Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Organize İşler 2' geliyor

        HT MAGAZİN / Mehmet ÇALIŞKAN

        İki yıldır film çekmeyen Yılmaz Erdoğan, nihayet sessizliğini bozuyor. Usta yönetmen, 2005 yapımı ‘Organize İşler’in devam filmiyle beyazperdeye iddialı bir dönüş yapacak. Çekimler bu yaz başlıyor.

        2 YIL ARADAN SONRA YENİDEN

        2001’de ‘Vizontele’yle başladığı yönetmenlik kariyerinde 5 filmle 12 milyon 80 bin izleyiciye ulaşan Yılmaz Erdoğan, 2 yıl aradan sonra yine kamera arkasına geçiyor. Erdoğan, son olarak 2013’te ‘Kelebeğin Rüyası’ filmini yönetmişti.

        KADRO YİNE ÇOK GÜÇLÜ

        Usta komedyen, 2005’te gösterime giren ve 2 milyon 618 bin kişinin izlediği ‘Organize İşler’in devamını çekecek. İlkinde Tolga Çevik, Demet Akbağ, Cem Yılmaz ve Özgü Namal gibi isimlerin rol aldığı film kadrosunu koruyacak.

        Organize İşler, bir grup dolandırıcının eğlenceli maceralarını hikâye edinmişti.

        Organize İşler’de Cem Yılmaz, Müslüm Durmazel adlı bir mafya babasını canlandırmıştı.

        'ORGANİZE İŞLER'E DEVAM

        Yılmaz Erdoğan, 2001’de ‘Vizontele’ ile başladığı sinema filmi yönetmenlik kariyerinde 5 filmle 12 milyon 80 bin izleyiciye ulaşarak 95 milyon 243 bin TL hasılat elde etti. Russell Crowe’un ilk yönetmenlik çalışması olan ve bugüne kadar Amerika dahil olmak üzere 8 ülkede gösterime giren ‘Son Umut’ta canlandırdığı ‘Binbaşı Hasan’ karakteriyle Avustralya’da AACTA ödülü kazanarak uluslararası başarı elde eden Erdoğan, 2013 yapımı ‘Kelebeğin Rüyası’ndan bu yana yönetmenlik koltuğuna oturmadı.

        ZAMANI GELDİ

        Aradan geçen 2 yıllık süreçte zaman zaman yeni filmler çekmesi gündeme gelse de, Yılmaz Erdoğan, Nuri Bilge Ceylan’ın ‘Bir Zamanlar Anadolu’da’ ve Russell Crowe’un ‘Son Umut’ filmlerinde rol alması nedeniyle kendi projelerine zaman ayıramadı. ‘Son Umut’un Amerika’daki galasına da katılan Erdoğan için, artık kendi filmleri için çalışmanın zamanı geldi. Yılmaz Erdoğan, elinde bulunan 30 senaryodan hangisini çekeceğine karar verdi. Erdoğan, önce 2005’te gösterime giren, 2 milyon 618 bin 244 kişinin izlediği ‘Organize İşler’in devamını çekecek. Başrollerini Tolga Çevik, Demet Akbağ, Altan Erkekli, Özgü Namal ve Cem Yılmaz’ın paylaştığı, bir grup dolandırıcının yaşadıklarını hikâye eden ‘Organize İşler’in ikincisinin çekimlerine yaz aylarında başlanacak.

        Yılmaz Erdoğan, elindeki 30 senaryodan hangisini çekeceğine karar verdi. 2 yıldır film çekmeyen Erdoğan, 2005 yapımı ‘Organize İşler’in ikincisini çekecek.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ