Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Muhteşem Yüzyıl Kösem 1.bölüm

        Kösem Sultan, Sultan Ahmet Han, Safiye Sultan'ı konu alan yeni dizisi Muhteşem Yüzyıl Kösem, 1.bölümüyle Perşembe gecesi ekranlara geldi.

        Dizinin önceki serisi olan ve Kanuni Sultan Süleyman ile Hürrem Sultan'ın hayatının anlatıldığı kurgudan sonra bu kez izleyicilerin karşısına Kösem Sultan'ı konu alarak çıktı.

        Yapımcılığını Timur Savcı'nın üstlendiği, başrollerini Anastasia Tsilimpiou, Hülya Avşar, Ekin Koç, Mete Horozoğlu, Aslıhan Gürbüz, Kadir Doğulu, Mehmet Kurtuluş, Berk Cankat, Erkan Kolçak Köstendil, Tülin Özen, Gülcan Arslan, Nadir Sarıbacak ve Esra Dermancıoğlu’nun paylaştıkları “Kösem Sultan” dün akşam ilk bölümüyle ekrana geldi. Dizinin konusu şöyle: Daha 14 yaşındayken babasını aniden kaybeden Sultan Ahmed’in sırtında ucu bucağı olmayan toprakların, cihan imparatorluğunun yükü durmaktadır. Genç yaşta tahta çıkan Sultan Ahmed içeride isyanlar, dışarıda alt üst olan dengeler, sarayın içerisinde çıkar çatışmaları ve taht için oluşan komplolarla baş etmek zorundadır. Tüm bu sıkıntılara rağmen Sultan Ahmet'i ferahlatan tek şey tablo'da gördüğü güzel bir kız olmuştur. Sultan Ahmed’in tablodaki genç kıza karşı birşeyler hissettiğini gören Safiye Sultan, tabloda resmedilen kızı Osmanlı’ya 'taht hediyesi' olarak getirir.

        O andan itibaren Sultan Ahmed ve tablodaki güzel kız Kösem, cihan imparatorluğunun devamını sağlamak için omuz omuza verip savaşacak ve aşklarının büyük gücüyle birlikte büyüyecekler.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ