Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Fahriye Evcen ile Burak Özçivit davalık oldu

        Reşat Nuri Güntekin’in “Çalıkuşu” romanının ana karakteri Feride’nin torunu Sebahattin Topçu, Tims Yapım tarafından tescil edilen “Çalıkuşu” markasının gerçek hak sahibi olduğu iddiasıyla dava açtı.

        Sebahattin Topçu, İstanbul Fikri ve Sınai Haklar Hukuk Mahkemesi’ne sunduğu dilekçede, “Çalıkuşu Feride” markasını, kendi adına üç yıl önce Türkiye Patent Enstitüsü (TPE) nezdinde tescil ettirdiğini aktardı.

        Dilekçede, davalı Tims Yapım’ın “Çalıkuşu” ibaresini daha önceden TPE’ye tescil ettirdiğini de belirten Topçu, “Çalıkuşu” ibaresi üzerinde büyükannesi Feride’nin isim hakkı bulunduğunu ve bu ibarenin üçüncü kişiler tarafından tescil edilmesinin mümkün olmadığını da söyledi.

        Sebahattin Topçu’nun avukatı Yusuf Bardak dilekçede, “Çalıkuşu ibaresini müvekkilim dışında herhangi biri tarafından tescili mümkün değildir. Bu nedenle davalının Türk Patent Enstitüsü tescilinin hükümsüzlüğüne karar verilmesini, ayrıca dava sonuçlanıncaya kadar bu ibarenin üçüncü kişilere devrinin önlenmesi için ihtiyati tedbir kararı verilmesini talep ediyoruz” dedi.

        Çalıkuşu dizisinde Kamran karakterini Burak Özçivit, Feride karakterini de Fahriye Evcen canlandırmıştı.

        (Hürriyet)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ