Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Ünlülerin babalarından aldıkları öğütler
        1

        BUGÜN Babalar Günü.Babalarımız, bize öğrettikleriyle kişiliğimizin oluşmasında büyük etkiye sahiptir. Hafta Sonu Dergisi, Babalar Günü vesilesiyle ünlülere “Babanızdan hayatla ilgili ne öğüt aldınız ve siz çocuğunuza ne öğütlüyorsunuz?” diye sordu. İşte cevaplar...

        2

        "KENDİNDEN ÖDÜN VERME"

        Seren Serengil: Babacığım bana hep “Ben sana bir soyadı bırakıyorum. Hiçbir zaman, hiçbir şey için duruşunu bozma. Kendinden ödün verme. Ben bu soyadı için çok mücadele verdim” derdi. Çocuğum olursa ben de aynı şeyleri söyleyeceğim. Toplum içinde duruşunuz çok önemlidir. İnsan hiçbir şey için kişiliğinden ödün vermemeli. Her koşulda onurlu bir yaşamı tercih etmeli. Benim için esas olan budur.

        3

        "HERKESE GÜLÜMSE"

        Yeşim Salkım: Babamın sanatçı olması benim için çok büyük bir tecrübeydi. Onunla bu hayatı daha erken öğrendim. Nasihati bol bir babadır benimki. En önemli nasihati “Hayatta merdivenleri çıkarken herkese gülümse çünkü inerken yine onlarla karşılaşacaksın” oldu. Ben de çocuklarıma kendi tecrübelerimden yola çıkarak “Hayat şahane bir öğretmendir” diyorum.

        4

        "ADALETLİ VE MERHAMETLİ OL"

        Petek Dinçöz: Babam sağ olsaydı hiçbir şey için üzülmemi istemez ve üzülmeme izin vermezdi. Rahmetli babacığımın yaşarken verdiği en büyük öğüdü “Adaletli ve merhametli ol”du. Ben de inşallah sağlıkla kucağıma alacağım oğlum İrfan Aslan’a, Allah’ın izniyle şu öğüdü vereceğim: “Hayatta her koşulda, başına gelebilecek her durumda, merhametli, yardımsever ve adaletli ol...”

        5

        "FEDAKARLIĞI VE DÜRÜSTÜLÜĞÜ AŞILADI"

        Ceylan Çapa: Çocukluğum boyunca babamın bizden sevgiyi, fedakârlığı, dürüstlüğü ve saygıyı esirgemeyip bu özellikleri bize aşılamış olması ondan aldığım en güzel öğretidir. Babama teşekkür ediyorum.

        6

        Ece Erken: Benim canım babam,aslan babam,yakışıklı babam...çocukluğumdan beri imkanı dahilinde ne istersem yaptın,olmadı oldurdun,haksızda olsam hep yanımda oldun,ağladım ağladın,ben mutluyken sen daha mutluydun,dik başlı olmasam senin doğrularınla hiç yanlışım olmazdı:(benim dert ortağım canım babam seni çok seviyorum,Allahım sana uzun ömürler versin,başımdan eksik etmesin dev çınarım benim. En baba babanın babalar günü kutlu olsun

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ