Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Usta sanatçı Kadir İnanır, Hasankeyf İlçesi’ne 43 yıl aradan sonra bir kez daha geldi
        1

        Batman Belediyesi tarafından düzenlenen, ’5’inci Yılmaz Güney Kürt film festivali’ne katılan sinema oyuncusu ve bir dönem Akil İnsanlar Heyeti üyeliği yapan Kadir İnanır 1972 yılında ’Azap yolu’ filminin çekimleri için bulunduğu tarihi Hasankeyf İlçesi’ne 43 yıl aradan sonra bir kez daha geldi.

        2

        Jülide Kural ile birlikte Hasankeyf’i gezen Kadir İnanır, "Hasankeyf sular altında kaldıktan sonra turist modern bir barajı görmeye mi gelir? Buraya yazık olur" dedi.

        3

        Batman Belediye Başkan ekili Gülistan Akel’in eşlik ettiği Kadir İnanır, daha sonra hayat arkadaşı Jülide Kural’la birlikte köprüde çay içti. Hasankeyf’in yok olmaması için 2002 yılında kadın grubuyla birlikte Hasankeyf’e destek mesajı verdiklerini söyleyen Jülide Kural da, "O tarihte de Hasankeyf’in yaşamasının gerektiğini, bu tarih dokunun bir ülkenin değil, tüm kamuoyunun olduğunun altını çizmiştik.

        4

        Kültürün yok olması kabul edilemez. Hasankeyf dünyanın hazinesidir. O gün söylediğimizi bugün de tekrarlıyoruz. Gördüğümüz gerçek yok edilebilir mi? Herkes kendine sorsun" diye konuştu.

        5

        Daha sonra İnanır’la Dicle kenarında sarmaş-dolaş objektiflere poz veren Kural, Hasankeyf’in Güneydoğu’nun Kapadokyası olduğunu söyledi. DHA

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ