Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Akasya Asıltürkmen cinsel saldırı ve taciz olayları sonrasında soruşturma ve yargı sürecinde düzeltilmesi gerekenlere dikkat çekti.

        6 yıl önce Büyükada'da 17 yaşındaki bir gencin saldırısına uğrayan oyuncu Akasya Asıltürkmen, Özgecan Aslan'ın vahşice öldürülmesinin ardından cinsel saldırı ve taciz olayları sonrasında soruşturma ve yargı sürecinde düzeltilmesi gerekenlere dikkat çekti.

        İşte Akasya Asıltürkmen'in o tweet'leri:

        Adam idam etme fantezilerini bırakalım da, cinsel saldırı ve taciz ile ilgili yargı sürecinin toparlanması için mücadele verelim.

        1. Olay karakola intikal ettiğinde, saldırıya uğramış kadın için psikolog, çocuk için pedagog, ifade esnasında hazır bulunmalı.

        2. Mağdurun ifadesi alınırken mutlaka kadın memur talebi karşılanmalı. İfade en önemli aşamalardan biri.

        3. Hastane sevki ve muayene, mağdurun ruh hali göz önünde bulunarak yapılmalı.

        4. Adli tıp kurulu... Komple değişmesi gerekiyor. Ne kadar yıpratıcı bir süreç, tahmin bile edemezsiniz. İnek gibi damgalıyorlar kolumuzu.

        5. Mahkeme. Mağdurun açık adresi, suçlu ve yakınlarının da duyacağı şekilde okunuyor. Yanlış. Aynı salonda havayı solutmak bile yanlış.

        6. Adliye muhabirleri. Alınan ifadeler kamuyu bilgilendirmek için haber yapılabiliyor. Sınırlamalar yetersiz. Tamamen gizlilik koyulmalı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ