Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Kenan Işık öldü mü? Kenan Işık kimdir?

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın Twitter hesabından yaptığı Kenan Işık'ı kaybettik açıklamasına ailesinden yanıt geldi. Hürriyet'e konuşan aile vefat haberlerinin doğru olmadığını belirtti.

        Hazinedar Twitter'dan 02.10'da yaptığı paylaşımda "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullanmıştı.

        Geçtiğimiz yıl mart ayında gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık 1.5 yıldır komadaydı.

        İşte Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar'ın attığı o tweet;

        BEŞİKTAŞ BELEDİYE BAŞKANI HAZİNEDAR'DAN O TWEET'LE İLGİLİ AÇIKLAMA

        Beşiktaş Belediye Başkanı Murat Hazinedar, ilgili Tweet'in sosyal medya danışmanı tafından atıldığını yurtdışında olduğunu ve ölüm haberinin asılsız olduğunu yeni öğrendiğini açıkladı.

        Kenan Işık'ın yardımcısı Fuat Torlak'tan açıklama

        Tiyatro sanatçısı Kenan Işık'ın vefat ettiği yönünde sosyal medyada yer alan haberlerin doğru olmadığı bildirildi.

        Işık'ın yardımcısı Fuat Torlak, sanatçının sağlık durumunda herhangi bir değişiklik olmadığını ve tedavisine evinde devam edildiğini söyledi.

        Torlak, "Sosyal medyada 'Kenan Işık vefat etti' şeklinde yer alan haberler gerçeği yansıtmamaktadır" diye konuştu.

        Işık, yaklaşık 2 yıl önce beyin kanaması sonucu bilinci kapalı olarak hastaneye kaldırılmıştı.

        Sanatçı, 4 saat süren operasyonun ardından bir süre yoğun bakım servisine alınmış, daha sonra da Almanya'nın Allenzbach kentinde tedavi görmüştü.

        Kenan Işık'ın öldüğü yönündeki haberleri gerçek sanan bazı ünlü isimler sosyal medya hesaplarından bu mesajları paylaştı;

        GÜLBEN ERGEN

        DEMET AKALIN

        MEHMET ALİ ERBİL

        KENAN IŞIK KİMDİR ?

        1947 yılında Yeşilyurt, Malatya'da doğdu. Devlet Demiryollarından emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.Şiirler okudu, piyeslerde başrolü aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı.

        Ankara'da liseyi okurken ise Meydan Sahnesi'ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı.

        Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ