Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler H. Bunu Konuşuyor 'Manyaklık bu!'

        Oya DOĞAN / HT MAGAZİN

        Antalya Televizyon Ödülleri'ne Muhteşem Yüzyıl'daki Hürrem Sultan rolüyle En İyi Dram Dizisi Kadın Oyuncu ödülünü alan Meryem Uzerli'nin dizi sürelerine isyanı damga vurdu: "Türkiye'de dizilerin 110- 120 dakika olması manyaklık!"

        EN İYİ DRAM: MUHTEŞEM YÜZYIL

        BU yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Antalya Televizyon Ödülleri önceki akşam Mardan Palace Otel'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Muhteşem Yüzyıl'ın 'En İyi Dram Dizisi', Karadayı'nın 'Yeni Sezon En İyi Dram Dizisi' seçildiği geceye Meryem Uzerli'nin dizi süreleriyle ilgili isyanı damga vurdu. Hürrem Sultan rolüyle En İyi Dram Dizisi Kadın Oyuncu ödülünü alan Uzerli ödülünü alırken şunları söyledi:

        "SÜRELERİ 45 DAKİKAYA İNDİRİN"

        "Türkiye'de diziler çok uzun bu da manyaklık bir şey. 100 dakika, 110 dakika, 120 dakika bir dizi. Hayatta öyle bir iş yok! Lütfen bütün kanallara söylüyorum, dizi sürelerini 60, 50, 45 dakikaya indirin. Hepimiz mutlu olalım, çünkü ben hiç mutlu değilim!" Uzerli'nin ödülüyle ilgili olarak söylediği "Ben 3 yıldır bu ödülü bekliyordum. Artık bu ödülü bana layık gördünüz" sözleri ise salonda kahkahalara neden oldu.

        Karadayı şampanya patlattı

        Kadadayı dizisindeki Mahir Kara rolüyle En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Kenan İmirzalıoğlu, dizi ekibine şampanya patlattı...

        Televizyonun kazananları 'Muhteşem Yüzyıl' ve 'Karadayı' oldu

        Bu yıl dördüncüsü gerçekleştirilen Antalya Televizyon Ödülleri önceki akşam Mardan Palace Otel'de düzenlenen görkemli törenle sahiplerini buldu. Engin Hepileri ve Mine Tugay'ın sunuculuğunu üstlendiği geceye Muhteşem Yüzyıl ve Karadayı dizileri damga vurdu. Muhteşem Yüzyıl En İyi Dram Dizisi seçilirken, yeni sezon En İyi Dram Dizisi Karadayı oldu. Gecenin en ilginç ödülü ise yayından kaldırılmasına rağmen Kayıp Şehir dizisine En İyi Senaryo Ödülü verilmesiydi. Senarist Yıldırım Türker, "Bu ödülü Kayıp Şehir'i yayından kaldıran Kanal D'ye atfediyorum" dedi.

        '3 YILDIR BU ÖDÜLÜ BEKLİYORDUM'

        Meryem Uzerli'nin En İyi Kadın Oyuncu ödülü'nü alırken, "Ben 3 yıldır bu ödülü bekliyordum. Artık bu ödülü bana layık gördünüz" demesi salonda kahkahalara neden oldu. Gecenin bir diğer konuşması ise İşler Güçler'den Murat Cemcir'e aitti. Komedi dalında En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Ahmet Kural ve Murat Cemcir sahneye Sadi Celil Cengiz'i de çıkararak büyük alkış aldılar. Cemcir, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, "Milli içkimiz ayrandır" sözüne atıfta bulunurak "Ben ayranı sek severim. Yoğurt yiyeceğim" dedi. En İyi Kadın Oyuncu dalında yarışan Gökçe Bahadır'a ödül verilmemesi tepkilere neden oldu.

        Geceden notlar:

        * Harem dizisi ekibi tören önce Harem Toto oynadı. Gecede ödül alacakları tahmin ettikleri totoya 9 kişi katıldı. Kazanan ise yönetmen Süleyman Seçik oldu.

        * Tuba Büyüküstün adaylıktan elenmesine rağmen yarışan 20 Dakika dizisindeki ekip arkadaşlarını yalnız bırakmamak için törene gelenler arasındaydı.

        * Bergüzar Korel de adaylıkan elenen ismler arasındaydı. Hem Karadayı dizisindeki arkadaşlarını hem de eşi Halit Ergenç'i yalnız bırakmayarak törene katıldı. Törenin ardından Ergenç ve Korel çifti after partiye katıldı. En çok eğlenen isim Halit Ergenç'ti.

        * Meryem Uzerli ödülünü sevgilisi Can Ateş'le birlikte partide kutladı. Çift mutluluk pozları verdi.

        * En İyi Erkek Oyuncu Ödülü'nü alan Kenan İmirzalıoğlu En İyi Yeni Sezon Dram Dizisi Ödülü alan Karadayı ekibine şampanya patlattı.

        * After party'de eğlenen Merhamet dizinin başrol oyuncusu Özgü Namal, Burçin Tezioğlu ve Mustafa Üstündağ kısa sürede ekip olduklarını gösterdi.

        Ödül alanlar:

        * En iyi komedi dizisi yardımcı erkek oyuncu: Okan Çabalar- Yalan Dünya

        * En iyi komedi dizisi yardımcı kadın oyuncu: Derya Karadaş/ Yalan Dünya

        * En iyi dram dizisi yardımcı erkek oyuncu: Necip Memili/ Dila Hanım

        * En iyi dram dizisi yardımcı kadın oyuncu: Zerrin Tekindor/ Kuzey Güney

        * En iyi komedi dizisi özgün senaryo: Seksenler/ Birol Güven- Murat Aras

        * En iyi dram dizisi özgün senaryo: Kayıp Şehir/ Murat Uyarkula- Yıldırım Türker- Seray Şahinler

        * En iyi uyarlama senaryo: Behzat Ç/ Erhan Mehmet Erdem

        * En iyi komedi dizisi yönetmeni: Selçuk Aydemir/ İşler Güçler

        * En iyi dram dizisi yönetmeni: Durul Taylan- Yağmur Taylan/ Muhteşem Yüzyıl

        * En iyi komedi dizisi erkek oyuncu: Ahmer Kural- Murat Cemcir/ İşler Güçler

        * En iyi komedi dizisi kadın oyuncu: Zuhal Topal/ Avrupa Avrupa

        * En iyi dram dizisi erkek oyuncu: Kenan İmirzalıoğlu/ Karadayı

        * En iyi dram dizisi kadın oyuncu: Meryen Uzerli/ Muhteşem Yüzyıl

        * En iyi yeni sezon komedi dizisi: İşler Güçler

        * En iyi komedi dizisi: Seksenler

        * En iyi yeni sezon dram dizisi: Karadayı

        * En iyi dram dizisi: Muhteşem Yüzyıl

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ