Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor 'Hoca' herkesi ağlattı

        HT MAGAZİN / Bora BAĞCIBAŞI

        İnsanlık tarihinin en büyük sivil katliamlarından biri olan Azerbaycan'daki 'Hocalı Katliamı'nı anlatan 'Hoca' filminin galası yoğun katılımla önceki akşam Kanyon'da gerçekleşti

        Azerbaycan'ın Dağlık Karabağ bölgesindeki Hocalı kasabasında yaşanan ve Azeri sivillerin Ermenistan askerleri tarafından toplu olarak katledilmesiyla tarihe "Hocalı Katliamı" diye geçen olayların beyazperdede anlatıldığı 'Hoca' adlı filmin galası önceki akşam Kanyon Alışveriş Merkezi'nde yapıldı. Yönetmenliğini Vahid Mustafa Yev'in yaptığı başrollerini İlgar Musayev, Nigar Bahadır, Azer Aydemir, Telman Aliyev'in paylaşığı filmin galasına ülkemizde yaşayan birçok Azeri vatandaşı katılırken, gecede Azerbeycan televizyon kanalları da hazır bulundu.

        Filmin ana sponsorluğunu üstlenen Palmali Yönetim Kurulu Başkanı Mübariz Mansimov da galaya katılarak filme verdiği desteği bir kez daha göstermiş oldu. Filmin galasının 26 Şubat 1992'de yapılan katliamla aynı güne denk getirilmesi de geceye ayrı bir anlam kattı. Filmle ilgili olarak ilk konuşan isim yönetmen Vahid Mustafa Yev, "Tarihi bir film olduğu için zor oldu. Hocalı Katliamı soğuk bir havada ve Dağlık Karabağ'da oldu. Biz de bu şartlarda film çektik. Bazı oyuncularımız hasta oldu, hastanede yattı. Allah'a şükür çektik filmi ve tamamladık. Film Türkiye'de Altın Portakal Film Festivali'nde yer aldı. İngiltere, Hollanda, Fransa, Kazakistan, Özbekistan gibi farklı ülkelerde vizyona giriyor. Türkiye'de film 1 Mart'ta vizyona girecek" diye konuştu.

        'SOYKIRIM İLAN EDİLSİN'

        Filmin oyuncularından Nigar Bahadır, "Türkiye bizim kardeş vatanımız. Bize yapılan katliam bütün Türk âlemine yapılmıştır. O yüzden Türkiye'de TBMM 'Hocalı Katliamı'nı soykırım olarak kabul etmeli" diye konuştu.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ