Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Ertem Eğilmez, bir daha drama çekmedi

        Mehmet ÇALIŞKAN / HABERTÜRK MAGAZİN

        Yıl 1972... Ertem Eğilmez, Filiz Akın, Tarık Akan’ın başrollerini paylaştığı ‘Tatlı Dillim’i çekmektedir. Bir mola sırasında Akan, Eğilmez’e ‘Ağabey, hep çok iyi sinemacı, çok iyi yönetmen olduğunu söylüyorsun ama hiç ödül almadın’ der. Ünlü yönetmenin cevabı şu olur: “İstesem bundan sonraki ilk filmimde ödül alırım ama ben o tarz filmler çekmek istemiyorum.” Ne var ki Eğilmez, Akan’ın sözlerinden alınmıştır bir kere. ‘Tatlı Dillim’in çekimlerinin bitiminden Tarık Akan’ı ofisine çağırıp “Bir film çekeceğim. Öyle bir film olacak ki birçok ödül kazanacak. Sen de başrolünde olacaksın. Bir daha da o tarzda film çekmeyeceğim. Sırf sana ödül alabileceğimi göstermek için o filmi çekeceğim” der. Kısa bir süre sonra da Tarık Akan, Halit Akçatepe ve Kahraman Kıral’ın başrolünü paylaştığı ’Canım Kardeşim’in çekimlerine başlanır. Filmin hikâyesi Akan’ın canlandırdığı Murat’ın en büyük hayali evde televizyon olması olan kan kanseri kardeşinin isteğini yerine getirmek için yakın dostu Halit ile birlikte yaşadıklarıdır.

        BİR DAHA DRAMA ÇEKMEDİ

        Ve Ertem Eğilmez’in dediği çıkmıştır. ‘Canım Kardeşim’, 1973’te birçok ödül kazanır. İçinde yer yer dram da olsa finali mutlaka umut yüklü diyalog ve sahnelere sahip filmler çeken Eğilmez, kendisine birçok ödül kazandırmasına rağmen bir daha karamsarlık ve ölümle biten bir film çekmez.

        49 filmde rol alan Süperstar

        Türk pop müziğinin Süperstar’ı Ajda Pekkan hatırı sayılır sayıda filmde rol aldı. 1961’de Mor Çatı’da sahneye çıkarak ilk şarkıcılık deneyimi yaşayan Pekkan, 1963’de Ses Dergisi’nin açtığı Sinema Yarışması’na katılıp birinci olmasıyla Yeşilçam’a ayak bastı. Aynı yıl Öztürk Serengil ile birlikte ‘Adanalı Tayfur’da başrol oynayan sanatçı, 1972 yapımı ‘Alçaklar Cehenneme Gider’e kadar olan 9 yıllık süreçte tam 49 filmde rol aldı. Ajda Pekkan, sadece oyunculuk yapan sanatçıların bile ulaşamadığı sayıda film çekmesine rağmen bütün enerjisini şarkıcılığa yöneltmek için oyunculuğu bıraktı. Pekkan’ın hakkında az bilinen bir diğer bilgi ise Fransa’da Philips firmasının desteğiyle 3 Fransızca albüm yapmış olması.

        "Yabancı" Avşar’ın hayatını İnanır kurtardı

        Barut miktarı yanlış ayarlanan patlayıcı Hülya Avşar’ın karnının yarılmasına neden oldu.

        Hülya Avşar 1984’te Kadir İnanır ile birlikte ‘Yabancı’ adlı sinema filminde başrol oynamaktadır. Çekimlerin finalinde Avşar’ın vurulma sahnesi vardır. Tetikçiler nikâh salonundan çıkan Hülya Avşar’ı vuracaktır. Teknik ekip gelinliğin altına bir boya torbası ve onu patlatacak bir fünye yerleştirir. Çekimler sırasında fünye uzaktan kumandayla harekete geçirilip boya torbası patlatılır. O anda Hülya Avşar yere yığılır. Film ekibi zeten olması gerekenin olduğunu düşünse de Avşar’ın hemen yanındaki Kadir İnanır bir terslik olduğunu fark eder. Yerdeki Hülya Avşar hareketsizdir ve bağırsaklarının bir kısmının dışarı çıktığını görür. Patlama için kullanılan barutun miktarının ayarlanamaması Avşar’ın karnında ciddi yaralanmaya neden olmuştur. Kadir İnanır, Hülya Avşar’ın yarılan karnına tampon yaparak kan akışını yavaşlattıktan sonra kucağında otomobile, oradan da hastaneye götürür.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ