Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Fiskos Çağatay Akman'ın 'Gece gölgenin rahatına bak' şarkısı çalıntı mı?
        1

        "Gece gölgenin rahatına bak" şarkısı ile Youtube'da tıklanma rekorları kıran Çağatay Akman'ın klibi telif gerekçesiyle yayından kaldırıldı.

        2

        Şarkının orijinalinin Anna RF adlı grubun "Jump" şarkısına ait olduğu iddia edildi. Akman, sosyal medyadan yaptığı açıklamada, 'Sahte telif atılmış bulunmakta. Yakında vizyonda' dedi.

        3

        Akman'ın bu sözlerinden sonra bir açıklamada Anna RF grubundan geldi. Grubundan üyelerinden Ofir J.Rock şunları söyledi: Öncelikle, grubumuzun 2012'de oluşumundan bu yana bize göstermiş olduğunuz tüm sevgi ve desteğiniz için teşekkür etmek istiyorum. Sizinle parçamız olan "Jump" ve Çağatay Akman'ın şarkısı arasındaki gerçeği paylaşmak istiyorum.

        4

        Jump şarkısının orjinal bestesi bize, yani grubumuz Anna RF'ye ait bir bestedir. Ve ilk olarak Kasım 2012'de Youtube'da yayınlanmıştır. Geçen yıl Akman'ın videosu Youtube'da yayınlandığında müzik kısmının bize, yani Anna RF'ye ait olduğunu yazdılar. Ancak birkaç gün sonra bunu değiştirdiler.

        5

        Ve parçayı bizim Mehmet Ali Sezer'den aldığımızı yazdılar (İddia ettiler). Ki biz bu şarkıyı hiçbir zaman duymuş bile değiliz. Müzik uzmanları tarafınca, Akman'ın şarkısının bizim şarkımız olan Jump'tan kopyalandığının ve şarkımızın hiçbir şekilde Mehmet Ali Sezer'e ait parçayla bir bağlantısının bulunmadığını onaylayan belgeleri almış bulunmaktayız. Bu sebeple harekete geçtik ve Çağatay Akman'ın videosunu Youtube'dan üzerinden kaldırttık.

        6

        Anna RF grubunun bu sözlerinden sonra Çağatay Akman cephesinden bir açıklama daha geldi.