Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Fedon, Ferdi Özbeğen'i mahkemede anlattı

        Hayati ARIGAN / İSTANBUL

        İstanbul'da 3 yıl önce vefat eden ve tüm malvarlığını Türk Eğitim Vakfı'na (TEV) bağışlayan sanatçı Ferdi Özbeğen'in akli dengesi yerinde olmadığını iddia ederek, vasiyetnamenin iptalini isteyen manevi oğlu Hilmi Özbeğen'in açtığı davada şarkıcı Fedon ifade verdi. Özbeğen'in 20 yıllık arkadaşı olduğunu belirten Fedon, "Son gününe kadar sahne çıkıyordu. Hatta ticaret yapıyordu. Sapasağlamdı ve aklı yerindeydi" dedi.

        SAHNEYE DAHİ ÇIKIYORDU

        İstanbul Asliye Hukuk Mahkemesi'nde dün görülen duruşmaya Ferdi Özbeğen'in sanatçı arkadaşı Fedon, Bodrum'dan gelerek tanıklık yaptı. Mirasını TEV'e bağışlayan Özbeğen'in manevi oğlu Hilmi Özbeğen'in açmış olduğu vasiyetnamenin iptali ile ilgili davada bildiklerini anlatan Fedon, "Benim bildiğim mal varlığının bir kısmını vakıfa, bir kısmını ise evlatlığına bıraktığı yönünde idi" dedi.

        Ölümünden son bir haftasına kadar Özbeğen ile birlikte olduğunu belirten Fedon, "Kendisi benim 20 yıllık dostumdur. 9 yıldır nkanserle mücadele ediyordu. Ancak kendisinin akli melekeleri son gününe kadar yerindeydi. Herhangi bir sıkıntısı yoktu. Vasiyetnamenin yapıldığı son gününe kadar da aklı yerindeydi. Hatta sahneye dahi çıkıyordu. Kendi işlerine devam ediyor ve ticari hayatına devam ediyordu. Herhangi bir anormalliği yoktu, sadece kanser hastasıydı ve tedavi görüyordu" diye konuştu.

        HAYATINI ANLATAN YAZAR DA AKLI YERİNDEYDİ DEDİ

        Özbeğen'in akli dengesi yerinde olmadığını iddia ederek vasiyetin iptali davası açan Hilmi Özbeğen'e karşı bir önceki duruşmada Özbeğen'in hayatını anlatan "Şöhret Dediğin" kitabının yazarı Ali Rıza Türker de, ünlü sanatçının ölmeden önce akıl sağlığının yerinde olduğunu söylemişti.

        Mahkeme, ismi tanık listesinde olan oyuncu Şebnem Bozoklu'nun dinlenmesine karar vererek duruşmayı erteledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ