Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Esin Övet: Demet Akalın yüreğiyle hareket eden bir kadın

        HABERTÜRK MAGAZİN

        Geçtiğimiz hafta ailesiyle gittiği bir beach’te 1000 TL’ye loca kiraladığı haberleriyle gündeme gelen Demet Akalın, çok geçmeden Torba’daki halk plajında objektiflere takıldı. Çıkan haber sonrası bu hamleyi nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Esin Övet: Demet Akalın akıllı bir kadın. Ama her şeyden önce yüreğiyle hareket eden biri. Bu hareketi hesaplı kitaplı yapmamıştır. Gerçekten yoldan geçerken “Aaa hadi buraya gidelim” demiş ve girmiştir. Dayısı oraya çok gittiği için daha önceden bildiği ve defalarca gittiği bir yermiş. Sanatçıların bu tarz yerlerde olması harika.

        Oben Budak: Demet Akalın olması gerektiği gibi bir star portresi çiziyor aslında. Şaşılacak bir durum değil bu. Zamanı gelir 1000 TL’ye loca tutar, olmadı halk plajında takılır. Film başı 25 milyon dolar alan Hollywood oyuncularını da market torbalarıyla görebiliyoruz sonuçta.

        Reşat Balcıoğlu: Demet Akalın’ın 1 hafta önce Bodrum’un en lüks beach’inde görüntülendikten sonra bu kez halk plajında görüntülenmesi tamamıyla reklam kokan bir hareket. Tonlarca parası var, istediği yerde gidip keyif yapar ama Bodrum’da görüntülendikten sonra hayranlarım beni eleştirmesin düşüncesinden yola çıkarak plaja gidip “Halkın içindeyim” mesajı vermesi tribüne oynamaktır.

        Bülent İpek: Demet Akalın kendi markasını iyi yönetirken; Hülya Avşar, İbrahim Tatlıses ve Sibel Can gibi ünlülerin yolundan gidiyor. Taşradan İstanbul’a gelip zorlu mücadele sonunda star olduğu gerçeğini göstermeyi, hatırlatmayı seviyor. Bizde böyle ünlülere halk daha çok sahip çıkar. Demet Akalın “Geldiğim yeri hiç unutmadım” mesajı vermek istemiş.

        'İBO GENÇLERİN TOZUNU ATTIRDI'

        İbrahim Tatlıses, internet âleminde de imparatorluğunu ilan etti. Video paylaşım sitesi Youtube’da, Türkiye’de 1 milyar izlenme sayısını aşan isimler listesinde ilk sırada yer alan Tatlıses’i, Sezen Aksu, Ahmet Kaya, Gülşen ve Demet Akalın takip etti...

        Reşat Balcıoğlu: İbrahim Tatlıses’in sahnelerde olmamasına karşın Youtube’da zirvede olması sosyal medyanın gücünü gösterir. Yaşadığı hazin olaydan sonra sanat ve sosyal hayatında ivme kaybeden Tatlıses’in sosyal medyaya yönelmesi çok akıllıca bir hareket oldu. İnsanların gönlünde taht kurduğunun en bariz ispatıdır bu rakamlar.

        Esin Övet: İnsanlar efkârlandıkları zaman Ahmet Kaya, İbrahim Tatlıses ve Sezen Aksu şarkılarını açıyor. Bu demek oluyor ki artık eskisi gibi bu tarz şarkılar yapılmıyor. Teknoloji yok etti duyguları. Ne acı...

        Oben Budak: İbrahim Tatlıses’ten bahsediyoruz, şaşırmak ne mümkün. Her şarkıcı hakkında uydurma haberler yapılıyor, yok Yunan adalarında o dinleniyormuş, yok Cannes’daki kulüpler filancayı çalıyormuş. Bu ülkede sesi sınırları aşmış 5 kişi varsa biri imparatordur. Şaşı- ranların neye şaşırdığını merak ettim. Tatlıses, gençlerin tozunu attırdı.

        Bülent İpek: Youtube’daki videoları son 3 yılda en çok izlenen ilk 3 isme bakın: 5 yıl önce vurulan ve hayata döndükten sonra hiçbir sanatsal üretim yapmayan İbrahim Tatlıses, 16 yıl önce ölen Ahmet Kaya ve 10 yıldır hit şarkı çıkarmayan Sezen Aksu. Bu 3 isim tıklanma artırmak için ne sosyal medya danışmanları tuttu ne de dijital oyunlara başvurdu. HT Magazin Haber Müdürü Mehmet Çalışkan’ın yazdığı bu liste gerçek sanatçıların ölümsüz olduğunun, eserleriyle yaşamayı sürdürdüğünün göstergesi. Hayali tıklamalarla gününü öldüren genç şarkıcılar oturup düşünmeli. Sosyal medya danışmanlarını bıraksınlar, gerçek şarkı üretsinler, gerisi zaten gelir.

        'ÖTEKİ HÜLYA AVŞAR'I SAMİMİYETLE GÖSTERMELİ'

        Hülya Avşar, hayatını anlatacağı filmin çekimlerine başladı. Sadece bir el kamerasıyla çekeceği filmde, yaşadıklarını felsefi bir bakışla yorumlayacak...

        Reşat Balcıoğlu: Eğer Hülya Avşar bu filmi sansüre uğratmadan çekerse Türk sinema tarihinin en büyük filmi olur. Oscar’a bile aday gösterilebilir. Avşar son yıllarda popülaritesini yitirip rol aldığı projelerin tutmamasıyla kendini bu alanda kanıtlamak istedi gibime geliyor. Yine de komedi filmlerinin revaçta olduğu bir ortamda çok cesurca bir hareket.

        Oben Budak: Kendi hayatını filme çekmesi için biraz erken değil mi? Yaşadığı çoğu şeyi gözümüzün önünde yaşadı zaten, hangi kısmının merak edileceğini bilemedim. Saçlarını platin sarısı yapacakmış, ben asıl o halini merak ettim.

        Esin Övet: Hülya Avşar değişik projeler yapmaya bayılır. İyi bir şey olacak gibi. Merakla bekliyorum.

        Bülent İpek: İlk anda “Hülya Avşar’ın bilmediğimiz neyi kaldı ki?” diye düşünebiliriz. Filmleri, TV şovları, fırtınalı hayatı, sivri çıkışlarıyla magazin dünyasının son 30 yılına damgasını vuran Avşar’ı bir de kendi gözünden izleme fikri bana çok ilginç geldi. Magazin basınının yansıttığı, bildiğimiz Hülya Avşar’ın dışında bize öteki Hülya Avşar’ı samimiyetle gösterebilirse kendi ve sanat dünyası adına büyük iş yapmış, kalıcı bir eser bırakmış olur. Bunu da yaparsa bir tek Hülya Avşar yapar. Merakla bekliyorum.

        'SEZEN'İN HER DÖNÜŞÜ AYRI BİR HİKÂYEDİR'

        Aksu yeni bir albümle piyasaya dönmeye hazırlanı- yor. Albümü dinleyen gazetecilerin dilinde ‘Nuri’ var. Şarkının sözleri “Nuri delikanlı Nuri”, “dünyalı Nuri”, “capcanlı Nuri” diye akıyor. Dönüşü müzik piyasasını nasıl etkiler?

        Esin Övet: Sezen Aksu’nun şarkıları özlendi. Albümü ağustosta çıkarsa, Tarkan’ın albümüyle aynı zamana denk gelir, müzik dünyası hareketlenir.

        Reşat Balcıoğlu: Sezen Aksu, Türk pop müziği için eşsiz bir değerdir. 70’lerden bu yana pop müziği sallayıp pek çok ismi piyasaya kazandırdı. ‘Nuri’ ile altın vuruş yapıp müzik hayatına noktayı koyar.

        Oben Budak: Sezen Aksu’nun her dönüşü ayrı bir hikâyedir, ayrı bir heyecandır. Her albümü Türk müzik piyasası adına ayrı bir doyuruculuk taşıyor. Onun albümleri genel geçer yaz albümleri kategorisinde değerlendirilmemeli.

        Bülent İpek: Bazı erkekler ‘huri’sini bazı kadınlar ‘Nuri’sini cennette hayal eder. Sezen Aksu Nuri’sini bulmuş demek ki... Uzun zamandır patlayan Sezen Aksu şarkısı yoktu. Hayatında aşk yoktu. ‘Nuri’ bulduğu yeni aşkı ifade eden bir metaforsa patlamaya hazır bir şarkı geliyor demektir. Tutmuş bir Sezen Aksu albümü müzik sektörünün kurtuluşu demektir. Tüm satışları olumlu etkiler

        'KIVANÇ VE TUBA KENDİLERİNİ YETERİNCE ÖZLETTİ'

        Kıvanç Tatlıtuğ, 2 yıl aradan sonra ekranlara geri dönme hazırlığında. Yeni dizisinde partnerinin kim olacağı gündemi meşgul ederken, son olarak Tuba Büyüküstün’ün ismi ortaya atıldı. Ne diyeceksiniz?

        Esin Övet: 2 oyuncuyu yan yana koyamadım bir anda. Senaryo, ekip, cast, yönetmen hepsi çok önemli. Kıvanç’ın şu an yapacağı dizi çok önemli. Çok dikkatli hareket etmesi şart.

        Reşat Balcıoğlu: Kıvanç’ın oynadığı her proje tutacak diye bir kural yok. Proje, doğru kanalda ve doğru zamanda izleyiciyle buluşmadığında maya tutmuyor. Tuba’nın oyunculuğunaysa diyecek laf yok. Hayırlısı...

        Bülent İpek: Kıvanç’ın yeni dizisinin tutmaması kariyeri için kapanmaz bir yara açar. Ama bu niye olsun ki? Geçtiğimiz dizi sezonu isimsiz oyuncuların yıldızlaştığı, basit senaryoların reyting aldığı bir sezon olarak tarihteki yerini aldı. Önümüzdeki sezon yeniden büyük projelerin ve starların yılı olacak. Ekrana ara veren Kıvanç ve Tuba da kendilerini yeterince özlettiler.

        Oben Budak: Oğlumuz yakışıklı, kızımız güzel, uyumları seyirciyi tatmin edecektir sanırım. Kıvanç evdeki mutluluğunu iş hayatına da taşırsa ortalık yanar.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ