Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor HT Masa ekibinden çarpıcı yorumlar...

        HT MASA ekibi bu hafta, Sertab Erener-Emre Kula çiftinin sürpriz evliliğini, Kenan Doğulu-Beren Saat çiftinin birlikte reklam filminde oynamasını, Kayahan’ın kızı Beste Açar’ın üvey annesi İpek Açar’a karşı başlattığı miras kavgasını, Ece Erken-Serkan Uçar çiftinin düellosunu ve Arda Turan’ın Barcelona’ya transferi sonrası Sinem Kobal’ın gündem olmasını masaya yatırdı...

        ‘Seferihisar’da evlenmesi manidar’

        Sertab Erener’in gitarist Emre Kula ile Seferihisar’da yaptığı sürpriz evlilik hakkında ne düşünüyorsunuz?

        Esin Övet: Beni hiç şaşırtmadı. Sertab Erener’den böyle bir hamle bekliyordum. Bir kadın uzun bir ilişkiden çıktıktan sonra farklı bir hamle yapar. Saçını, eşyalarını değiştirir. İstediği kişiyle birlikte olur ama uzun soluklu bir ilişkiye girmez birlikte yaşamaz. Ya da gider direkt evlenir. Yaş, iş, güç düşünmeden. O yüzden de Sertab Erener konum itibarıyla yapacağı en iyi şeyi yapmış. Oben Budak: Birkaç ay önce daha ilişkileri duyulmadığında karşılaşmıştım. Sertab’ın gözleri inanılmaz parlıyordu. O zaman yeni bir ilişkinin heyecanı zannetmiştim, hiç de öyle değilmiş. Aşklarını evlilikle taçlandırmak istemişler, ömürleri bol olsun. Sertab gibi bir divayı bir müzik adamı tamamlayabilirdi. Bülent İpek: Sertab’ın ani evliliğine en yakın çevresi bile şaşırmış. Biz şaşırmazsak ayıp olur. Ben en çok Seferihisar’da evlenmesine şaşırdım. Eski eşi Demir Demirkan’ın, adına “Yavaş yaşamalı’ diye şarkı yaptığı, birlikteyken sık sık gittikleri Seferihisar’da evlenmesi biraz manidar geldi. Reşat Balcıoğlu: Sertab Erener’in müziği ve müzisyenliği tartışılmaz. Pop dünyasında zirveye çıkmış. Ancak özel hayatında iş hayatında ki başarısını gösteremedi. Sertab Erener, geçtiğimiz haftalarda “Bir daha evlenmem” demişti halbuki... Görünen o ki aşk galip gelmiş. Mutluluklar diliyorum. Tayfun Topal: Eğer dünya evine girdiği Emre Kula’yı gerçekten seviyorsa ne mutlu ona... Ama ilişki sonrası intikam almak adına bu adımı attıysa çok yanlıştır, inşallah öyle değildir. Polemik konusu olan aradaki yaş farkı muhabbetini de öyle çok önemsemiyorum. Kadir Kaymakçı: Fenerbahçe’nin sportif direktörü Terraneo, Robin van Persie’yi almasaydı Sertab’ı transfer edebilirdi! Çünkü Sertab Erener, Emre Kula’yla evlenerek herkesi ters köşeye yatırıp resmen topu 90’a taktı! 18 yıllık bir ilişkinin ardından büyük bir cesaret yaptığı. Ne diyelim umarım mutlu olur.

        ‘Uzun sürmeyeceğini söylemiştik’

        Ece Erken’in “Beni terk edersen seni keserim” dediğini iddia ettiği kocası hakkında verdiği dilekçe ortalarda dolaşıyor. Kocası da ‘Bana ergen dedi’ diye boşanma davası açıyor. Artık kimse sakin boşanma gerçekleştiremiyor mu?

        E.Ö.: Bu konuda ben hiç bir yorum yapmak istemiyorum. Çünkü Ece Erken’e yaptığım her türlü yorum kendisi tarafından her bir şekilde yalanlanıyor, tuhaf yerlere çekiliyor. Ortada bir çocuk var artık. Ece Erken’in de özellikle çocuğunu düşünerek hareket etmesini ve olayları en kısa zamanda toparlamasını tavsiye ediyorum kendisine. Allah kolaylık versin. O.B.: Birbirini tehdit ederek ayrılık yaşama hikâyesi her zaman var olan bir şey. Kadın “Gidersen kendimi keserim” der, erkek “Beni terk edersen seni keserim” der, herkes bir şey der yani. Bu restleşmelere gireceklerine oturup sorunlar hakkında konuşsalar belki de ortada problem kalmayacak. Ben tehdit olayına akıl sır erdiremiyorum. Gitmek isteyen birini tehdit ederek yanında tutabileceğini düşünmek çok çok ütopik bir fikir. R.B.: Artık olanlar olmuş. Ece Erken’in bu saatten sonra evinde oturup çocuğuna bakması ve anne olmayı öğrenmesi gerekiyor. Zaten Ece Erken niye evlendi ki? Biz evlenmeden önce bu evliliğin uzun sürmeyeceğini söylemiştik. Kayınpederinin yaptığı açıklamalara katılıyorum. T.T.: Ece’nin ve Serkan’ın ilk fırsatta bir araya gelip kendi sorunlarını çözmesi gerekiyor. Böyle düzgün insanların kendilerini bu kadar incitmelerini anlayamıyorum. Bir de çocuklarını düşünmeliler. Eskiden böyle durumlarda haberler oluyordu ve arşivde kaybolup gidiyordu. Şimdi teknoloji diye bir şey var. Bu çocuk Google’a yazdığında şu dönem annesi ile babasının yaşadıklarını görmeyecek mi? Çok üzücü gerçekten.

        ‘Birlikte hatırlanmaları çok normal’

        Arda Turan’ın Barcelona’ya transferiyle birlikte Sinem Kobal sosyal medyada en çok konuşulanlar arasına girdi. Meşhur caps’leri de unutmazsak, siz ne düşünüyorsunuz?

        E.Ö.: Arda Turan’ın başarısı kesinlikle alkışlanmalı. Sosyal medya ile birlikte hayatımıza giren bu caps’ler muhteşem ötesi. Kesinlikle çok yaratıcılar. K.K.: ‘Sarı Fırtına’ Sinem Kobal caps’lere üzülmesin o da kariyerinin zirvesinde! Arda, dünyanın en iyi futbolcusu Messi’yle top koşturuyorsa Sinem de Yeşilçam’ın ‘Messi’si Uğur Yücel’le aynı filmde oynuyor. O.B.: İlk önce birbiri hakkında çıkan dedikodular hoşlarına gitse de hâlâ birlikte anılıyor olmak sinirlerine dokunuyordur herhalde. Milletin hazımsızlığının bir ayarı yok bence, bu tip durumlarla eğlenmeyi marifet sanıyorlar. B.İ.: Sinem Kobal ile Arda Turan yıllarca o kadar çok haber oldu ki, hâlâ hatırlanmaları normal. Kenan İmirzalıoğlu, Sinem Kobal’la el ele çıktığı gün bu saçma dedikodular biter gider. R.B.: Bu saatten sonra Sinem Kobal’ın Arda Turan ile anılmasının hiçbir anlamı yok. Sinem’in Arda’dan daha yakışıklı bir sevgilisi var. Sinem’in mutlu olduğunu düşünüyorum. T.T.: Sosyal medyacıların her olaydan bir çıkarım yapıp kulp takmalarını doğru bulmuyorum. Bırakın insanlar huzurlu yaşasın. Klavye başında ünlülerin özel hayatını oyuncak haline getirmenin bir anlamı yok.

        'Aşk ile oynamışlar'

        Geçen yıl görkemli bir şekilde evlenen Kenan Doğulu ile Beren Saat oynadığı reklam filmiyle gündem oldu. Bu reklam hakkında ne düşünüyorsunuz?

        E.Ö.: Kenan Doğulu ve Beren Saat, reklamında görüyoruz ki iki star da evlerinin kapısında ünü ve şöhreti bırakıyor. Evlerinde doğal halleriyle kalıyorlar. Şaka bir yana bu reklam bana Mustafa Sandal ve Emina Sandal’ı hatırlattı. Aslında bu tarz reklamlar Türkiye’de tehlikeli. Dünya starlarının işine yararken bizim ülkemizde star ışıklarını etkiliyor. Bunlar hayranlar için tehlikeli çalışmalar. O.B.: Beren ve Kenan bir benzerine rastlanmayacak güzellikte bir çift. Aşk ile yaşıyorlar çok belli, bu reklamda da aşk ile oynamışlar. Sıkıcı, el ele mutlu kahvaltı sofralı sıradan bir çifti canlandırmak yerine ikisi de kariyerini yansıtmış bu reklamda. Güzel senaryo yakalamışlar ve güzel oynamışlar. Bir tek giriş bölümünü pek sevmedim, Allah’tan Beren normal şartlar altında aksiyon rollerde yer almıyor. B.İ.: Esin’e katılıyorum, hayranlarının gözünde, bu kadar yakışan bir çift olarak aşklarını ve piyasaya sundukları yeni şarkılarını reklamda kullanmalarının imajlarına zarar vereceğini düşünüyorum. Başka bir senaryoyla oynasalardı ya da ikili olarak çıkmasalardı kendileri için daha isabetli olurdu. R.B.: Kenan ve Beren çifti evlendikten sonra gelen birçok projeyi kabul etmemişti. Bu kez öyle olmadı. Hem yüksek bir ücret almaları hem de güzel bir aile tablosu çizmeleri teklifi kabul etmelerinde etken oldu. Kim ne derse desin Kenan Doğulu ve Beren Saat bir markadır. Gayet başarılı buldum. Bu reklamın yeni projelere de kapı açacağını düşünüyorum. T.T.: Çiftlerin reklamlarda oynatılmasını olumlu karşılıyorum. Bu reklam karşılığında aldığı ücretlerin de çok yüksek olduğunu düşünmüyorum. Bunlar Türkiye’nin starları ve insanları etkileyecek potansiyele sahipler. Aldıkları parayı son kuruşuna kadar hak ediyorlar.

        'Mirası şarkıları'

        Kayahan’ın kızı Beste Açar ile üvey annesi İpek Açar arasındaki miras kavgası bu haftaya damgasını vurdu.

        E.Ö.: Böyle usta bir ismin arkasından bu tarz şeylerin konuşulmasına çok üzülüyorum ama şaşırmıyorum. Keşke usta Kayahan hastane yatağında bu tarz olayların önlemlerini alsaydı. Beste ve İpek Hanım’ın daha titiz olması gerekiyor. Kayahan’ın adına yakışır durumda bu olayı çözmeleri gerekiyor. K.K.: Kayahan’a yine ‘esmer günler’ düştü! İpek Hanım eşinin, Beste Hanım da babasının anısına biraz daha saygılı olup bu kavgayı daha da büyütmeden bir an önce bitirirler inşallah!!! B.İ.: İpek Açar’ın Kayahan’a aşkla bağlı olduğuna ve sahip çıktığına tanıyan herkes şahittir. Beste Açar, babasız kalmış küçük kız kardeşinin annesine “Hayatımıza kara bulut gibi çöktün’ diye haksızlık ediyor, daha titiz konuşmalı. Miras bahanesiyle kavga çıkarmaya çalıştığını düşünüyorum. En büyük mirası şarkıları olan bir adamın mirasına saygısızlık. O.B.: İçlendiği bir anda yazmış gibi duruyor. Umarım kızı olarak Kayahan’ın mirasından mahrum bırakılmaz. İpek Açar burada kilit nokta oynayıp adaletli hak teslimini yapacaktır. R.B.: Üvey annenin ve kızın para kavgası yapması Kayahan gibi rahmetli olmuş değerli bir sanatçıya zarar veriyor. Bu tarz durumlar medya önünde değil kapalı kapılar ardında konuşulmalı. Bu ikiliden Kayahan’ın adını bu tür polemiklerle gölgelememelerini rica ediyorum. T.T.: Kayahan öldükten sonra yaşanacakları tahmin ettiği için ona göre bir tercih yapmıştır diye düşünüyorum. Beste’yi de uygun görmemiş olabilir, bilemeyiz. Mevzunun geldiği nokta hoş değil.

        MASA’nın üstündekiler

        ■ Memduh Ün’ün hastalığı nedeniyle ayda 100 bin TL kazanacağı diziyi kabul etmeyip aşkı tercih eden usta oyuncu Fatma Girik. ■ Ev sahibi, Sinem Kobal’ı evden çıkarınca, yeni çıktığı evini kiralaması için ev sahibine tavsiyede bulunan Serenay Sarıkaya.

        MASA’nın altındakiler

        ■ Gazetecilerle iddiaya girip ‘Beni hiçbir yerde çekemezsin’ deyip Çeşme’de sevgilisi Ebru Şallı ile görüntülenen Sinan Akçıl. ■ Cihangir’de sevgilisi Dina Dzankoviç’le görüntülenince, gazetecilere ‘Rahat bırakın’ diye çıkışan fotoğrafçı Mehmet Turgut.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ