Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Nişantaşı'nın yeni mekanı St. Regis Brasserie, St. Regis Brasserie yorum, St. Regis Brasserie nerede, Nişantaşı St. Regis Brasserie

        TAYFUN TOPAL/HT MAGAZİN

        İstanbul’da son dönemde çok sayıda mekân açıldı. Buradan yorum yapmak istemiyorum ancak seneye çoğunun esamisi okunmayacak, haberiniz olsun. Çünkü sadece mekân yapmak yetmiyor. Bu işi bilmeniz, sürdürebilir olmanız gerekiyor. Buradan hep uyarıyorum ama dinleyen yok.

        Milyon dolarlar boşa gidiyor. Açtın iki ay iş yapıyorsun. Tamam ama önemli olan bu değil, önemli olan devamının gelmesi. Neyse yeni yer demişken St. Regis’in yeni açtığı Brasserie’ye gittim. Yeni açılan otelin tam köşesinde, konum bir harika. Ancak planlama baştan sona yanlış. Aslında ana caddeye bakan tarafı merkez yapmaları gerekirken oraya merdiven, düz giriş olan yeri ise ana yer yapmışlar.

        O gün gittiğimde bahçesi küçük olduğu için doluydu. Müşteri kitlesi orta yaşlıydı. Güzel bir kitle var. Şöyle lavaboya doğru giderken çok güzel bir yer yaptıklarını fark ettim. Ancak böyle mekânlar sahipsiz gibi durduğu için zamanla değerini yitiriyor. Birinin işin başında olması gerekiyor. Bizim gece hayatı dili ile ‘goygoy yapması’ gerekiyor.

        Yeme içme sektöründe kurumsal olayım derken batmaya mahkûm oluyorsun. Çünkü sektör o seviyede değil. Avrupa’da bir yer açılıyor kimse sahibini bilmez ama dolup taşar. Çünkü yabancı turist çoktur. Ancak İstanbul için aynı şey geçerli değil. Esas müşteri kitlesi yerli, onlar ayakta tutuyor, sonra yabancılar geliyor. Yabancıları getiren ise yine yerliler. O yüzden mekânın başında birinin olması şart. Biraz bahçede oturduk, ambiyans, servis her şey çok güzel.

        Ortaya tatlı söyledik. Tatlıların isimleri gibi kendileri de bir garip. Yiyorum ama ne olduğunu anlamaya çalışıyorum. Artık Türkiye’de bu tarz sunumlara doyduk. Birkaç yıl önce bize çok iyi geliyordu ancak şimdi şefin abuk sabuk sunumları ile verilen yemekler tat vermiyor. Fiyatlar gayet uygun, ben sadece kafeyi denedim, henüz restorana gitme fırsatım olmadı. St. Regis Otel’in terasında yer alan Spago’ya en kısa zamanda gideceğim. Orada neler yapılıyor sizlere aktaracağım. Ancak St. Regis Brasserie, Beymen’e rakip olur mu ileride göreceğiz. Bence olmaz.

        Şimdi yeni olduğu için talep fazla ancak seneye bakmak lazım. Biber de ilk açıldığı zaman bir rüzgâr yaptı. Beymen’deki bütün müşteriler oraya gitti ancak işin sonu hayal kırıklığı oldu. Müşteri tekrar Beymen Brasserie’ye döndü. O yüzden bunu bilmeleri gerekiyor.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ