Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Yağmur Sarıoğlu’nun 3.5 milyon TL’lik Lamborghini ile test sürüşü yapması

        HABERTURK MAGAZİN

        HT MASA ekibi bu hafta, 88’inci Oscar Ödülleri’ni, Cem Yılmaz’ın SİYAD Ödül Töreni’ndeki ‘Türkiye’nin Leonardo DiCaprio’suyum’ çıkışını, Tarkan’ın 11 Mart’ta çıkacak Türk Sanat Müziği albümünü, Burak Özçivit ile Neslihan Atagül’ün sosyal medyaya damgasını vuran öpüşme sahnesini, Yağmur Sarıoğlu’nun 3.5 milyon TL’lik Lamborghini Aventador ile test sürüşü yapmasını ve Türkan Şoray ile Orhan Gencebay’ın evlerini satacağı yönünde çıkan haberleri masaya yatırdı.

        Geçtiğimiz hafta masaya yatırdığımız futbolcu eşlerinin otomobil tutkusuna bir yeni futbolcu eşi daha eklendi. Galatasaraylı Sabri Sarıoğlu’nun eşi Yağmur Sarıoğlu, test sürüşü yapmak için 3.5 milyon TL’lik Lamborghini Aventador ile hafta içi sokakları inletti. Bu işin sonu nereye varacak sizce?

        OBEN BUDAK: Futbolcular bitti şimdi eşlerinin hikâyelerini dinliyoruz. Yeni bir sektör başladı, hayırlı olsun.

        BÜLENT İPEK: Yağmur Sarıoğlu, Hatice Gönül ve diğerleri. Hepsi Asena Atalay’ın (Erkin) izinden gidiyor. Benim bildiğim Türkiye’de pahalı spor otomobil kullanan ilk futbolcu eşi Asena’ydı. Bu arabaların fiyatları onlar için bile pahalı. Eşlerinin bir senelik ücretiyle asfaltları ağlatıyorlar. Umarım eşlerinin kısa süren futbol hayatı bitince dara düşmezler.

        REŞAT BALCIOĞLU: Lüks tüketimin sonu yoktur. İnsanlar kazançlarına ve bütçelerine göre bir hayat yaşarlar ve ona göre paralarını harcarlar. Sabri’nin eşi Yağmur Hanım milyon dolarlık otomobile binebilir. Ama böyle şeyleri insanların gözüne sokmamak lazım. Yağmur Hanım’a bir de tavsiyem olacak: Kullandığı çok hızlı bir otomobildir, emniyet kemerini takmayı unutmasın.

        ‘Tarkan’ınki doğru ama geç kalmış bir proje’

        Tarkan’ın yıllardır üzerinde çalıştığı Türk Sanat Müziği albümü nihayet piyasaya çıkıyor. 11 Mart’ta dinleyicilerle buluşacak bu albüm piyasada nasıl bir etki yaratır sizce?

        Esin Övet: Şükür sonunda. Ama tabii bunu çıkardığı için pop albümünü de çok ertelememeli. Yoksa insanlar gerçekten şarkıları çöpe atıyor söylentilerine inanacak.

        Oben Budak: Klasik Tarkan etkisi yaratacak, herkes koşa koşa alacak. Tarkan ürünlerinde tatmin garantisi var. O şarkı söylesin de pop söylemiş, Türk Sanat Müziği söylemiş ne önemi var?

        Kadir Kaymakçı: Ben klasik müzik albümü çıkarsam piyasaya ne kadar etki ederse Tarkan’ın Türk Sanat Müziği albümü de o kadar etki eder. Şaka bir yana öyle yer yerinden falan oynamaz. Hoş, arşivlik bir anı olur o kadar.

        Bülent İpek: Doğru ama geç kalmış bir proje. 10 yıl önce çıkarsaydı ticari başarı da elde edebilirdi. Sanat müziği albümü yapmayan popçu kalmadı neredeyse. Ama yine de Tarkan’ınki kesin arşivlik bir proje olmuştur. Ben bir tane alırım.

        Reşat Balcıoğlu: Tarkan tartışmasız pop müziğin en iyi sanatçısı ve hatta son zamanlarda dünya müzik listelerinde adından söz ettiren bir insandır. Bana göre Tarkan, evrensel bir sanatçıdır. Tıpkı müzik gibi... Tarkan’ın Türk Sanat Müziği söylemeyi çok sevdi- ğini biliyoruz. Ben güzel bir çalışma olduğunu düşünüyorum. İnsanlar belli bir kalıp içerisinde kalmamalı. Tarkan bu albümle bence birçok sanat- çıya öncülük etmiştir. Cesurca bir davranıştır. Buradan parasal anlamda bir müzik başarısı değil de, müzikseverlerin arşivlerinde yer alacak kaliteli bir çalışma yaptığını düşünüyorum.

        ‘Leonardo DiCaprio esprileri Oscar’dan daha eğlenceliydi’

        Sinema dünyasının en prestijli ödülleri Oscar’lar sahiplerini buldu. Leonardo DiCaprio, ‘Diriliş’ filmindeki rolüyle En İyi Erkek Oyuncu ödülünü kazanarak şanssızlığını kırdı. Töreni nasıl buldunuz?

        Esin Övet: Ödül alması bir yana hakkında sosyal medyada yapılan caps’lerin hastası oldum. İnanılmaz güzel espriler ve videolar vardı. Bu anlamda iyi ki alacak mı, almayacak mı tartışmaları oldu. Pek güzel oldu. Eğlendik. Ama tabii Eddie’nin almasını isterdim.

        Kadir Kaymakçı:Son yılların, bence en sönük Oscar gecesiydi. Bırakın ödül alan filmleri, Oscar’ın alamet-i farikası kıyafetler bile ışıltısızdı. Geceden aklınızda kalan bir kıyafet var mı? O kadar ki Batı basını ünlü yıldızların değil Mad Max’in kostümcüsünün montunu konuşuyor günlerdir... Son yılların en az izlenen töreni olması da gecenin özeti gibi!

        Oben Budak:Önceki ay Los Angeles’ta katıldığım Altın Küre töreninde yönetmen Inarritu’ya da Leonardo’ya da Oscar’ı almış gözüyle bakılıyordu. Hollywood’un diğer isimlerine bile böyle bir ilgi yoktu diyebilirim. Leonardo Oscar’sız bu kadar büyük bir isim haline geldiyse bundan sonra neler olur bilemiyorum.

        Bülent İpek: Allah Leonardo DiCaprio’dan razı olsun. Sıkıcı Oscar töreni, küresel bir eğlenceye dönüştü. Bizim ödül törenleriyle kıyaslamaya hiç gerek yok. Bizde de törenin sonuna kadar sabırla oturabilen, ödül alan rakiplerini içten biçimde alkışlayabilen sanatçılar çoğald ğında o seviyede ödül törenleri yapılabilir. ‘Ödül alırsam gelirim’ saçmalığından kurtulmadıkça ödüllerimiz kurumsallaşamaz.

        Reşat Balcıoğlu: Leonardo DiCaprio, hep bu ödülü düşleyerek projelerde yer aldı. Oscar’dan dört kez eli boş döndüğü halde hiçbir zaman yılmadı. Bu bize şunu gösteriyor ki hiçbir sanatçı, ‘Ben oldum’ diye düşünmemeli. Sonuçta herkes tarafından beğenilen, dünyada kendisinden söz ettiren bir proje yaptığınız zaman mükâfatını alırsınız. Oscar dünyanın en iyi sinema ödül törenlerinden biri. Ülkemizde onun gibi olmasa da onun gibi en iyi MGD’nin düzenlediği Altın Objektif Ödül Törenleri’dir. İnşallah ülkemizde de ileride Oscar gibi dört dörtlük bir ödül gecesi düzenlenir.

        ‘Cem bir gün mutlaka SİYAD’dan ödül alır’

        Cem Yılmaz 48. SİYAD ödül törenine damgasını vurdu. Yılmaz, yıllardır SİYAD’dan ödül alamadığını hatırlatarak “Türkiye’nin Leonardo’suyum” esprisiyle salondakileri güldürdü. Bu yorum hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Esin Övet: Cem Yılmaz’ın ödül törenlerinde yaptığı konuşmalar bana çok saçma geliyor. Bence kendisini biraz daha hazırlamalı.

        Kadir Kaymakçı: Cem, SİYAD’daki Leonardo esprisiyle tam 12’den vurmuş ;) Bir dahaki filmde bir ayıyla güre- şip, konuşmadan boş boş kameraya bakıp ‘rol keserse’ SİYAD’dan ödül alacağına eminim...

        Oben Budak:Espri yapmış her zamanki gibi, kendini oyunculuk adına böyle bir kıyaslama içine soktuğunu düşünmüyorum. Hem üzülmesin, bizde ödül sektörü ağır sanatsal filmler arasında dönüyor. Ne kadar anlaşılmazsa o kadar iyi olduğunu düşünen bir sinema sektörü var.

        Bülent İpek: Cem Yılmaz’ın Türkiye’de en önemsediği gazeteci grubu sinema yazarları. Onların derneğinin (SİYAD) ödül törenlerine her sene katılır. TV’deki programlarına konuk olur. Bu da sinemacı olarak kabul görmek için çabalayan bir sanatçı açısından normal. Sabretsin bir gün ödül de vereceklerdir.

        Reşat Balcıoğlu:Cem Yılmaz kendisiyle barışık bir insan. Kendisini Leonardo DiCaprio ile karşılaştırarak hem espri hem gönderme yapıyor. Artık anlayana.

        ‘Öpüşürsem ilişkim bozulur düşüncesi müzelik’

        Burak Özçivit ve Neslİhan Atagül’ün öpüşme sahnesi sosyal medyada çok konuşuldu. Bu sahne Burak ile Fahriye’nin arasına kara kedi girmesine neden olur mu sizce?

        Esin Övet: Çok sıkıldım Fahriye ve kıskançlık haberlerinden. O kadar da değildir diye düşünüyorum. Sonuç olarak o da oyuncu yani kıskanıyorsa gerçekten çekilmez olur.

        Oben Budak: Burak Özçivit ve Fahriye Evcen hakkında saçma sapan şeyler okuyoruz. Tuhaf bir çift bence, bu durumdan da bir kavga çıkarırlar gibi geliyor bana.

        Kadir Kaymakçı: Bir oyuncu dizide öpüştü diye sevgilisiyle arası bozulacaksa kimse kusura bakmasın da yere batsın öyle aşk da oyunculuk da! 2016 yılında hâlâ “Rol icabı öpüşürsem ilişkim bozulur” diye düşünen oyuncu kaldıysa onları da türünün son örneği diye etnografya müzesinde nadide bir eser olarak sergilemek gerek.

        Bülent İpek: Herkes Burak ile Fahriye’nin değil, Burak ile Kadir’in Neslihan yüzünden kavga edeceği günü bekliyor. Neslihan Atagül’ün sevgilisi Kadir Doğulu, Burak Özçivit hakkında “Ne kadar kendine âşık bir adam, çok tehlikeli” gibi bir açıklama yapmıştı. Eminim Burak ile Neslihan’ın öpüşme sahneleri sırf bu nedenle çok ilgi görüyor.

        Reşat Balcıoğlu: Artık insanların sanatı, sanat için yaptıklarını öğrenmeleri lazım. Fahriye Evcen sevgilisi Burak Özçivit başka bir kızla öpüştü diye bozulacaksa bence aşk yaşamasınlar. Ne yani, Fahriye Evcen’e Hollywood’dan başrol teklif etseler, milyonlarca dolar verseler ve bütün dünyada izleneceğini söyleseler sevişme sahnesinde oynamayacak mı?

        ‘Ustalar tebdil-imekân peşinde’

        Orhan Gencebay’ın evini satacağı yönündeki haberler sıcaklığını korurken şimdi de Türkan Şoray’ın malikânesini satışa çıkarması gündemde. Ünlü isimler evlerini neden satışa çıkarıyorlar sizce?

        Oben Budak: Çocukluğumdan beri hikâyelerini dinlediğim o evin satılığa çıkarılmasına şaşırdım. Ama ev satmak o kadar şaşırtıcı değil. Ünlülerin insan olduğunu unutuyoruz bazen. Kaç yıldır aynı evde oturmak sıkıcı oldu belki de, bu yönünü düşünen yok!

        Bülent İpek: Ne Türkan Şoray’ın filmini çekerken aldığı borçları kapatmak için evini sattığına, ne de Orhan Gencebay’ın maddi sıkıntıya düştüğü için evini satmak istediği dedikodularına inanıyorum. Bence Oben’in dediği gibi ünlü isimler sadece sıkıldıkları için evlerini satıyor olabilir. Bazen yalı veya villa hayatı yorucu, küçük bir apartman hayatı daha sade gelebilir insanlara.

        Reşat Balcıoğlu:Türkan Şoray haricinde kimin ne sattığını bilmiyorum ama Türkan Sultan’ın paraya ihtiyacı olduğu için evini satışa çıkardığını düşünmüyorum. 50 yıllık Türkan Sultan, herhalde şimdiye kadar o evin 10 misli değerinde para kazanmıştır. Bu yaşında çeşitli açılış ve davetlere belli bir ücret karşılığında gittiğini biliyoruz. Yeni bir ev almak için sattığını düşünüyorum. Zira bu saatten sonra Türkan Sultan’ın malikâneye değil, saygıya ihtiyacı var.

        MASA'NIN ALTINDAKİLER

        Katıldığı bir televizyon programında kadınların trafikten men edilmesi gerektiğini dile getiren spor yorumcusu Kaya Çilingiroğlu.

        Nişantaşı’nda sevgilisiyle eğlendikten sonra çıkışta flaşlar patlayınca yüzü asılan, “Şimdi çok güzel oldu” diye söyleyen oyuncu Cem Kılıç.

        MASA'NIN ÜSTÜNDEKİLER

        Abi Dabi Festivali kapsamında Paris’in en prestijli konser salonlarından biri olan Olimpia Hall’de gerçekleşen ve barış mesajlarının verildiği konserde ülkemizi temsil eden Serkan Çağrı.

        Organ Nakilleri Bilinçlendirme ve Geliştirme Derneği’nin ‘İyilik Bebekleri’ kampanyasına destek veren Nebahat Çehre, Ediz Hun, Kerem Tunçeri ve Selçuk Yöntem’in aralarında bulunduğu 41 ünlü isim.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ