Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ünlülerin Babalar Günü anıları
        1

        Hafta Sonu dergisi, Babalar Günü’nün gelmesi vesilesiyle ünlü isimlere “Babanızdan hayatla ilgili ne öğüt aldınız ve siz çocuğunuza nasıl bir öğütte bulunuyorsunuz?” diye sordu. İşte cevaplar...

        2

        Fedakarlığı ve dürüstlüğü aşıladı (Ceylan Çapa )
        Çocukluğum boyunca babamın bize sevgiyi, fedakarlığı, dürüstlüğü ve saygıyı esirgemeyip bu özellikleri bize aşılamış olması ondan aldığım en güzel öğretidir. Bunun için babama teşekkür ediyorum.

        3

        Önceliğin ailen olmalı (Emre Eczacıbaşı)
        Aile ilişkisi güçlü temeller üzerine kurulu olmalıdır. Benim babamdan aldığım en önemli nasihat, ailenin ne kadar önemli olduğu üzerineydi. Babam, ‘Hayatın boyunca önceliğin ailen olmalıdır’ der...

        4

        Babamın yardımseverliği bana hep örnek oldu (Melisa Tapan)
        Unutamadığım bir anım var babamla; Emirgan’da çorba içiyorduk. O zamanlar ben çok küçüktüm. Çorbacıya üstü başı kirli bir adam geldi. Adamın gelmesiyle birden yaygara koptu. Ne olduğunu sorunca garsonlar; ‘Bu adam müşterilerimizi rahatsız ediyor. Ne çorbayı ödeyebilir ne de burada çorba içebilir’ dediler. Bunun üstüne babam adamı aldı, bizi başka bir restorana götürdü. Adamın karnını doyurdu. Babamın bu yardımseverliği bana hep örnek olmuştur.

        5

        Adaletli ve merhametli ol (Petek Dinçöz)
        Babam sağ olsaydı hiçbir şey için üzülmemi istemez ve üzülmeme izin vermezdi. Rahmetli babacığımın yaşarken verdiği en büyük öğüdü ‘Adaletli ve merhametli ol’du. Ben de inşallah sağlıkla kucağıma alacağım oğlum İrfan Aslan’a, Allah’ın izniyle şu öğüdü vereceğim: Hayatta her koşulda, başına gelebilecek her durumda, merhametli, yardımsever ve adaletli ol...

        6

        Kendinden ödün verme (Seren Serengil)
        Babacığım bana hep ‘Ben sana bir soyadı bırakıyorum. Hiçbir zaman hiçbir şey için duruşunu bozma. Kendinden ödün verme. Ben bu soyadı için çok mücadele verdim’ derdi. Ben de Allah izin verir de çocuğum olursa bir gün, aynı şeyleri söyleyeceğim. Toplum içinde duruşunuz çok önemlidir. İnsan hiçbir şey için kişiliğinden ödün vermemeli. Her koşulda onurlu bir yaşamı tercih etmeli. Benim için esas olan budur. Bir işte, birinci ya da ikinci olacağıma üçüncü olayım ama onurum zedelenmesin. İnsanın prestiji çok önemlidir. Hep buna inandım. Her zaman onurlu bir yaşamı, hedeflerime tercih ederim.

        7

        Ne oldum değil ne olacağım de (Yelda Demirören)
        Büyürken babamın bana karşı olan, o zamanlar aşırı gelen korumacılığını anlamakta zorluk çekerdim. ‘Her evin kuralları var, bizim evin kuralları böyle’ der noktayı koyardı. Eskiden bu ‘ev kurallarının’ hayatımdaki katkılarını anlamamaya dirensem de şimdi etkilerini gördükçe Allah’a şükrediyorum. Babam hâlâ sık sık söyler; ‘Her gece uyumadan ne oldum değil, ne olacağım diye dua et ve her zaman elinden gelenin en iyisi olmayı dene’ diye. Canım babacığım, sen gerçekten benim en büyük şansımsın. Seni çok seviyorum.

        8

        Herkese gülümse (Yeşim Salkım)
        Babamın sanatçı olması benim için çok büyük bir tecrübeydi. Onunla bu hayatı daha erken öğrendim. Nasihati bol bir babadır benim babam. En önemli nasihatı ise, ‘Hayatta merdivenleri çıkarken herkese gülümse çünkü inerken yine onlarla karşılaşacaksın’ oldu. Şimdi ben de çocuklarıma kendi tecrübelerimden yola çıkarak ‘Hayat şahane bir öğretmendir’ diyorum. Yaşayarak her şey öğrenilir.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ