Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Beyazıt Öztürk dönecek mi dönmeyecek mi? Beyaz Show bitti mi?

        Esin ÖVET/GAZETE HABERTÜRK

        Geçen akşam bir masadayım. Sektörden 2 kişi kendi aralarında Beyaz’ı tartışıyor. Biri “Beyaz bu sene final yaptı. Çaktırmadı ama dönmeyecek yeni sezona” diyor, diğeri de “Yok olur mu? Yeni sezon için acayip fikirleri var üstelik. Dönecek, dönecek” diyor. Israrla biri “Dönecek” diyor, biri “Dönmeyecek” diyor. Bizler de pinpon maçı izler gibi kafamızı bir o yana bir bu yana döndürüyoruz. Malum olaylar yaşandıktan sonra Beyaz kendini az biraz çekti geriye ya, herkes bir şeyler söylüyor. Ama olayları bırakın, ben kendimi bildim bileli Beyaz her sene bırakacak. Daha doğrusu “Bıraksın artık kaç sene oldu” diyenler o kadar çok ki. Yahu bir durun. Adam final yaparsa üzülün. Sevinmeyin. Amerika’da yıllarca şov programı yapan var. Memlekette herkes onu sarıp sarmalıyor. Hatta “Beyaz bıraksın” diyenler bir yandan da “Adamlar bak yıllardır program yapıyor izlettiriyor” diyorlar. Ama iş bizim insanımıza geldi mi “Bıraksın artık” oluyor. Anlamak mümkün değil. Gerçekten mümkün değil. Beyaz 20 yılı devirmiş; alkışlayacaklarına söylenmedik söz kalmıyor. Ama pardon bizim insanımız alkışlamaz. Direkt köstekler.

        HATTA BİZİM İNSANIMIZ..

        - Eğer biri kendi isteğiyle işten ayrılırsa “Kovuldu” der.

        - Dört gözle işten ayrılmasını bekler ki “Ben söylemiştim bak kovuldu” diyebilsin.

        - Eğer biri 2-3 senedir televizyon programı yapmıyorsa “Teklif gelmiyor, o yüzden yapmıyor” der.

        - Eğer biri bir televizyon programına katılıyorsa ve o kanala gitmek zorunda kalıyorsa hemen “Bak gördün mü, iş istiyor kapı kapı dolaşıyor” der.

        - Sevgilisinden ayrılan biri için “Terk edildi” der.

        - Kocasından boşandıysa “Adamın sevgilisi var, kadını terk etti” der.

        - Biri evlenmek istemiyordur, “Adam onu almıyor” der.

        - Tüm fırsatlar ona verilir ama o başarılı olamaz, araya torpil sokar başkalarının başarılı olduğu işte var olmaya çalışır. Sonra “Ben geldim oldu” der.

        Der de der... Daha ne yazayım? Bilinen dağ kılavuz istemez. Memleketimiz işte. Hali budur. Gül geç.

        SEZEN AKSU'DAN 'DÜNYALI NURİ' GELİYOR

        Müzik dünyası eskisi gibi değil. Resmen kan ağlıyor. Gerçekten birçok albüm satmıyor. Ama tabii sanatçılar durmuyor. Ki durmasın zaten. Albüm satmıyor diye kimse evde oturacak değil. Çalışacak, üretecek. Yeni bir çıkış noktası bulacak. Zaten güzel bir şarkı yapılırsa yerini bulur. Dinleyici ona ulaşmak için her şeyi yapar. Yeni şarkı son yıllarda eskisi gibi çok patlamıyor. Hatta birçok ünlü isim eski şarkıları sandıktan çıkarıp söylüyor. Bu da iyi bir şeydir. Söylesinler, üretsinler. Eski unutulmaz şarkıları yeni versiyonuyla yeni nesle ulaştırsınlar. Eski nesil bile hâlâ bayıla bayıla dinliyor. Uzun süredir ortalarda gözükmeyen Sezen Aksu da yeni bir albüm hazırlıyor. Hatta eli kulağında, çıktı çıkacak. En son Arnavutköy’de kendini gösterdiğinde “Oh be Sezen Aksu bir yere çıktı ve oturdu. Ne güzel keşke daha çok kendini gösterse, kendini eve kapatmasa” demiştim. Meğer yeni albüm hazırlıyormuş. Birçok kişinin dilinde de “Nuri” var. Evet, evet ben de kıyısından köşesinden şarkıyı dinledim. Şarkı, “Nuri delikanlı Nuri”, “Dünyalı Nuri”, “Capcanlı Nuri” sözleriyle şimdiden dinleyenlerin dillinde. Çıkınca düşünemiyorum. Hadi Sezen Aksu çıkar artık şu yeni şarkıları. Bizler hâlâ senin şarkılarını dinliyoruz. Baksana Youtube’da dinlenen ilk 3 şarkı İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu, Ahmet Kaya. Bu ne demek? Özledik demek. Güzel, yürekten, gerçek şarkıları özledik demek. Çok ihtiyacımız var gerçek ve damardan şarkılara yetiş Sezen Aksu yetiş.

        ALBÜMLERDEN KONU AÇILMIŞKEN

        Hande Yener, Sertab Erener, Kenan Doğulu, Erol Evgin, Ajda Pekkan, Berksan gibi birçok kişi albüm çıkardı. Şimdi izne çıkıyorum. Ama yazılara devam, her sene ve her yaz olduğu gibi. Bol bol şarkı dinleme, bol bol okuma zamanı. Hadi kendinize iyi bakın. Siz de güzel şarkılar dinleyin ve güzel kitaplar okuyun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ