Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 'Acı Aşk' başlıyor

        Röportaj: Neziha KARTAL

        Fotoğraf: Hasan ÖRNEKOĞLU

        Yayınlanan tanıtımlarıyla merak uyandıran; kadrosunda Seçkin Özdemir, Selin Şekerci, Sezgi Sena Akay ve Alperen Duymaz’ın yanı sıra Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal ve Mutlu Güney gibi usta oyuncuların da yer aldığı ‘Acı Aşk’ adlı dizi, yarın akşam saat 20.00’de, ilk bölümüyle SHOW TV ekranında izleyicilerle buluşacak. Merakla beklenen dizinin setine giderek başrol oyuncularıyla keyifli bir sohbet gerçekleştirdik. Setlerine misafir olduğumuz genç oyuncular, dizinin kadrosuna nasıl dahil olduklarını ve karakterlerini HT Magazin’e anlattı. Bu sıcacık, samimi ve eğlenceli sohbeti HTDokun uygulamasından izleyebilirsiniz.

        Selin Şekerci: ‘Acı Aşk, değişik bir iş olacak’

        ‘Acı Aşk’ başlıyor. Neler hissediyorsunuz?

        Biraz gerginim aslında. Değişik bir iş olacak. Çağatay (Tosun) Hoca konuyu biraz değişik işliyor. Dizimiz bir Kore uyarlaması ama Çağatay ve Filiz Hoca’nın rejisiyle beraber bambaşka bir şeye dönüşen tatlı bir iş oldu. Bugüne kadar oynadığım karakterlerden değişik bir karakter olduğu için “Seyirciye geçecek mi?” gerginliği ve heyecanı yaşıyorum. Tatlı bir gerginlik ve heyecan içindeyim ve ilk defa kendimi böyle hissediyorum.

        Canlandırdığınız Sude nasıl bir karakter?

        Hezeyanı bol olan, sevgiye aç büyümüş bir kız. Babası geçmişiyle yüzleşemeyen biri, annesi de kocasının peşinde koşturmaktan Sude’yle ilgilenmiyor. Bu yüzden Sude ortada kalarak büyümüş. Hem anne hem de baba sevgisinden mahrum kalmış. Zenginliğin getirisiyle her istediği olmuş ama onun tek istediği şey sevgi. Hayatında ilk defa birine bağlanarak sevmiş, o da Bulut. Bulut’u kaybedince çığrından çıkıyor. Sude’yi üzülerek oynuyorum. Seyirci de öyle hissedecek diye düşünüyorum. Çok haklı sebepleri var. Hayatta sahip olduğu tek şey Bulut. Onu kaybedince çıldırıyor.

        Bugüne kadar birçok karakteri canlandırdınız. Karakter seçerken nelere dikkat edersiniz?

        Öncelikle bir önceki karaktere benzemesini istemem. Tavır olarak aslında çok öyle şeyler oynuyormuşum gibi durabilir ama canlandırdığım karakterleri hep farklı yerlerden göstermeye çalıştım. Karakterin altyapısı beni beslemeli. Sude’de bir sürü şey var. Oynarken geriliyorum çünkü ucunu kaçırmak istemiyorum.

        ‘KASTIMIZ ÇOK SAĞLAM’

        Dizide birlikte rol aldığınız kadro için neler söylemek istersiniz?

        Üst kadro çok sağlam oldu. Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal ve Mutlu Güney çok değerli isimler. Çok sevdiğim isimlerdi, setteki halleri de öyleymiş. Seçkin (Özdemir) zaten arkadaşım, onunla da çalışma imkânı bulduk. Alperen (Duymaz) ve Sezgi (Sena Akay) çok heyecanlılar ve çok çalışıyorlar. Onlarla ilgili çok umutluyum. Kastın cuk oturduğunu düşünüyorum. n Yılbaşı için plan yaptınız mı? Hayatım boyunca yılbaşında plan yapmadım. Yeni bir eve taşındım. Onun keyfini çıkaracağım.

        Yılbaşıyla ilgili uğurlarınız var mı?

        Yok. Piyango bileti de almam. Amorti bile tutmaz.

        Alperen Duymaz: ‘Olmasam da bu diziyi izlerdim’

        ‘Acı Aşk’a nasıl dahil oldunuz?

        Senaryoyu okuduğumda çok sevdim. “Ben olmasam da bu karakteri izlerim” dedim. Canlandırdığım Ali, çok başka bir karakter. Çok gerçek, çok hayattan. Çocukluğumdan beri gördüğüm veya görme ihtimalimin olduğu biri.

        Biraz açar mısınız karakteri?

        Ali başına buyruk, isyankâr, asi ve toplum kurallarına uymayan biri. Merhametli bir tarafı var ama aynı zamanda da dengesiz. Her şeyi dibine kadar yaşıyor. Seviyorsa da sevmiyorsa da dibine kadar hissediyor bunu. Hayvanları çok seviyor ve otomobiliyle konuşuyor. Enteresan olması için çok çabaladım, umarım Türk halkı benimser.

        Karakteri kabul ederken ve çalışırken izleyici gözünden mi bakarsınız?

        Mahalle kültüründe büyümüş bir çocuğum. Yaşanmışlıklarım da ona göre oldu. Ali’nin bana benzer çok fazla yanı vardı. Ben olmasam da bu diziyi izlerdim, çünkü çok güzel bir iş. Oynarken bile heyecanlanıyoruz.

        Rolünüze nasıl hazırlanıyorsunuz?

        Piyasada çok yeniyim. Hâlâ konservatuvarda tiyatro bölümünde öğrenciyim. Role hazırlanmak için 1 hafta eve kapanıyorum.

        ‘SETTE ERKAN ABİ BANA YOL GÖSTERİYOR’

        Bu diziyle beraber özellikle kadın hayranlarınız olacak. İnsanlar sokakta sizi tanıyacak. Buna hazır mısınız?

        Bilmiyorum. Böyle şeyler duyunca utanıyorum. Düşünmemeye çalışıyorum, zaten çok heyecanlıyım. Kendimi seyrederken çok utanıyorum. Hayranlık işini iyi yaptığını gösteriyor. Bu ilgi tabii ki hoşuma gider.

        Dizinin kadrosunda usta oyuncular ve başarılı gençler bir arada. Sette nasıl bir hava hâkim?

        Erkan Can, Hüseyin Avni Danyal ve daha bir çok iyi isim var. Erkan Abi’yle içi dışlı olduk, beraber çok fazla sahnemiz olduğu için ondan yardım alıyorum. Bana yol gösteriyor. “Abi sen söyle ne yapayım?” diyebiliyorum. Bazı şeyleri yanlış yaparak da öğrenmeye çalışıyorum. Oyunculuk yaşanınca öğrenilen bir şey.

        Seçkin Özdemir: ‘Diğerlerinden farkı beni cezbetti’

        Dizinin adı ‘Acı Aşk’ ama nasıl bir dizi bekliyor izleyicileri?

        Hayat hep güzel gitmiyor. Acı, hayatın içinde olan bir şey. Hayatta mutluluk ne kadar varsa acı da o kadar var. Bu yüzden dizimizde de var.

        Diziye nasıl dahil oldunuz?

        Senaryoyu okuduğumda sevdim. ‘Acı Aşk’ta canlandırdığım Bulut karakteri, bugüne kadar oynadığım karakterlerden farklı biri. Diğerlerinden farkı beni cezbetti.

        Bulut nasıl bir karakter?

        Hikâyede o kadar sürprizli, gizlenmiş ve yavaş yavaş ortaya çıkacak şeyler olacak ki anlatması da zor oluyor. Beni takip edenler bilirler; bugüne kadar hep kahraman yapılı, kendi isteklerinin peşinden koşan, asi yapıdaki karakterleri oynamıştım. Bulut ise hep ailesinin istekleri ve beklentilerine göre yaşamış ve bunu sorgulamamış bir adam. Bir şeyleri fark edip kendi istediklerinin peşinden koşmaya karar verdiğinde köşeye sıkışıyor.

        Karakter seçerken nelere dikkat edersiniz?

        Öncelikle “Oynayacağım karakter bana uyar mı?” diye bakıyorum. Her karakter herkese uymaz. İnsanları o karaktere inandırabileceksem kabul ediyorum.

        Türk halkı sevdiği karakteri benimsiyor. Bu da karakter seçiminde etkili oluyor mu?

        Güzel olan bu zaten, benimserse işi başarmış oluyorsunuz. Ama bu işin sonucu. Seçerken sonucundan ziyade sebeplerine

        'İYİ BİR ENERJİ YAKALADIK’

        Dizide yeni isimler de var. Onlara destek oluyor musunuz?

        Estağfurullah destek olmak değil, birbirimize yardım ediyoruz. Usta isimlerin de olduğu güzel bir kadromuz var. İyi bir enerji yakaladık. Umarız bu enerji seyirciye de geçer. Heyecanla bekliyoruz.

        2016 yılından beklentiniz nedir?

        Mutluluk bekliyorum. Mutlu olalım, keyifli zaman geçirelim. Hayattan da beklentim bu zaten. n Yılbaşı için plan yaptınız mı? Set programını bilmediğim için plan yapmadım.

        Yılbaşıyla ilgili batıl inançlarınız var mı?

        Yok. Yılbaşı ve doğum günü gibi özel günleri kutlamayı sevmem.

        Sezgi Sena Akay: ‘Çok tatlı bir ekibiz’

        Sunuculuktan sonra ‘Acı Aşk’ ilk oyunculuk deneyiminiz olacak. Nasıl dahil oldunuz diziye?

        TMC’nin sahibi sevgili Erol Avcı’yla görüştük. Deneme çekimlerine girdim. Yönetmenimiz Çağatay Tosun ve Erol Abi bana inanıp güvendiler. Umarım onların güvenini boşa çıkarmam. Çok güzel bir ekiple çalışıyoruz, herkesin enerjisi çok güzel. İlk bölümü ve ardından gelecek yorumları heyecanla bekliyoruz.

        Senaryoyu okuduğunuzda ilk tepkiniz ne oldu?

        Çok akıcı bir senaryo. Okurken “Acaba ne olacak?” diye geriliyorum. Canlandırdığım Melek karakterini okuyunca ağlıyorum. Melek’in hikâyesi beni çok etkiliyor, onun için üzülüyorum.

        Melek nasıl bir karakter?

        İzmirli, çok samimi, çok sıcakkanlı bir karakter. Yalan dolan bilmeyen, insan gibi bir insan. Hayattaki en büyük aşkı kemanı ve en büyük hayali başarılı bir keman sanatçısı olmak. Ama başına bazı kötü olaylar geliyor. Annesi vefat etmiş, babasıyla çok samimi bir ilişkisi var. Melek, melek gibi bir insan.

        Aşkta acı kavramını nasıl yorumlarsınız?

        Hiç âşık olmadığım için bilemiyorum ama gözlemlediğim kadarıyla aşkın acı tarafı insanın canını çok yakıyor.

        Dizinin kadrosunda hem ustalar hem de başarılı genç oyuncular var. Bu durum sete nasıl yansıyor?

        Kendimi çok şanslı hissediyorum. Ustalar çok yardımcı oluyor, o kadar iyi oyuncular ki siz de kendinizi çok rahat hissediyorsunuz. Mutlu Güney babamı oynuyor. Onu o kadar çok seviyorum ki... Çok tatlı bir ekibiz ve çok mutluyuz.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ