Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kösem Sultan rolü için Beren Saat'in yerine 10 oyuncuyla deneme çekiliyor
        1

        MEHMET ÇALIŞKAN/HT MAGAZİN

        ‘Muhteşem Yüzyıl-Kösem’ dizisi için Beren Saat’le anlaşan Timur Savcı’nın B planı olduğu ortaya çıktı.

        2


        Kösem rolü için Saat’i yedekte bekleten Savcı, tanınmamış 10 oyuncuyla deneme çekimlerine başladı.

        3

        BEREN SAAT İÇİNE SİNMEDİ

        Eylül ayında izleyiciyle buluşması planlanan ‘Muhteşem Yüzyıl-Kösem’ dizisinde Kösem Sultan rolü için ibre Beren Saat’ten ‘no name’ bir isme döndü.

        4

        Saat ismine bir türlü ikna olmayan yapımcı Timur Savcı, bugüne kadar görüştükleri 6 bin isim arasından 10 Kösem Sultan adayı belirledi.

        5

        DENEME ÇEKİMLERİ SÜRÜYOR

        'Muhteşem Yüzyıl’da Meryemli Uzerli örneğinde olduğu gibi projeye tanınmamış bir isimle başlamak isteyen Savcı, yönetmen Zeynep Günay Tan’la 10 isim arasından Kösem’i belirlemeye çalışıyor.

        6

        Deneme çekimlerinden sonuç alınamazsa daha önce anlaşılan Saat, Kösem Sultan olacak.

        10

        FARELER İÇİN KEDİ BESLENDİ

        HABERTÜRK yazarı Murat Bardakçı, Topkapı Sarayı’nda farelere karşı kedi beslendiğini ancak bunun Ankara ve sokak kedisi olduğunu söyledi.

        11

        Kediler hakkında doktora tezi yazan Ankara Kedisi Derneği Başkanı Dr. Tarkan Özçetin de Bardakçı’yı doğrulayıp “Saraydaki kediler İran değil, Ankara kedisiydi” dedi.

        12

        1700’lü yılların başında İstanbul’a gelen Fransız ressam Jean-Baptiste van Mour, Osmanlı’da kedilere duyulan ilgiyi böyle resmetmişti. Van Mour’un bu gravüründe arnavut ciğercisi ve İstanbul kedileri görülüyor.

        13

        Kadir KAYMAKÇI / HT MAGAZİN

        Birçok yapımcı yeni sezon için harıl harıl senaryo ararken TİMS Production ‘Kösem Sultan’la yıla damga vurmaya hazırlanıyor. Muhteşem Yüzyıl’la dizi sektöründe çıtayı birkaç basamak yükselten Timur Savcı, dizinin oyuncu kadrosu için kelimenin tam anlamıyla kılı kırk yarıyormuş.

        14

        Savcı’nın Saat’le bölüm başı 90 bin liraya el sıkıştığı haberleri gazetelerde çıktı. Usta yapımcının uzun süredir bir diziyle ekranlarda olmayan Avşar’la ise bölüm başı 60 bin liraya sözleşme imzaladığı söyleniyor.

        15

        Bu rakamı bana söyleyen arkadaşıma ilk tepkim, “Hülya iyi yere dükkân açmış!” oldu. Şaka bir yana eğer rakam doğruysa gerçekten Avşar için çok iyi bir anlaşma olmuş.

        16

        Bu arada şunu da belirteyim; zaten iyi bir oyuncu olan Hülya Avşar’ın bu diziyle birlikte yeniden ‘işiyle’ adından söz ettireceğini ve ‘Kösem Sultan’a çok şey katacağını düşünüyorum.

        17

        METE HOROZOĞLU KÖSEM SULTAN’DA

        Kösem Sultan’ın ‘kadınları’ konuşulurken dizide rol alacak erkek oyuncularla ilgili dedikodular da almış başını gidiyor. Birçok isim havada uçuşurken benim kulağıma Mete Horozoğlu’nun adı çalındı.

        18

        En son Algı Eke’yle birlikte rol aldığı ‘Ayrılsak da Beraberiz’ dizisiyle ekranlara gelen Horozoğlu, ‘Kösem Sultan’ın kadrosuna katılmış.

        19

        Son yılların en iyi erkek oyuncularından biri olan Mete Horozoğlu bence Kösem Sultan için iyi bir isim, doğru bir cast! Beren ve Hülya’dan sonra ‘Kösem Sultan Spor’ için iyi bir transfer olmuş.

        20

        Horozoğlu’nun hangi ‘tarihi’ karakteri canlandıracağı ise şimdilik sır! O da yakında ortaya çıkar zaten...

        21

        360 bin TL'ye döndü!

        Beren Saat, Eylül sonunda Star TV'de başlayacak olan 'Kösem Sultan'da başrol oynayacağı konuşuluyor.

        22

        Beren Saat, bölüm başına 90 bin TL alacak bu da aylık en az 360 bin TL demek. Saat böylece Eylül 2015'te başlayacak yeni sezonun en çok kazanan kadın oyuncusu oldu.

        23

        Rolü Beren Saat'e teslim edecek oyuncu aranıyor!

        ‘Kösem Sultan’ dizisiyle iddialı bir dönüş hazırlığında olan ünlü yapımcı Timur Savcı, yeni dizisinin ilk 10 bölümünde Kösem Sultan’ı canlandıracak oyuncu için 6 bin kişiyle görüştüklerini açıkladı. FAİK ERDEMLİ/HT MAGAZİN

        24

        ‘Kösem Sultan’da Safiye Sultan’ı canlandıracak Hülya Avşar, geçen hafta Timur Savcı ile anlaşıp imza atmıştı.

        25

        Safiye Sultan’ın ardından Kösem Sultan için de Beren Saat’le prensip anlaşmasına varıldığı söylenmişti. Buna göre, Saat rolü 10. bölümden sonra üstlenecek.

        26

        TANINMAMIŞ OYUNCU ARAYIŞLARI SÜRÜYOR

        Diznin ilk 10 bölümünde ‘Kösem Sultan’ı kimin canlandıracağı hâlâ belirsiz. Yapımcı Savcı, 10 bölüm oynayıp rolü Beren Saat’e teslim edecek oyuncu için 6 bin kişiyle görüştüklerini açıkladı.

        27

        Savcı, kast ekibinin titizlikle arayışa devam ettiğini, isimsiz bir oyuncu aradıklarını söyledi.

        31

        AVŞAR DA AYNI DİZİDE

        Hülya Avşar, Star TV’de ekrana gelecek olan dizide Safiye Sultan’ı canlandıracak.

        32
        33

        Sofia Bellicui Baffo adıyla 1550'de Venedik'te dünyaya geldi. Çok zengin bir ailenin tek çocuğu (babası Leonardo Baffo Korfu adasının Venedik valisiydi) olan Sofia, dönemine göre oldukça iyi koşullarda bir eğitim aldı. Henüz on iki yaşındayken Akdeniz'de gemiyle yapılan bir seyahat sırasında Osmanlı korsanları tarafından kaçırıldı.

        34

        Bir yıl sonra ise kendisini İstanbul'daki Pera köle pazarında bulan genç Sofia'nın güzelliği III. Murad'ın annesi Nurbanu Sultan'ın kulağına kadar geldi.Nurbanu Sultan, Sofia'yı görür görmez onun oğlu için aradığı kız olduğuna karar verdi ve bir servet ödeyerek kızı satın aldı.

        35

        İki yıl süreyle haremde eğitim gören Sofia'nın adı, Safiye, yani arı, duru, saf güzellik olarak değiştirildi. On beş yaşında III. Murad'a sunulan Safiye, beline kadar uzanan sarı saçları, iri gözleri, uzun boyu, beyaz teni ve yürüyüşüyle Murad'ı kendisine âşık etti.

        36

        Safiye Sultan, Valide Sultan'lık döneminde etkin bir rol oynadı. 1595 yılında III. Murad’ın vefatı ve oğlu III. Mehmed’in tahta geçmesiyle birlikte vâlide sultan olarak devlet içindeki konumu daha da güçlendi.

        37

        Kocasına ve onun ölümünden sonra çevresindeki diğer tehlikelere karşı oğlunu korumaya çalıştı. Nitekim III. Mehmed’in büyük oğlu Mahmud’un annesinin girişimiyle tahta geçme planları yaptığı gerekçesiyle hem onun hem annesinin öldürülmesini sağlamıştı.

        38

        Oğlu sultan III. Mehmed'in vefâtından sonra valide sultanlığı bitip Büyük Valide Sultan makamına geçti. Handan Sultan'ın oğlu I. Ahmed tahta çıkmasına rağmen Harem'i hala babaanne Safiye Sultan yönetiyor ve Valide Sultan olan Handan Sultan'dan daha fazla maaş alıyordu.

        39

        Bu gücü uzun sürmedi. I. Ahmed'in eşi olan Kösem Sultan'ın Haseki Sultan olmasıyla gözden düştü ve eski saraya sürgün edildi