Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Halit Ergenç, Kanuni Sultan Süleyman’ın mezarını ziyaret edecek

        Nuri ALTUNTAŞ/HT MAGAZİN

        Bugüne dek 220 bin çocuğun ve gencin sanat eğitimi almasını sağlayan ‘Gala Modern’ gecelerine bir yenisi daha eklendi. İstanbul Modern’de gerçekleştirilen geceye iş, sanat ve cemiyet dünyasından isimler katıldı. Geceye iş, sanat ve cemiyet dünyasından pek çok önemli isim katıldı.

        ‘BU SENE YARDIM ARTACAK’

        İstanbul Modern’in ‘Yok Olmadan (Doğa ve Sürdürülebilirlik Üzerine Bir Sergi)’ başlıklı yeni sergisine paralel düzenlenecek eğitim programlarına destek veren ünlü oyuncu Halit Ergenç, “Bence bu gece çocuklar için gerekli yardım toplanacaktır. İçeride birbirinden güzel eserler var” diye konuştu. Eşi Bergüzar Korel ise “Bu akşam geçtiğimiz seneden daha kalabalığız. Çocuklara daha çok yardım gidecek. İstanbul Modern’i seviyoruz. Oğlumuz Ali de seviyor” dedi.

        Bu arada Halit Ergenç, 'Muhteşem Yüzyıl'da canlandırdığı Sultan Süleyman’ın Macaristan’da bulunduğu iddia edilen mezarını ziyaret edeceğini açıkladı. Macaristan’ın Zigetvar bölgesinde olduğu öne sürülen mezar için Ergenç, “Muhteşem Yüzyıl’ın son bölümünde bu konuyu işlemiştik. İlk fırsatta gidip mezarını ziyaret edeceğim” dedi.

        Kanuni’nin sır türbesi, Macaristan’daki Üzüm Tepesi’ndeki bu evin bahçesinde bulundu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ