlilerine "Şu uçağın altımda olması normal mi?" diye sorduğunu belirtti. Karbüratör arızasından kaynaklanan olayda Ford, kafasından da hafif şekilde yaralanmıştı.

        Ford 1999 yılında da California'da aldığı bir uçuş dersi sırasında helikopter kazası yaşamıştı. Hollywood yıldızı, bu kazadan yara almadan kurtulmuştu. Ünlü oyuncu bir sene sonra da Nebraska'da Beechcraft Bonanza tipi küçük uçakla acil iniş yaparken pisti ıskalamıştı. Ford bu olayda da yara almamıştı.

        REKLAM
        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ