Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Nesrin Cavadzade: Tam bir turist hareketiydi

        Esin ÖVET/HABERTÜRK MAGAZİN

        Kimden mi bahsediyorum. Nesrin Cavadzade’den. Geçen öğlen karşılaştık Nişantaşı’nda. Bana “Tam bir turist hareketiydi” dedi polislerle çekilmiş fotoğrafı için. Ben de o fotoğrafa bakarken aynen o hareketi görmüştüm zaten. Başka bir şey aklımın ucundan bile geçmemişti. Çünkü ben de şubat ayında New York’taki Times Square’da polislerle fotoğraf çektirdim. Hatta mavi kurabiye canavarlarıyla da. Tipik Times Square ve turist hareketi. Hatta herkes o polislerle fotoğraf çektirir. Onlar da güzel güzel poz verirler. Ama bizim Türk insanı başlamış sövmeye. Aman yarabbim. Yok Gezi olayını fitilleyen oymuş, insanların birbirine kötü davranmasının, kadın şiddetinin, aklınıza ne gelirse hepsinin baş kahramanı aslında Nesrin’miş. Yani öyle yazmışlar. Binlerce şikâyet gitmiş Instagram’a. Yetkililer de askıya almış hesabı. Ancak Nesrin gayet şaşkın, hatta üzgün. Bana “Gerçekten şaşkınım. Ben önce fark etmedim hesabımın askıya alındığını. Çünkü her saniye Instagram’a bakmıyorum” dedi. Birçok kişi “Nesrin hesabını kapattı” diye yazıp çizdi. Nesrin ise “Ben neden, kimden kaçayım. Kötü bir şey yapmadım ki. Zaten böyle bir durum için hesabımı asla kapatmam” dedi. Bence de yapmasın. Kapatmasın. Bir fotoğrafa bakarak bir insanı değerlendirmek, yerden yere vurmak korkunç bir şey. Artık bu durumdayız. Şahsen ben çok üzgünüm. Gerçekten acayip üzgünüm ve bu üzgünlüğüm de katbekat artıyor.

        KADININ KADINA ETTİĞİ

        13 yıl ve iki çocuğa rağmen Acun Ilıcalı ve Zeynep Ilıcalı’nın evliliği bitti. Evlilikler bitebilir. Bunda hiçbir sorun yok. 85 yaşında 55 yıl evli kaldıktan sonra boşanan çiftler var günümüzde. Mevzu o değil. Mevzu bir kadının diğerine ettiği saygısızlık, düşüncesizlik. Yıllardır yazıyorum, çiziyorum. Şeyma, Ayşe, Fatma. Kim olursa olsun, eğer boşanma süreci başka bir kadınla anılıyorsa, o kadın biraz geri durmalı, saygı göstermeli, nazik olmalı.

        Şeyma Subaşı’nın yaptıklarını bir başka kadın da yapsa aynı şeyi söylerdim. Sonuçta ortada çocuklar var. İleride onlar da bazı ilişkiler, evlilikler yaşayacak. Kişi bir şeyi yaparken “Ya bir gün bu benim de başıma gelirse, ya bir gün bu benim kızımın da başına gelirse” diye düşünmeli. Hadi bunu da düşünmesin ama hemcinsini neden korumaz bir kadın? Gerçekten çok üzücü. Kadınlar önce kendi hemcinsine saygı duymalı ki erkeklerden saygı görsün. Çok kez dile getirdim. Kadınlar değişirse Türkiye değişir.

        BEĞENMEYİP ALBÜME ALMAMIŞ

        SON günlerde her yerde Volkan Konak’ın ‘Aleni Aleni’ şarkısı çalıyor. Dans etmeyen yok bu şarkıda. Duyduğuma göre DJ Hakan Kabil, şarkının bu remix’li halini daha önce Volkan Konak’a dinletmiş. Volkan Konak bu versiyonu beğenmeyip albüme almamış. Albüm çıkışının üzerinden aylar geçtikten sonra DJ Hakan Kabil remix’li versiyonunu çalmaya başlayınca şarkı patlamış. Şu anda herkesin dilinde ‘Aleni Aleni’ var. Yani bu işler hiç belli olmuyor. Biraz işi bilenlerin yaptıklarına kulak kabartmak, biraz risk almak, biraz farklı çalışmalar yapmak gerek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ