Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Bodrum ve Alaçatı’da nereye gitmeli, ne yemeli, nerede denize girmeli?

        Günlerdir hatta yıllardır Bodrum-Alaçatı çok pahalı. Oraya gideceğime yurt dışında tatil yaparım diyoruz ama yine de gitmekten vazgeçemiyoruz. Peki gidip para harcamak istiyorsanız. Hatta çok ama çok eğlenmek istiyorsanız, hatta harika beachlerde kudurmak istiyorsanız işte size harika bir liste. Bodrum ve Alaçatı’da nereye gitmeli, ne yemeli, nerede denize girmeli. Buyrun hızlandırılmış Bodrum ve Alaçatı turuna...

        BODRUM

        X BEACH

        Geçen sene Yalıkavak Highlight Hotel’in sahilinde konuşlandı X Beach. Geçen sene Bodrum’un kazananı oldu. Bu sene de açık ara önde gidiyor. Akşam üzeri yaptığı happy hour partileri ise şimdiden konuşulmaya başladı. Demet Akalın’ın locaları diye ün yaptı malumunuz. Localar bin TL’den başlıyor. Mutlaka gidin. Hatta akşam üzeri partiye de kalıp bir güzel eğlenin. Bu arada pideleri çok güzel. Risottoları da. Aklınızda olsun.

        MUFLA

        Eğer harika bir günbatımı yaşamak istiyor ardından da güzel zeytinyağlılardan oluşan bir yemek yemek istiyorsanız Yalıkavak Mufla. Mutlaka gidiniz. Hatta işletmeci Ergun Yıldız’ı bulunuz benim gönderdiğimi söyleyiniz indirim yapsın size. Bu arada Muflacılar Yalıkavak Küdür’de bir de beach açtılar. Güzel, sakin bir beach olmuş. Evinizin denizi gibi. Lahmacun yemeden dönmeyin. 28 TL hatta. En uygunu ve lezzetlisi orada bana göre. Haberiniz ola.

        BELLA SOMBRA

        Geçen sene kapılarını açtı Türkbükü’nde Bella Sombra Otel. Bella Sombra’nın bir ağaç adı olduğunu biliyor muydunuz? Bu arada otele girdiğiniz an kendinizi Toscana’da hissediyorsunuz. Oranın asla Bodrum'la bir ilgisi yok. Havuzu en popüler havuz. İskender Paydaş her hafta performans sergiliyor. O program biter bitmez herkes kendini havuza atıyor. O kadar keyifli ve eğlenceli. 15'i Pazar akşamı da ağır sosyeteye Cenk Eren, Tanju Okan şarkılarını söyleyecek. Keyifli bir gece yaşanacak anlayacağınız. Kaçırmayın derim. Bu arada Bella Sombra’nın menüsü harika ve spor yapmak isteyenler için Pilates salonu müthiş. 21 Way Pilates hocası Koray Yağmur ve ekibi her daim spor yaptırıyor herkese.

        LİMON

        Sizi bilmem ama ben Bodrum’da Limon’a gitmeden sezonu bitirmiş kabul etmem. Özellikle akşam üzeri tam da güneş batarken gideceksiniz. Önce güzel bir kokteyl. Ardından da güzel yemekler. Ayakkabılarınızı çıkartın hatta. Bol bol çimene basın. Güzel manzara, güzel yemek. Bir de yanınızdaki dostlar güzelse oh mis. Değmeyin keyfime.

        Harita

        TÜRKBÜKÜ SESS

        E yedik içtik, denize girdik. Uyuduk, uyandık dinlendik. Üç senedir Türkbükü’nde sesi çok çıkıyor Sess’in. Evet bu sene de çok popüler hatta acayip popüler. Bodrum’un en boş olduğu günlerde bile orası tıklım tıklım. Türkbükü’nün Reina’sı olmuş Sess. Orada eğlenmek bir statü durumu anlayacağınız. Gidin eğlenin sabaha kadar coşun Türkçe müzik ile.

        SOPRANO’S

        Siz de benim gibi Bodrum Merkez’i seviyorsanız yeni açılan Soprano’s a gidin derim. Bodrum Merkez’in en popüler barı oldu. Çok keyifli. Sürekli tanıdık yüzler var.

        ATILAY BALIK

        İki senedir ben de sık sık yazıyorum, çiziyorum. Keyifli bir yer. Deniz kenarında renkli küçük ışıkları var. Levrek lokumu şahane. Mezeleri de güzel. Bu sene özellikle böcek yemeğe gidiyor oraya herkes ama benim için Levrek lokumu hala bir numara.

        Harita

        INTERNI

        Bu sene Mykonos’tan bir misafirimiz var. Evet Yalıkavak’ta kapılarını açtı bu sene İnterni ve açar açmazda popüler oldu. İki kardeş getirdi İnterni’yi çokta iyi etmişler. Gayet keyifli ve güzel. Yemekleri de başarılı. Uğrayın derim.

        5 ODA

        Klasikleşmiş ve en popüler Türkçe müzik dinlemek istiyorsanız Ali Sayar’ın DJ kabinine çıktığı gün 5 Oda’ya gidin derim. Zaten Ali’nin hayranları çoğunlukta kadınlar. Bir saatten sonra masaların üzerine çıkıyorlar. Sabaha kadar coşuyor. Geçen hafta Ali, son günlerin popüler şarkısı Bağdat’ı bir gecede 8 kere çalmış düşünün. Sürekli Bağdat isteniyor. Bu arada kahvaltısı da güzeldir. Türkbükü’nde olanların dikkatine.

        IL RICCIO

        Kendinizi şöyle Capri Adası’nda falan hissetmek istiyorsanız tabii ki İl Riccio’ya gidiniz. Cennet Koyu’nda güzel bir köşe.

        Harita

        ESKİ YER

        Yalıkavak’ta eski Sait Balık’ın elemanlarının işlettiği bir mekan. Mezeleri harika. Gerçekten çok lezzetli. Bir kere kazıklanmıyorsunuz da. Güzel meze yiyor zaman geçiriyorsunuz. Keyifli bir yer. Çalışanlar çok güler yüzlü. Bodrum’da kazıklanmadan, gönül rahatlığı ile balık yenilebilecek yerlerin en başında geliyor.

        DAPHNIS HOTEL

        Tam da Bodrum’da olayım ama öyle salaş öyle güzel bir yer olsun ki keyiften dört köşe olayım diyorsanız kesinlikle Daphnis Hotel’in meyhanesine gidin. Aman tanrım. Denizin yanı başında, kumların üzerinde. Harika yemekler. Ay ışığı. Tam da Bodrum gecesi. Kaçırmayın derim.

        ALAÇATI

        FAVA

        Köy içinde keyifli mezeler hatta güzel bir buharda balık yemek istiyorsanız kesinlikle Fava’ya uğrayın derim. Ama önceden rezervasyon yaptırın çünkü gerçekten çok küçük bir yer olduğu için masaları çok az.

        Harita

        1850 KEMALPAŞA'DA KAHVALTI

        Alaçatı köy içinde her yerde kahvaltı yaptım. İnanın birçok yerde ne var ne yok bilirim. Ama 1850 Kemalpaşa’nın kahvaltısı üzerine tanımıyorum. Benim için kahvaltı da lezzet acayip önemli. Bir kere domatesleri, biberleri bile lezzetli. Çünkü kendi bahçelerinde yetişiyor. Gidiniz, kahvaltı ediniz. Poğaça, böreklerini bile yiyiniz. Diyeti de düşünmeyiniz. Benim içinde yiyin hatta şu an yazarken bile canım çekti.

        ESNAF

        İşte bu sene Alaçatı’nın en popüler mekanı. Alaçatı’da Esnaf’ın sesi çok çıkıyor. Arkadaşlarımın yeri diye söylemiyorum bu sene aldı yürüdü. Hayır arkadaşlarım olmasaydı da ben Esnaf’ın müdavimi olurdum. Neden mi? Bir kere fix mönü. Ne yiyeceğini, ne kadara yiyeceğini biliyorsun. Kazıklanma şansın yok. Alaçatı’da fix menü bir mekan bulman imkansız. Yemekler lezzetli, müzik güzel. Ortam tam bir esnaf ortamı. Giden, ünlüsü, şöhretlisi de çoğaldı. Bir giden bir kere daha gidiyor. Gidiniz hatta Atilla Bingöl’ü bulunuz. Size benden bir de shot ikram etsin.

        MADEO BEACH

        Bu kış Karaköy’de açılır açılmaz popüler olan, kendi müşterisini oluşturan Madeo Alaçatı’da da beach açtı. Kısa sürede popüler oldu. Eski Kum’un olduğu yer. Denizi de güzel. Ben bir kere gittim bu yaz ama orada olsam sanırım oraya giderim. Çünkü denizi ve ortamı güzel. Kasmıyor. Akşam üzeri partileri de pek meşhur. Hamburgeri güzeldi en son gittiğimde. Haberiniz ola.

        BEJ BEACH

        Karaköy’ün en eski mekanı Bej Beach. Bu sene yine Alaçatı’da. Keyifli bir yer. Bej’in kaliteli güzel bir müşterisi var. Zaman zaman Hakan DJ setine gidiyor. Gitmeden dönmeyin Alaçatı’dan derim.

        FERDİ BABA

        Şimdi Alaçatı’da çok Ferdi Baba var. Çeşme, Şifne, Port, köy içi derken bir sürü. Ama ben en çok Çeşme Ferdi baba’yı seviyorum. Mezelerini, çalışanlarını, doğal ve samimi ortamını. Gayet güzel keyifli. Mezeleri çok güzel. Evet itiraf ediyorum ben hep Alaçatı’dan dönerken kilo alırım. Çünkü çok lezzetli her şeyi.

        KÖYÜN DELİSİ

        Hacımemiş’in en vazgeçemediklerimden. Keyifli bir yer. Yemeğini hiç yemedim ama gece pek keyifli ortam oluyor. Tam bir köyün delisi durumu var anlayacağınız. Ben oraya gittiğim zaman gönlümce deliler gibi dans ediyorum. Bazen deli olmak iyidir. Hatta hep deli olmak daha da iyidir. Unutmayın.

        DONDURMINO

        Alaçatı’da diyeti unutun dememiş miydim? Evet ama bu dondurmalar yenmeden dönülmez ki. Hatta ben oradaysam abartıp her gün yiyorum itiraf ediyorum. Dondurmino’dan mutlaka dondurma yiyin. Hatta yemeden dönmeyin. Sağlıklı mı sağlıklı. Çünkü her gün taze meyvelerle yapılıyor. Ve özel sütlerle.

        TREN

        E eğlenmekte şart öyle değil mi? Son zamanların en popüler mekanı Port Tren. Sosyal medya fenomenleri Kerimcan Durmaz ve Caner Çalışır dönüşümlü olarak Tren’de DJ setine geçiyorlar. Aklınızda olsun.

        ZIO BEACH

        Alaçatı’nın en gözde beachlerinden. Paper Moon’un aşçısı Pino’da mutfakta. Harika pizzaları var. Ünlüsü çok Zio’nun. Demet Akbağ’ı ve futbolcuları çok görürsünüz. Aklınızda olsun.

        CURA

        Bu sene kapılarını açtı Cura. Et konusunda ustalarmış. Ben henüz yemek yemedim. Ama gece müzik dinlemeye çok gittim. DJ’i acayip başarılı. Tıklım tıklım. Eğlence sabaha kadar sürse kimse çıkmaz mekandan. O kadar kalabalık.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ