Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor Tarkan'dan 'şok eden' itiraf! GALERİ

        Megastar Tarkan, uyuşturucu kullanmak suçundan 1 yıldan 2 yıla kadar hapsi istendiği davada hâkim karşısına çıktı. Tarkan, uyuşturucu kullandığını kabul ederek, “Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem uyuşturucu kullandığımı kabul ediyorum. Pişmanım” dedi.

        Özden ATİK - Şefik DİNÇ / AHT

        Megastar Tarkan, uyuşturucu kullandığı iddiasıyla dün hâkim karşısına çıktı. Ünlü yıldızı görüntülemek isteyen basın mensupları, adliyenin özel güvenlik görevlileri tarafından koridora alınmadı. Duruşmada, Tarkan ile birlikte diğer tutuksuz sanıklardan Ömer Faruk Miras, Tarık Miras, Kubilay Keskin, Özlem Dinler Altun, Recep Aytek, Bekir Saçar, Abdülmelik Geniş ve Mehmet Sami Geniş de hazır bulundu.Mahkemede ilk defa ifade veren Tarkan, kimlik tespitinde aylık gelirinin yaklaşık 25 bin TL olduğunu söyledi. Uyuşturucu kullandığını kabul eden Tarkan, “Hayatın ve şöhretin zorluklarından dolayı bir dönem uyuşturucu kullandığımı kabul ediyorum. Ancak operasyondan sonra bir daha hiç uyuşturucu kullanmadım. O günden beri kullanmadım pişmanım” dedi.

        Tarkan, Mahkeme Başkanı Serap Durmaz’ın uyuşturucuyu kimden aldığı yolundaki sorusu üzerine “Murat Erdoğan’dan bedelsiz olarak aldım. Murat Erdoğan benim uzun yıllardır arkadaşımdır” diye konuştu. Tarkan ayrıca diğer sanıklardan TarıkMiras, Ömer Miras ve Gökhan Yüzbaşıoğlu’nu sosyal çevresinden dolayı tanıdığını, diğer sanıkları ise tanımadığını söyledi.

        MİRASLAR DA İFADE VERDİ

        Duruşmada daha sonra savunma yapan eski TOBB Başkanı Fuat Miras’ın oğulları Ömer Faruk Miras ile Tarık Miras suçlamaları kabul etmedi. Ömer Faruk Miras, aynı suçtan İstanbul 4. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığını ve sadece kullanmaktan dolayı denetimli serbestlik cezası aldığını anlatarak, “Aynı suçtan iki kez yargılanmamsöz konusudur. Davanın reddini talep ediyorum” dedi. Kardeş Tarık Miras da, bir dönem uyuşturucu kullandığını ancak daha sonra kullanmadığını söyledi. Tarık Miras evinde yapılan aramada 1500 küçük poşet ve terazi bulunduğunun hatırlatılması üzerine ise “Muhtemelen eve temizliğe gelen kadınlar getirmiş olabilir” dedi.

        DURUŞMAYA GELMEYECEK

        Tarkan’ın avukatı Günser Dede, davadaki sanık sayısının fazla olması ve yargılamanın da uzun sürmesi nedeniyle müvekkilinin mağduriyetine neden olacağını belirterek, ünlü yıldızın dosyasının ayrılmasını, ayrılma istemi reddedilirse müvekkilinin duruşmalardan vareste tutulmasını talep etti. Ancak mahkeme dosyanın ayrılması yönündeki talebi reddetti. Mahkeme Tarkan ile ifadesi alınan tüm sanıkların duruşmalardan vareste tutulmasına karar verdi. Tarkan’ın yurtdışı konserleri nedeniyle ilk duruşmaya katılamadığını, bu celseye ise hakkında hiçbir zorla getirme ya da yakalama kararı olmaksızın kendiliğinden geldiğini söyledi.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ