Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Yılmaz Erdoğan, hayvansal gıdaları hayatından çıkarıp vegan oldu

        HT MAGAZİN / Faik ERDEMLİ

        Yılmaz Erdoğan’ın fit görüntüsünün sırrı ortaya çıktı. Bir süredir et, yumurta, peynir, bal, yoğurt ve süt gibi hayvansal ürünleri tüketmeyen Erdoğan vegan oldu. Ünlü sanatçı, yediği sebze ve meyveleri de Muğla Köyceğiz’de aldığı çiftlikte kendisi üretiyor.

        Veganlık son dönemde dünyaca ünlü isimler arasında moda. Pamela Anderson, Joaquin Phoenix, Daryl Hannah, Alanis Morissette, Bryan Adams, Carrie Anne Moss, Natalie Portman ve Tobey Maguire akımın önde gelen temsilcileri arasında yer alıyor.

        Veganlık nedir?

        Veganlık her türlü hayvansal ürünün dışlandığı bir beslenme ve hayat tarzı olarak kabul ediliyor. Veganizm, et ve süt ürünleri ile birlikte hayvan kaynaklı yumurta, balın yanı sıra deri, süet, yün ve ipek gibi ürünleri de reddediyor. Veganlığın temeli hayvan haklarına saygı olarak gösteriliyor.

        ‘Son Umut’taki oyunuyla Avustralya’nın Oscar’ı olarak gösterilen AACTA Ödülleri’nde ‘En İyi Yardımcı Erkek Oyuncu’ seçilen Yılmaz Erdoğan, eşi Belçim Bilgin’le katıldığı filmin İstanbul galasında da fit görüntüsüyle dikkat çekmişti. Erdoğan’ın çevresine, “Bugüne kadar bir sürüyü yemişimdir! Artık hayvansal gıdaları ağzıma sürmem” dediği öğrenildi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ