Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Dört kutlama bir arada

        HT MAGAZİN / Nuri ALTUNTAŞ

        Türk tiyatrosunun usta ismi Dilek Türker 70. yaş gününü ve Aziz Nesin’in 100. doğum gününü sahnede pasta keserek kutladı.

        1990 yılında Aziz Nesin’in kendisi için yazdığı ‘’Bir Zamanlar Memleketin Birinde’’ adlı oyunu sahnelemek üzere Türkiye’ye dönerek Tiyatro Ayna’yı kuran Dilek Türker, 25 yıl sonra Nesin’in 100. doğum gününü kutladı.

        Türker, büyük ustaya selam göndermek ve Nesin Vakfı’na katkı sağlamak amacıyla “Hadi Öldürsene Canikom’’ oyununu sahneye koydu. Şişli Belediye Başkanı Hayri İnönü’nün davetiyle düzenlenen galada, Aziz Nesin’in 100. doğum yılı, Dilek Türker’in 50. sanat yılı, Tiyatro Ayna’nın 25. yılı ve Dilek Türker’in 70. yaş günü pasta keserek kutlandı.

        Aziz Nesin’in insan, sevgi ve paylaşım üzerine yazdığı en sevilen komedisi olan oyun Haldun Dormen yönetiminde Dilek Türker, Ayberk Atilla ve Tiraje Başaran’ın muhteşem performansıyla sanatseverlere sunuldu.

        Şişli Kent Kültür Merkezi’ndeki oyunun galasına sanat dünyasından birçok davetli katıldı. Oyun sonrası sahnede Aziz Nesin ve Dilek Türker’in pastasını oyuncular ve ekip hep birlikte kesti.

        Dilek Türker, Şişli Kent Merkezi’ndeki Aziz Nesin’in 100. doğum günü için “Hadi Öldürsene Canikom” adlı oyunu sahneledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ