Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Harika Avcı kaldığı otel odasında yaralı bulundu

        Müslim SARIYAR / HT GAZETE

        İstanbul Bostancı’daki Park Dedeman Otel’de dün sabah saat 10.30 sıralarında meydana gelen olay, iddiaya göre şöyle gelişti:

        Bir süredir otelde kalan 55 yaşındaki Harika Avcı, odasında silahla vurulmuş halde bulundu. Avcı, ambulansla Göztepe Eğitim ve Araştırma Hastanesi’ne kaldırıldı. Soruşturma başlatan polis, kayıtlara “silahla yaralama” olarak giren olayla ilgili, Avcı’nın sevgilisi olduğu iddia edilen 26 yaşındaki Yasin K.’yı gözaltına aldı.

        Yasin K.’nın, ifadesinde “Yaklaşık 1 haftadır otelde kalıyor. Zaman zaman yanına gidiyordum. Dün sabaha karşı da yanına gittim. Yattık. Saat 10.30 gibi kalktım. Köpeği gezdirmek için dışarı çıkacağım sırada yatak odası tarafından bağırış sesi duydum ama silah sesi duymadım. İçeri yöneldiğimde onu yaralanmış halde buldum” dediği öğrenildi.

        SİLAH VE BOŞ KOVAN İNCELENİYOR

        Olay Yeri İnceleme ekipleri, otel odasının duvarında 1 adet mermi izi ile 1 adet boş kovan buldu. Ayrıca Avcı’nın yatağındaki yastıkta barut izi tespit edildi. Olayda kullanılan ve odada bulunan silahın da Avcı’nın “şiddet gördüğü” gerekçesiyle daha önce 2 kez boşanma davası açıp davalardan feragat ettiği ama şu an ayrı yaşadığı eşi İbrahim Öztürk’e ait olduğu belirlendi. Göğsüne ve koltuk altına isabet eden 2 kurşunla yaralanan Avcı’nın sağlık durumunun iyi olduğu açıklandı.

        Tedavisi süren Harika Avcı’nın, polise verdiği ifadesinde “Yanlışlıkla kendimi vurdum” dediği öğrenildi. Yasin K., Avcı’nın ifadesinin ardından serbest bırakıldı.

        EŞİ İÇİN EVDEN UZAKLAŞTIRMA KARARI VERİLMİŞTİ

        Harika Avcı, daha önce, kendisinden 24 yaş küçük eşi İbrahim Öztürk’ten şiddet gördüğü gerekçesiyle, 1 yıl arayla 2 kez boşanma davası açtı. Ancak 2 davadan da feragat etti. Avcı, menajeri İbrahim Öztürk ile 14 Şubat 2009’da nikâh masasına oturmuştu. Avcı, 2 ay sonra eşinin kendisini darp ettiğini iddia ederek polise sığındı. Ünlü oyuncu, mahkemeden eşi için evden uzaklaştırma kararı çıkarılmasını istedi, ancak 1 ay sonra “barıştıklarını” belirterek boşanmaktan vazgeçti. Avcı, 2009’un aralık ayında, boşanmak için bir kez daha mahkemeye başvurdu. Aile mahkemesine verdiği dilekçede, yine “eşinin kendisine fiziksel-psikolojik şiddet uygulamaya devam ettiğini, sinirlendiğinde evdeki bilgisayar, televizyon veya diğer eşyaları kırıp döktüğünü” kaydetti. Ancak 2011’in ocak ayında bu davadan da feragat etti. Harika Avcı, en son 25 Ocak’ta eşinin kendisini dövdüğünü ileri sürerek polise başvurup mahkemeden koruma kararı çıkarmıştı. Avcı’nın işyeri ve konutuna 2 ay süreyle yaklaşmamasına ve silahını yetkili kuruma teslim etmesine karar verilen Öztürk hakkında ‘tehdit’ suçundan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılmıştı.

        ANNESİ VE ÜVEY KARDEŞİ ‘AKLİ MELEKE’ RAPORU İSTEMİŞTİ

        Öte yandan Harika Avcı’nın üvey ağabeyi Ahmet Önengil ile annesi Sabriye Ocak, 2006’da mahkemeye başvurarak, ünlü oyuncunun “alkol bağımlısı” olduğunu iddia etmiş ve vesayet altına alınması talebinde bulunmuştu. İkili, “akli melekelerinin yerinde olup olmadığının” tespiti için Avcı’nın Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’ne gönderilmesini istemişti. Ancak hastanede Avcı hakkında hazırlanan raporda, “ünlü oyuncunun herhangi bir akıl hastalığı ya da zayıflığının bulunmadığı” belirtilmişti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ