Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Atilla Özdemiroğlu kimdir?

        Sanata 65 yılını veren Attila Özdemiroğlu, 73 yaşında vefat etti. 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık bin reklam müziğine imza atan Özdemiroğlu'nun ölümü sanat camiasını yasa boğdu. Peki Atilla Özdemiroğlu kimdir? İşte Atilla Özdemiroğlu'nun hayat hikayesi...

        ATİLLA ÖZDEMİROĞLU KİMDİR?

        Atilla Özdemiroğlu, 5 Ocak 1943 tarihinde Ankara'da dünyaya geldi. Özdemiroğlu, henüz çok genç yaşlarda müziğe yakınlık duymaya başlamıştı. O yaşlarda müziğe duyduğu ilgisi sayesinde müzik aletlerini çalmayı da çok kolay öğrenmişti. Ankara Atatürk Lisesi öğrencisiyken çeşitli müzik etkinliklerine katılan Özdemiroğlu, 1966 yılında Durul Gence orkestrasına katıldı ve o orkestrada çeşitli görevler aldı.Besteci ve aranjör olarak çeşitli eserlere imza attı. Ajda Pekkan, Nilüfer, Kayahan, Sezen Aksu gibi isimlerle çalıştı. Film müzikleri de yapan sanatçı, yedi adet Altın Portakal Ödülü'nün sahibidir. Evli ve dört çocuk babasıdır.

        Çaldığı Müzik Aletleri: Keman, vibrafon, flüt, trombon, cello, viola ve piano.

        Sanata 65 yılını veren Attila Özdemiroğlu, 200'ü aşkın şarkı, 60 film müziği, 14 müzikal ve yaklaşık bin reklam müziğine imza attı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ