Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Sadi Celil Cengiz'i galada yalnız bırakmayacaklar

        Ebru AYAZ / HABERTÜRK MAGAZİN

        Sizi ekrandaki karakterlerinizle tanıyoruz. Gerçek hayatta Sadi Celil Cengiz nasıl biridir?

        Hayatımda kariyerden çok huzura öncelik veren, çok iddialı olmayan biriyim. Aslında yaşıtlarıma göre daha dinginim. Genelde eşimle ve çocuğumla vakit geçiriyorum. Onun haricinde internet haddinden fazla zamanımı alıyor. Kendimi günde 3-4 saat oyuna kaptırırım.

        Genç ve evli bir erkek oyuncu olarak evliliği nasıl değerlendiriyorsunuz?

        Evlilik belki de hayatımda aldığım en doğru karar. Tecrübelerimden yola çıkarak söylüyorum, hayatımda daha mutlu olabilecek bir yuva kuramazdım.

        Tecrübelerimden derken eski aşklarınızdan mı bahsediyorsunuz?

        Eşimle liseden beridir tanışıyoruz, o yüzden öyle eski aşklarım yok.

        Bu durumda eşinizle uzun bir flört dönemi geçirdiniz...

        Şimdi tam öyle de demeyelim, babası da okur. Yani en azından kamusal alanda bundan fazla bahsetmeyelim.

        Evli ve çocuklusunuz ama eşinizle lisede tanışmanıza babasının tepki göstermesinden mi çekiniyorsunuz?

        Ben Karadenizliyim. Karadeniz kültürü bütün bunlardan bağımsız olarak aileyi önceleyen bir kültür. Aile bağları güçlü bir kültür, zaten bizim de çok geniş bir ailemiz yok, birbirimize bağlıyızdır.

        ‘DEDEMİN EVİNDE ÇEKİM YAPTIK’

        ‘Olaylar Olaylar’ filmiyle 18 Mart’ta beyazperdedesiniz. Nasıl bir film oldu?

        Senaryosunu ben yazdım. Kendi memleketimin insanlarını anlattım, büyüdüğüm yerleri gösterdim. Mesela dedemin evinde çekim yaptık ve tüm bunların bir belge olarak kalacak olması beni çok heyecanlandırıyor.

        Oynadığınız karakterle kesiştiğiniz noktalar var mı?

        Oynadığım karakter o yöreye ait olmayan, dışarıdan gelen biri. Karakterle özdeşleştiğim nokta, idealist olması ve başaramadığı noktalarda vazgeçmemesi. Benzemeyen yönleri, yalancı, insanlara yaranmaya çalışan ve fazla hareketli bir karakter.

        “Ahmet Kural ve Murat Cemcir’le aram hâlâ iyi, her zaman görüşüyoruz. Galaya gelip bana destek verecekler. Hatta Twitter’dan fragmanı paylaşıp destek verdiler.”

        ‘Ahmet ve Murat’la ARAMIZ HALA İYİ

        Kamerasız, eski model bir telefon kullanıyorsunuz...

        60 liraya aldım. Şarjı 9 gün gidiyor. Akıllı telefonum da var ama onunla sadece fragmanı takip ediyorum, içinde hattı yok. Zaten telefonla çok az konuştuğum söylenir. Hatta bir işim düşse bile hal hatır sormadan direkt konuya girmemle ünlüyümdür.

        Selçuk Aydemir, Ahmet Kural ve Murat Cemcir’le yollarınızı ayırmanız çok konuşulmuş ve aranızın bozuk olduğu iddia edilmişti...

        ‘İşler Güçler’ bittikten sonra, ‘Kardeş Payı’nın 19’uncu bölümünde konuk oyuncu olarak rol aldım. O dizide benlik bir rol yoktu. Onun haricinde başka bir dizi projesinde, proje ertelenmeden önce Selçuk Aydemir’le birlikte çalıştık. Ahmet Kural ve Murat Cemcir’le aram hâlâ iyi, her zaman görüşüyoruz. Galaya gelip bana destek verecekler. Hatta Twitter’dan fragmanı paylaşıp destek verdiler. Yazın birlikte bir filmde çalışacağız. Yollarımız kesişecek. Beraber de çalışsak, ayrı ayrı da çalışsak yolları açık olsun.

        ‘Düğün Dernek 2: Sünnet’ filminin galasına neden gitmediniz?

        Şu an hatırlamıyorum ama mutlaka teknik nedenlerdendir. İşlerim vardır, başka bir nedeni olamaz.

        Bu küslük dedikoduları sizce nereden çıktı?

        Bilmiyorum. Nedensiz yani. Yani sette bir kere bile tartışmadık. Hiçbir sette olmadığı kadar uyumluyduk. Hiçbir sorunumuz yok.

        ‘Burak Kut bizim için erişilmezdi’

        Fragmanda şarkıcı Burak Kut’un konuk oyuncu olarak filmde yer aldığını görüyoruz. Son dönemde yapılan birçok komedi filminde pop şarkıcıların olması tesadüf mü?

        Yazarken konuk oyuncunun oynayabileceğini tahmin ettim. Burak Bey de daha önce filmimizin yönetmeniyle birlikte çok başarılı bir film çekmişti. Kendisi 90’lardaki en popüler zamanında bizim erişilmez gördüğümüz isimlerden biri olduğu için, benim için de güzel bir anı oldu. İçinde çok iyi bir oyuncu potansiyeli varmış.

        ‘100 komedi filmi çekiliyor, 100’ü de birbirine benziyor’ yorumuna ne diyorsunuz?

        Filmler birbirine benzemeye başladı çünkü bir gişe kıstası oluştu. Bu durum herkesin hayal gücünü kısıtlıyor. Senaryoyu kendi imkânlarımla, kendi memleketimde, amatör bir ruhla yazdım. Sıkışmışlığın dışına taştığını düşünüyorum.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ