Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Deniz Seki 2017 yılında çıkacak

        Deniz Seki milyonların hâlâ severek dinlediği onlarca şarkı besteledi, söz yazarlığı yaptı. Jandarma'nın 2009'da düzenlediği bir operasyonda "Uyuşturucu temin etmek" suçlamasıyla tutuklandı.

        220 gün hapis yattıktan sonra 24 Ekim 2009'daki ilk duruşmasında tahliye edildi. Ancak, devam eden davada Özel Yetkili İstanbul 9. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından, "kokain satın alıp içmek" ve "başkalarına uyuşturucu temin etmek" suçlarından 6 yıl 3 ay hapis cezasına çarptırıldı. Cezasının Yargıtay'da onanması üzerine 30 Mayıs 2014'te hakkında yakalama kararı çıkarıldı. Seki 15 Kasım 2014'te Büyükçekmece'de yakalandı. Ertesi günü de tutuklanarak cezaevine gönderildi. Gözyaşları içinde mahkemeye çıkan Seki hukuki mücadelesine cezaevinde de devam etti.

        Seki'nin avukatları, bu kez adil yargılama hakkının ihlal edildiği gerekçesiyle Anayasa Mahkemesi'ne ve Adalet Bakanlığı'na başvurdu. Ancak bu talep de reddedildi. Toplamda 3.5 yıl daha hapis yatacak olan Seki, cezasının son 1 yılında denetimli serbestlikten yararlanabilecek. Seki'nin en iyi koşullarda 2017'nin son aylarına doğru hapisten çıkabileceği belirtiliyor. (Gazetevatan)

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ