Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Zike Alasya: Bana yetecek kadar param olsa...

        HT MAGAZİN

        Zeki Alasya, karaciğer rahatsızlığı nedeniyle 22 Nisan’dan bu yana tedavi gördüğü Koç Üniversitesi Hastanesi’nde dün 10.32’de hayatını kaybetti. 72 yaşında aramızdan ayrılan devlet sanatçısı Alasya, yarın Levent Camii’nde öğle namazını müteakip kılınacak cenaze namazından sonra Zincirlikuyu Mezarlığı’nda toprağa verilecek. Haldun Taner, Ahmet Gülhan ve Metin Akpınar ile birlikte Devekuşu Kabare Tiyatrosu’nun kurucuları arasında olan Zeki Alasya, 56 yıllık kariyerine 52 sinema filmi, 18 televizyon dizisi, 23 yönetmenlik, 9 senaryo ve sayısız tiyatro oyunu sığdırdı.

        ‘RAHATSIZLIĞINI FARK EDEMEDİK’

        Zeki Alasya’nın gerek tiyatro oyunlarında gerekse birçok filmdeki partneri ve 53 yıllık dostu Metin Akpınar sanatçının vefatının ardından yaptığı açıklamada “Benim canım gitti, büyük bir kayıp. Her ölüm erkendir ama bu beklemediğimiz bir şey oldu. Ne yazık ki karaciğerinde bir olumsuzluk oluşmuştu. Geç kalınmıştı, fark edemedik. Yapılacak bir şey kalmamıştı. Son iki günde olumsuz bir tablo oluştu. Onu hoş tutmaya çalışıyorduk. Hep yanındaydım. Bugün sevdiği yemeği yapıp götürecektim. Bu haberi aldım. Sanıldığının aksine bizim aramız hiç bozulmadı, hiç ayrılmadık. Şimdi ayrıldık işte, kına yaksınlar” dedi.

        ‘KİMSE BENİ PİYASADA TUTAMAZ’

        Alasya, bir süre önce yaptığı röportajda parasının olmadığından dert yanmıştı. Alasya, parası olmadığı için oyunculuk yapmaya devam ettiğini “Maddi durumum iyi değil, emekli olamam, param yok. Bana yetecek kadar param olsa hiçbir güç beni bu piyasada tutamaz. Param olmadıkça da oynayacağım” sözleriyle açıklamıştı.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ