Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Alişan: ‘Evlenmekteki tek amacım çocuk olacak’

        Arif HÜR / HABERTÜRK MAGAZİN

        ‘Ölümsüz Aşklar’, adlı single çalışmasını satışa çıkaran Alişan, yeni şarkısından yola çıkarak ne zaman evlenip yuva kuracağı merkezli yaptığımız röportajda baba olmak için evleneceğini söyledi.

        ‘Ölümsüz Aşklar’ adlı şarkının hikâyesini sizden dinleyebilir miyiz?

        Sözleri Hakkı Yalçın, müziği Gökhkan Tepe’ye ait bir şarkı. İlk dinlediğimde ‘Bu şarkı benim sesime gider’ dedim. Büyük bir zevkle de seslendirdim. ‘Ölümsüz Aşklar’ ilk defa sadece dijital ortamda dinleyicilerin beğenisine sunduğum bir şarkı oldu. Artık günümüzde dijitale yönelmenin albüm çıkarmaktan daha akıllıca olduğunu düşünüyorum. Ben de artık albüm yapmayacağım ve şarkılarımı iki ay aralıklarla tek tek dijital ortamda piyasaya süreceğim. 80 milyon kişinin olduğu bir ülkede albüm 100 bin satıyorsa albüm çıkarmaya gerek yok. Stüdyoda beklettiğim anonim ve Ankara türküleri olmak üzere 8-9 şarkı daha var, onları da yavaş yavaş çıkaracağım.

        Günümüzde ölümsüz aşk’ın varlığına inanıyor musunuz?

        Hayır. Bu tür aşklar ‘Ferhat ile Şirin’de kaldı. Şimdiki aşklar maalesef göstermelik ve maddiyata dayanıyor. Günümüzde her kapıyı açan anahtar para olduğu için aşk yaşanmıyor. Şimdi çevreme ve magazin dünyasına baktığımda birbirine yakışan çok az çift görüyorum. Ayrı olmalarına rağmen Emre Altuğ ile Çağla Şıkel’i ve Kenan İmirzalıoğlu ile Sinem Kobal’ı birbirine çok yakıştırıyorum. Bu çiftlere baktığımızda aralarında sevgi olduğunu net bir şekilde görebiliyorsunuz.

        Bu yıl pek çok ünlü ismin evlenme yılı oldu. Sizi ne zaman nikâh masasında göreceğiz?

        Bugüne kadar aşk konusunda hep karavana attım. O yüzden artık aşkın beni bulmasını bekliyorum. Eskiden sanat camiasından biriyle asla aşk yaşamam, evlenmem derdim ama artık bu denli büyük konuşmamak gerektiğini de öğrendim. Her şey olabilir.

        Kriterleriniz nedir?

        Benimle evlenecek olan kişinin annem gibi olması lazım. Yemek yapmayı bilmeli, temizliğini yapmalı, evini çekip çevirebilmeli. Açık konuşmak gerekirse benim bu saatten sonra evlilikteki tek amacım çocuk olacak. Birini sevip âşık olursam o da bingo olur.

        ‘Çağla’yı klipte bedava oynattım’

        Klipte yakın dostunuz Çağla Şıkel’in size eşlik ettiğini görüyoruz. Şıkel’i nasıl ikna ettiniz?

        Bir sabah konuşuyorduk. Konu klipten açıldı. Bana kimi oynatacaksın diye sordu, yabancı bir manken oynatacağımı söyledim. Bu muhabbeti yaptıktan sonra kızın ajansıyla problem yaşadığı için gönderildiği haberini aldık. Bunun üzerine klibin çekileceği gün “Bugüne kadar bir kere klibinde oynatmadın, beni oynat, çok ciddiyim” dedi. Bugün her sanatçı Çağla’yı klibinde oynatmak için can atar. İstediği parayı da verir. Ama ben Çağla’yı bedava oynattım. (Gülüyor) Sağ olsun klibe benden daha çok uğraştı ve sahiplendi.

        Klibin altına gelen yorumlara baktığımızda kullanıcıların sizi ısrarla yakıştırdığını görüyoruz...

        İnsanların çoğu bizi Cennet Mahallesi’ndeki karakterlerimizden ötürü halen ‘Sultan ve Ferhat’ olarak görüyor ama Çağla’ya kesinlikle o gözle bakmıyorum. O benim kardeşim gibi. Aramızda hiçbir zaman bir ilişki yaşanmayacak. Yakıştırmaları da klibin inandırıcı olduğunu gösterir.

        ‘Bedava oynattım’ demişken piyasada sizin için ‘Eli sıkı’ diyorlar, gerçeklik payı var mı?

        Bu durum Ece Erken ile esprili bir diyaloğun ciddiymiş gibi anlaşılmasından doğdu. Eli sıkı insandan nefret ederim. Cimri değilim. Cimri insanla arkadaşlık bile yapmam.

        ‘Tatlıses hâlâ benim idolüm’

        Youtube’da 1 milyar izlenme sayısını aşan isimler belli oldu. İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu ve Ahmet Kaya’nın ilk üç sırada yer aldığını görüyoruz. Bu isimler ve rakamlar sizi şaşırttı mı?

        İbrahim Tatlıses, Sezen Aksu dediğimiz insanların 30 yılı aşkın bir geçmişleri var. Büyük bir adanmışlık var. Bu rakamlara ulaşmaları normal. İbrahim Abi için ‘Sanat hayatı bitti’ şeklinde yorumlar çıkarılıyor ama onun sanat hayatı bitmez. Şu sıralarda sosyal medyaya ağırlık verip paylaşımlar yapması çok doğru.

        İbrahim Bey’in sağlığı el verirse kendisiyle bir düet yapmak ister misiniz?

        Zamanında onunla İbo Show’da yaptığım düetler sanat hayatımın zirve noktasıydı. O benim için hâlâ bir idol. Her gün sağlığına kavuşması için dua ediyorum.

        ‘Sanatçı ticaretten anlamaz’

        Yaklaşık üç yıldır Nişantaşı’nda bir dönercinin işletmeciliğini yapıyorsunuz. Buradan iyi gelir elde ediyor musunuz?

        Buna da şükür diyoruz. İnsanlar benim için değil döneri beğendikleri için geliyorlar.

        “Sanatçıların kafası ticarete basmaz” derler. Buna katılıyor musunuz?

        Kesinlikle. Sanatçı matematikten de anlamaz. Sanatçının çevresinde dolaşan insanlar ise sanatçıya “Sen para verme orada öyle dur başında” derler. Sonra bakmışsın paran da gitmiş şöhretin de... Ticaretle en çok uğraşmış isimlerden biri de İbrahim Tatlıses’tir. Ama zannetmiyorum ki ticaret yaptığından çok memnun olsun.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ