Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin 12. Kar Film Festivali ‘Diriliş Ertuğrul’ İle Start Aldı

        Ahmet ATSIZ/ ERZURUM

        Atatürk Üniversitesi Kültür Merkezi A Salonda gerçekleştirilen program, Güzel Sanatlar Fakültesi bağlama grubunun seslendirdiği güzel eserler ile başladı. Salonu coşturan katılımcılar ‘Diriliş Ertuğrul’ dizi ekibini ayakta alkışladı. Coşkulu kalabalık “Erzurum sizinle gurur duyuyor” ve “Şehitler ölmez vatan bölünmez” tezahüratları yaptı.

        ‘Diriliş Ertuğrul’u Büyük Bir Gururla Ağırlıyoruz’

        12. Uluslararası Kar Film Festvalinin açılış konuşmasını yapan Prof. Dr. Uğur Yavuz, 12 yıldır yapılan bu festivalin konuklarına dikkat çekerek şunları belirtti: “Biz 12 yıl boyunca festivalde yeşilcam emektarlarını, Türk sineması oyuncularını, yönetmen senarist ve alanda uzman akademisyenleri ağırladık, etkinlik düzenledik. Çok değerli misafirlere ev sahipliği yapıyoruz. Diriliş ‘Ertuğrul’u büyük gururla ağırlıyoruz. Yoğun iş yükünde daveti kabul ettiler. Ailelerinden fadekarlık ederek daveti kabul ettiler. Huzurunuzda saygılarımı sunuyorum.” Yavuz, Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a, Erzurum Büyükşehir Belediye ve Yakutiye Belediye Başkanlığı’na, Komite Başkanı’na ve festivalde emeği geçen bütün öğrencilere teşekkür etti.

        ‘Bugün Günlerden Ertuğrul..’

        Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof.Dr. M. Sait Keleş ise konuşmasında 13. yuzyıldan bahsetti ve dizide işlenen dönemin önemine vurgu yaparak şöyle konuştu: “Hepimizn bildiği gibi TRT1’de izlenme rekoru kıran Diriliş ‘Ertuğrul’ bütçesi ve senaryosu ile yoğun ilgi görüyor. Bizi sadece Türkiye’de değil tüm dünyada temsil eden Diriliş, diziler arasında kısa sürede başarı sağlarken usta oyuncuları ile de göz kamaştırıyor. Kültürel hayatımıza ışık tutan çerçevesi ile kitleler takipçisi oldu. Herkes çarşamba günü için artık ‘Bugün günlerden Ertuğrul’ diyor.”

        Açılış konuşmalarının ardından söyleşiye geçildi. İlk soruları moderatör Yrd. Doç. Dr. İrfan Hıdıroğlu yöneltti. Bu sırada Cavit Güner Sarı Gelin şarkısını seslendirdi. Engin Altan, kendisine yöneltilen “Ertugrul olmak ne demek, nasıl hissettiriyor?” sorusuna şöyle yanıt verdi: “Böyle karşılama için çok teşekkür ederiz. Ertuğrul Gazi’yi oynamak her oyuncuya nasip olmaz. Çok gurur duyuyorum ve mutlu hissediyorum kendimi. Sizin Ertuğrul olabilmeniz için öncelikle tüm arkadaşlarınızın buna inaması lazım. Hepimiz birbirimize ve rollerimize inandık. Bu da başarıyı sağlamamızda önemli bir etken odu. Beğeninizi görünce daha iyi olmaya çalışıyoruz.”

        Cengiz Coşkun ise bu görevin büyük bir misyonu olduğunu belirterek “Üstesinden geliyorsam ne mutlu. Turgut Alp olmak ne demek derseniz söyleyeyim: “Bir olmak, iri olmak, diri olmaktır.” dedi.

        Didem Balçın ise Erzurum’da olmanın kendisi için çok önemli oldugunu dile getirerek bir diziyi var edenin seyirciler oldugunu kaydetti.

        Düzyatan, Ertuğrul karakteri üzerine gelen sorulara Kanuni de dahil tüm padişahları oynamak istediğini ifade etti.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ