Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Ünlü yönetmen Ayşe Ersayın hayatını kaybetti

        Mart ayında kalp kapakçığından ameliyat olacağı için uzun zamandır yakın dostu Ajda Pekkan’ın Bahçeköy’deki evinde kalan Ayşe Ersayın, dün sabah saatlerinde fenalaştı ve tüm müdahalelere rağmen kurtarılamadı. Bugüne kadar Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Bülent Ersoy Ayşegül Aldinç, Yıldız Tilbe, Müslüm Gürses, Ahmet Kaya, Kenan Doğulu, Hülya Avşar, Diana Ross, Shirley Bassey, Dionne Warwick, ve David Sanborn gibi sanatçıların klip yönetmenliğini üstlenen Ayşe Ersayın, geçirdiği kalp krizi sonrasında hayatını kaybetti.

        ‘ALDATILINCA HIRS YAPTIM’

        Ersayın rahmetli olmadan önce verdiği bir röportajında, “Eşim Bülent Osma beni aldatınca o hırsla Ankara’dan İstanbul’a geldim ve televizyon piyasasının içine girdim. Asistanlık ile başladığım bu sektörde iyi işler yapmayı başardım” demişti. Ersayın, Pekkan için ise “14 yıl çalıştım Ajda ile ama hiçbir zaman menajerlik yapmadım. Çok iyi dostumdur” ifadelerini kullanmıştı. Bugüne kadar 100’e yakın klibin yönetmenliğini üstlenen Ersayın, ilk klibini ise Leman Sam’ın ‘Anladım’ adlı şarkısına çekmişti.

        ‘SEVGİ DOLU BİR İNSANDI’

        Ersayın’ın ölümü sonrasında kısa süreli şok yaşadığını ifade eden ünlü şarkıcı Nilüfer, “Ayşe, sevgi ve saygı dolu bir insandı. Duyduğumda inanamadım. İşine âşık ve hepimize eli bir şekilde değmiş televizyoncuydu. Gerçekten çok üzgünüm ve çok şaşkınım. Nurlar içinde yatsın” sözleriyle duygularını ifade etti.

        Arif HÜR / HT MAGAZİN

        AYŞE ERSAYIN KİMDİR?

        Ankara'da doğan Ayşe Ersayın, Özel Yükseliş Koleji'ni bitirdikten sonra Bülent Osma ile evlendi. Uzun süren evliliğinin ardıdan, ayrıldıktan sonra İstanbul’ a yerleşti. TRT de yayınlanan bir cumartesi eğlencesi programında Aydoğan Ergezen’e asistanlık yaptı.

        Star televizyonunun kurulması ile Aydoğan Ergezen'le birlikte bu kanala geçti. Bir sene yönetmen yardımcılığı yaptıktan sonra Mustafa Mayadağ ile birlikte Pazarlık isimli müzik eğlence programını yapmaya başladı. Kısa bir süre sonra Cuma Postası isimli programla yapımcı yönetmenliğe adım attı.

        Star TV'de 'Piknik', 'Salı Pazarı', 'Kabere Kiboş', 'Şamata', 'Benimle Oynar mısın' yarışması, Jazz Festivali gibi programlara imza attı. Uzun bir süre bayram özel proglamları ve yılbaşı eğlence programları hazırladı.

        Star TV'de çalışırken yüze yakın konsere imza attı.

        REKLAM

        Ajda Pekkan, Sezen Aksu, Nilüfer, Zerrin Özer, Muazzez Abacı, Bülent Ersoy, Müslüm Gürses, Kenan Doğulu, Ayşegül Aldinç, Ahmet Kaya, Ebru Gündeş, Seda Sayan, Yıldız Tilbe, Hülya Avşar, Zuhal Olcay, Diana Ross, Shirley Bassey, Dionne Warwick, Al Jarreau, David Sanborn, Salif Kama gibi sanatçılarla çalıştı.

        Ünlü yönetmen Ayşe Ersayın'ın bu sabah evinde ölümünün ardından Ajda Pekkan da sosyal medya hesabından bu notu paylaştı;

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ