Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Meyra: "Çocuğuma da yaşatmalıyım"

        HT MAGAZİN / Neziha KARTAL

        ÜNLÜ şarkıcı Meyra, 23 Nisan bayramlarıyla ilgili çocukluktan aklında kalanları şöyle anlatıyor: “23 Nisan denince çocukluğuma dair evimizde sevinçle, mutlulukla karşılanan bir bayram aklıma geliyor. Babam mutlaka özenle sakladığımız bayrağımızı balkondan dışarı asardı. Okulumuzda hazırlanan törene heyecan içinde katılırdım. O gün diğer günlere oranla daha özenli olurduk.

        TRT Çocuk Şenliği’ni merakla ve hayranlıkla seyrederdim. Yapılan gösteriler beni çok etkilerdi.” Oğlu Kemal’e toplum değerlerini aşılamaya çalıştığını 23 Nisan’ın da bunlardan biri olduğunu söyleyen Meyra, “Tabii bu duyguları oğluma da vermeye çalışacağım. Ailemden gördüğümü aynen uygulayacağım. Çocuğum da benim yaşadığım bu güzel duyguları yaşamalı” diyor.

        Son dönemde bazı değerlerimizin yitirilmeye başlandığını söyleyen şarkıcı, geçmişe özlemini “Maalesef birçok şeyin değeri, kıymeti bilinmiyor. Hatırlayabildiğim kadarıyla kendi çocukluğuma ait birçok şeyi özlüyorum” şeklinde konuşuyor.

        SELEN GÖRGÜZEL

        "BAYRAMDAN ÖNCE SAÇLARIMI KAZITTILAR"

        İlk evliliğinden İlknaz adlı bir kızı olan Selen Görgüzel, eşi Hamdi Alkan’ın önceki eşinden kızı Ayşe ile de çok yakından ilgileniyor.

        Her 23 Nisan’da görevli olurdum. 5. sınıfa giderken çok özenerek çalıştığım hazırlandığım halde çok şiddetli ateşlenmiştim ve bitlendiğim için de annem saçlarımı kestirmişti. Ben prenses gibi olmayı hayal ederken kısa saçlı ateşler içinde çıkmıştım sahneye. Dünyada hiçbir çocuğa armağan edilmemiş bir tek bizim liderimiz Mustafa Kemal Atatürk bu bayramı çocuklara armağan etmiş. Bütün nesillere yayılması gereken çok önemli bir gün.

        Ben küçük yaştan beri dünya çocuklarının katıldığı faaliyetlerde bulundum. Onlara yardımcı olmuştum. Bundan sonra kızım da yapacak onun kızı da yapacak. Milli bayramlar bizim için asla ruhunu kaybetmedi kaybetmeyecek. Kaybetmiş gibi görünen insanların da zaten o duygu hiç ruhunda olmamıştır. Keşke onların da bizim gibi bayram sevinci yaşayabilecek ruhları olabilse.

        REYHAN KARACA:

        "KÜRSÜDE KALAKALDIM"

        İlkokuldayken faal bir öğrenciydim. Her bayram okul korosunda yer alır solo şarkı söylerdim. Bir sene ilk kez şiir okumam istenmişti. Bana verilen şiiri saatlerce çalışıp ezberledim. Tören günü geldiğinde heyecanla kürsüye çıktım ve şiiri okumaya başladım. Bir iki mısra okuduktan sonra kıtaların tamamı kafamdan resmen silindi. Kürsüde öylece kalakaldım. Çok utandım ve kürsüden ağlayarak indim. O gün bugündür hiç yüksek sesle şiir okumadım.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ