Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor 'Bizans Oyunları'nda hamle sırası Müjde'de

        HABERTÜRK MAGAZİN/ Mehmet ÇALIŞKAN

        Gani Müjde, ‘Kahpe Bizans 2’ ismini kullanmak istediği için kendisine dava açan Ferdi Eğilmez ile Mehmet Soyaslan’a karşı hamlede bulundu. Müjde, dava açarak ‘Kahpe Bizans’ın televizyon yayınlarının telif ücretini istedi

        SENARİST ve yönetmen Gani Müjde ile ‘Kahpe Bizans’ filminin yapımcıları Ferdi Eğilmez ile Mehmet Soyarslan arasındaki sürtüşme devam ediyor. Taraflar arasındaki problem, Müjde’nin yönetmeni olduğu ‘Kahpe Bizans’ın ikincisini çekmek istemesiyle başladı. Müjde, başrollerini Tolgahan Sayışman, Murat Dalkılıç, Gonca Vuslateri ve Gürkan Uygun’un paylaştığı yeni filmine ‘Kahpe Bizans 2’ adını vermek isteyince Eğilmez ile Soyarslan, İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi’nde Müjde’ye dava açmıştı.

        FİLMİN ADINI DEĞİŞTİRDİ

        Mahkeme, ‘Kahpe Bizans’ adının kullanılmasına tedbir kararı alınca yeni filmin yapımcısı Şükrü Avşar, Ferdi Eğilmez ve Mehmet Soyarslan’a isim hakkı için 500 bin dolar ödemeyi kabul etti. Avşar, daha sonra parayı ödemekten vazgeçip filmin adını ‘Bizans Oyunları’ olarak değiştirdi. Ardından Müjde, İstanbul 4. Fikri ve Sinai Haklar Mahkemesi’nde Ferdi Eğilmez ile Mehmet Soyarslan’a ‘Kahpe Bizans’ın televizyon yayınlarının teliflerinin kendisine ödenmediği gerekçesiyle dava açtı. Müjde, ‘Kahpe Bizans’ın her yayınından telif ücretini 15 yıllık faiziyle birlikte talep etti. Soyarslan, Müjde’nin kendilerine dava açması hakkında şunları söyledi: “Biz ‘Kahpe Bizans’ı daha çekimler başlamadan önce mülkiyetiyle birlikte yayıncı kuruluşa sattık. Filmin yayınlarından ödenen bir ücret yok. Satıştan sonra Gani’nin payına düşen parayı ödedik. Gani, aldığı paranın bir bölümünü Mehmet Ali Erbil’e verdi. Gani, boşa kürek sallıyor.”

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ