Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 20. Sadri Alışık ödülleri sahiplerini buldu

        Nuri ALTUNTAŞ / HT MAGAZİN

        Sinema ve tiyatro dünyasının ünlü isimleri önceki akşam 20’ncisi düzenlenen Sadri Alışık Oyuncu Ödül Töreni’nde buluştu.

        Kerem Alışık, geceye katılan tüm dostlarına teşekkür ederek “Yaklaşık 20 yıl önce annem evimizin salonunda oturmuş çok sevgilisi dostlarını törene çağırmak için yoğun çaba harcıyordu. 20 yıl sonra bu gün mütevazı başlayan tören büyük salonlara sığmaz hale geldi. Bu büyük gurur, büyük mutluluk bizim için. Bugün o mukaddes gözleri göremiyorum ama bizi bugünlere getirdiği için, azala azala bize çoğalmayı öğrettiği için sizlere çok teşekkür ederim” diye konuştu.

        Jüri başkanlığını Zuhal Olcay’ın yaptığı sinema ödüllerinde, müzikal ya da komedi dalında, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü “Deliha” ile Gupse Özay’a, “En Başarılı Erkek Oyuncu” ödülü ise “İçimdeki Ses” filmiyle Engin Günaydın’a verildi. Aynı kategoride, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünün sahibi Füsun Demirel olurken, “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünün sahibi ise Çağlar Çorumlu oldu.

        Dram dalında “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülünü “Gece” filmiyle Nurgül Yeşilçay, “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü “İtirazım Var” ile Serkan Keskin kazandı.

        Tiyatro ödüllerinde, “Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülü Melisa Sözen’e verildi. Sözen geceye sevgilisi Harun Tekin ile katıldı.

        Komedi, müzikli oyun ya da müzikal dalında “Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu” ödülünü Levent Üzümcü’ aldı.

        Gecede “Ayhan Işık Özel Ödülü”ne oyuncu Engin Hepileri layık görüldü.

        “Ekrem Bora Umut Veren Oyuncu Ödülü”nü ‘Sivas’ filmindeki rolüyle Doğan İzci alırken, ödülünü kimsesiz çocuklara armağan etti.

        Dram kategorisinde “Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” ödülüne Vildan Atasever layık görüldü.

        ‘DEMBABA’YI ‘CEMBABA’ YAPTI

        ‘Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu’ ödülü adayları arasında gösterilen Cem Yılmaz, geceden eli boş dönerken törene yakın dostu Zafer Algöz’le katıldı. Bir ara önündeki Beşiktaş TV mikrofonunu alan Yılmaz, sıkı Beşiktaş taraftarı olan Algöz’le “Siyah-beyaz” diyerek tempo tuttu. Yılmaz, gazetecilerin “Dembaba şarkısını mı söyleyeceksiniz?” sorusuna gülerek “Yok Cembaba” diye espri yaptı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ