Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Van Persie’nin ardındaki kadın: Bouchra van Persie
        1

        HT GAZETE

        Manchester United’lı futbolcu Robin van Persie, Hollanda’nın yetiştirdiği en önemli golcülerden. Fenerbahçe’ye transferi ise an meselesi...

        2

        Van Persie’nin aldığı kararlarda büyük payı olduğunu söylediği Müslüman eşi Bouchra(Büşra) ’nın, ünlü futbolcuyu Türkiye’ye gelme konusunda etkilediği söyleniyor.

        3

        Bouchra van Persie, Faslı Müslüman bir ailenin kızı olarak 1983’te Hollanda’da dünyaya geldi. Çift, ilişkilerine başladığında ikisi de 19 yaşındaydı. Annesinin “Sakın bir futbolcuyla birlikte olma, onlar hiçbir zaman ciddi bir ilişki yaşamazlar” uyarılarına kulak asmayan Bouchra, Robin van Persie ile 2004’te evlendi.

        4

        Çiftin, Shaqueel adında bir erkek ve Dina Layla adında bir kız çocukları var. Ünlü futbolcunun Hollanda’dan İngiltere’ye Arsenal’e transfer olmasının ardından ikili Londra’da da boy göstermeye başladı.

        5

        Londra’da yardım organizasyonlarında aktif rol oynayan Bouchra van Persie, Manchester United’lı oyuncuların eşleri tarafından kurulan yardım grubunun da üyesi oldu.

        6

        2012’de Persie’nin Arsenal’dan ayrılacağını duyurmasının ardından kararında büyük rol oynadığı söylenen eşi Bouchra, Arsenal taraftarı tarafından Twitter’da bombardımana uğradı. Hakaret içerikli twit’lerin yanı sıra ölüm tehditleri de alan Bouchra van Persie, o tarihten itibaren Twitter hesabını hiç kullanmadı.

        7

        Evlendikten 1 yıl sonra bir striptizcinin Robin van Persie’yi tecavüzle suçlamasının ardından evlilikleri tehlikeye girdi. Mahkeme sonucunda karşılıklı rıza olduğu ortaya çıksa da kocasından boşanmak üzere olan Bouchra, son anda bu fikrinden vazgeçti ve çift ilişkilerine daha güçlü bir şekilde devam ettiklerini söyledi.

        8

        Bouchra van Persie, 2012 Ağustos’una kadar kullandığı Twitter hesabında kocasından övgüyle bahsediyor. Profil sayfasında da kendini şöyle tanıtıyor: “2 mükemmel çocuğun annesi ve muhteşem bir adamın gururlu karısı.”

        9

        Bouchra’nın, eşi Robin van Persie’yi de Müslüman olmaya ikna ettiğine yönelik iddialar ortaya atıldı. Ünlü futbolcu bu iddialara “Doğru değil. Ben Müslüman, Hıristiyan ya da Yahudi değilim. Özgür bir ortamda yetiştirildim. Eğer Müslüman olmak istiyorsan bu senin kalbinden gelmeli. Bunu sırf karım istiyor diye yapamam” yanıtı verdi.