Habertürk
    Takipde Kalın!
      Günlük gelişmeleri takip edebilmek için habertürk uygulamasını indirin
        Haberler Magazin Öykü Çelik ve Serkan Uçar'ın olaylı tanışması

        HABERTURK MAGAZİN

        HT Masa ekibi bu hafta, Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu çiftinin düğünün detaylarını, Öykü Çelik ile Serkan uçar’ın bir gecelik jet kaçamağını, Murat Boz’un ‘Janti’ albümü için yapılan eleştirileri, Teoman’ın ‘Limanında’ isimli yeni şarkısının klibinde mülteci sorununu konu almasını, Chloe Loughnan ve Serdar Ortaç’ın Türk usulü ilişkisini ve Alican Yücesoy’un geçen haftaya damga vuran “Cahil arıyorsan tiyatrolara git!” çıkışını masaya yatırdı

        "MURAT BOZ MÜZİĞİ İKİNCİ PLANA ATMIŞ"

        Murat Boz’un yeni albümü ‘Janti’nin kapağının Justin Timblerake’in 2006 tarihli ‘FutureSex/LoveSounds’ albümün kapağına benzemesi ve vokalinin Tarkan’ı andırması konuşuluyor.

        Esin Övet: Murat Boz’a laf atmak, onu kötü eleştirmek istemiyorum ama jüri üyeliği ve oyunculuğu şarkıcılığının çok önüne geçti. Murat Boz’u dinlerken bir garip oldum. Sahneye çok yakışıyor, güzel şarkı söylüyor ama keşke bu alana biraz daha emek verse.

        Bülent İpek: Albümü dinledim, çok güzel şarkılar var. Murat’a haksızlık ediliyor. TV programları yüzünden müzik geri plana düştü gibi bir algı oluşmuş olabilir ama şarkıları ve klibi beğendim. Yeni şarkılara zaman vermek lazım.

        Oben Budak: Murat Boz daha orijinal bir şeyler yapmalı. ‘Üzüm’ adlı şarkısında Tarkan vokali duyuyor, klibinde Justin izliyor hissiyatına kapılıyoruz. Murat Boz neden birine benzetilmesine izin veriyor? Buna takılıyorum. Piyasada sanatçılar sürekli birbirini taklit ediyorlar.

        Kadir Kaymakçı: Justin Timberlake’in albüm kapağındaki duruşuna ve tavrına bakarsanız ona öykünerek yapıldığını rahatça anlıyorsunuz. Oyunculuk konusuna gelince, Murat Boz’a oyuncu dersek diğer oyunculara haksızlık etmiş oluruz. Bir sinema filminin tutması bize Murat Boz’un oyuncu olduğunu mu gösterir? Bence hayır. Murat Boz şarkıcıdır. Eminim bu albüm beach’lerde çalacaktır ama 10 yıl sonra bu albümden bahsedecek miyiz? Hayır. Tarkan’ın 20 yıl önce çıkardığı ‘Acayipsin’ albümünü hâlâ konuşuyoruz. Biz sanatçılara onların kendilerine inandıklarından daha çok inanıyoruz. Onların kaygısı yok, bu çok acı bir şey.

        E.Ö.: Murat Boz’un albümü çıktığından beri kopya olduğu konuşuluyor. Daha şarkılarına gelemedik. Niye bu kadar kopya çekersin yani? Biz burada Murat’ı yerin dibine sokmaya çalışmıyoruz. Onun daha ileriye gidecekken niye durduğuna takılıyoruz. Sektörde bir tek Gülşen kendisini yeniliyor.

        Reşat Balcıoğlu: Murat Boz’un tercihine saygı duymak lazım. Kendisi müziği ikinci plana atmış. İçerisinde bulunduğu jüri üyeliği onun gözünü o kadar bürümüş ki ‘Her gün ekrandayım’ diye mutlu oluyor. Biz her ne kadar müziğine yazık etti desek de bence Murat hayatından çok memnun.

        B.İ.: Birkaç yıldır piyasayı sürükleyen star yoktu. Yaz geliyor tam şarkı keşfetme zamanı. Bence Murat Boz için parlak bir yaz sezonu olacak.

        "ÜNLÜ DÜĞÜNLERİNDE EN İYİSİ DAVETLİ SAYISINI AZ TUTMAK"

        Cunda adası’nda evlenecek olan Sinem Kobal-Kenan İmirzalıoğlu çiftinin düğününe 250 kişi katılacak ve iki gün sürecek. Çiftin düğün için otele yaklaşık 800 bin TL ödediği de gelen bilgiler arasında...

        O.B.: Kendi aralarında, hak ettiklerini düğünü yapıyorlar gibi gözüküyor. İstanbul’da ya da Cunda’da butik bir otelde de evlenseler kendi hayallerini hayata geçirecekler. İstedikleri kadar para harcamalarını normal buluyorum.

        K.K.: Hayatlarının en özel gününe ilişkin söz söylemek kimseye düşmez. Neden bin kişilik yapsınlar ki, kraliyet ailesi mi, Rus Oligark mı bunlar? İki tane mütevazı oyuncu. Oben’in dediği gibi hayalleri buysa yanlarında kimi görmek istiyorlarsa onları çağırıp sade törenle bir evlenirler. Önemli olan mutlu olmaları.

        R.B.: Kenan’ın Türk aile gelenek ve göreneklerine çok önem verdiğini biliyorum. Gösterişten uzak bir düğün tasarlamaları çok normal. Hayatlarını sade yaşıyorlar zaten. Temennim bundan sonra ‘Ne zaman boşanıyorlar’ şeklinde dedikoduların başlamaması.

        B.İ.: Düğünlerde davetli sayısı 250’nin üzerine çıkınca arkadaş ve akraba çevresinde kırılan insanlar daha çok oluyor. Ünlüler için en iyisi düğünlerde davetli sayısını az tutmak. Bütün dizi ve sinema sektörünü Cunda Adası’na da toplamaya gene gerek var.

        E.Ö.: Cunda’da yapmalarının nedeni de şu: Liste yapmaya kalktılar ve listedeki kişi sayısı bini aştı. Dostları kırılmasın diye Cunda Adası’nı tercih ettiler. Bir de piyasada Merve Boluğur ve Murat Dalkılıç’ın yakın arkadaş olmalarına rağmen, “Onlar bizim düğünümüze gelmedi, biz de onların düğününe gitmeyeceğiz” şeklinde konuştuğu söyleniyor. Sizce böyle bir şey konuşulur mu?

        B.İ.: Düğün mevzu olunca bu işin ünlüsü ünsüzü kalmaz, konuşulur tabii. Geleneklerimiz gereği alınganlıklar normaldir. ‘Ben ona altın takmıştım o bize eli boş geldi’ diye sözler bile sarf edilir. Kenan ile Sinem’in annesi kim ne getirdi diye de bakarlar mı acaba:)

        R.B.: İnsanların ne taktıklarına bakacaklarını düşünmüyorum ama görünen o ki kıramayacakları dostlarını çağırdılar. Gönül kırgınlığı olan insanların da gideceklerini zannetmiyorum.

        "ÖYKÜ VE SERKAN AŞKTA 4.5G'YE GEÇMİŞ "

        İşadamı Ahmet Murat Çakan’dan boşanan oyuncu Öykü Çelik ile Ece Erken’den olaylı ayrılan galerici Serkan Uçar hafta içerisinde Nişantaşı’nda tanıştı, yakınlaştı, kavga etti ve barıştı! Bu kaçamak bir ilişkiye dönüşür mü?

        E.Ö.: Bence bu ikili birbirini bulmuştur. Allah mutlu mesut etsin.

        K.K.: Öykü Çelik ve Serkan Uçar aşkta resmen 4.5G’ye geçmişler. Hız budur. Bir gecede yaşadıklarını yarım asırlık evliliklerinde yaşamayan çiftler var. Artık Şirin’in Ferhat’ı dağları delecek diye yıllarca beklediği dönemde değiliz. Twitter’dan follow’layıp instagram’dan like’ladın mı tamamdır.

        O.B.: Bir gecede nasıl bütün bunları hangi arada yaşarsın aklım almıyor. Ne için kavga ettiklerini merak ediyorum doğrusu.

        R.B.: Bunları normal kafayla yaşadıklarını düşünmüyorum. Hızlı çocuklar... Kendilerini tebrik etmek lazım. Tencere yuvarlanmış kapağını bulmuş. B.İ.: Eskiden bir telefon numarası alabilmek için günlerce kıvranılırdı, artık bunların hepsi rafa kalkmış. Paparazziler yüzünden vuslata erememişler ve kös kös kendi evlerine gitmişler.

        "TEOMAN BONO'DAN HALLİCE OLMUŞ"

        Teoman yeni şarkısı ‘Limanında’ için çektiği klipte mülteci dramını konu aldı. Klip, belgesel tadındaki anlatımıyla dikkat çekiyor. Sizce farkındalık yaratır mı?

        B.İ.: Ülkemizde üç milyonun üzerinde mülteci olduğunu düşünürsek Teoman bir rock’çı olarak gündeme duyarsız kalmak istemedi. Takdir edilmeli.

        R.B.: Sanatçıların ülkemizde yaşanan dramlara veya sevinçlere ortak olmalarına seviniyorum. Teoman’dan ülkemizde tacize uğrayan ve öldürülen çocuklar için de bir farkındalık yaratmasını isterim. Mültecileri zaten BM düşünüyor. Önce kendi vatanımızı düşünmemiz gerekiyor.

        O.B.: Belki Teoman için bir başlangıç olur bu. Rock starlar bir yaştan sonra aktivizme gönül veriyorlar. Müzikleri tutmadığı için de bu tarz bir yola başvuruyor olabilirler. Teoman’ın aktivist olması güzel.

        E.Ö.: Teoman, müziği ve sahneleri bırakıyorum dedikten sonra evlenip, çocuk yapıp boşanıp akşama kadar Cihangir’de oturmasıyla kendisini yok etti. Teoman’ın şarkıları ve sahnesi tartışılmaz ama bu adama on senede ne oldu? Artık üretemiyor.

        B.İ.: Artık üretebilen kim kaldı? Müzikte üretim kalmadı. Bir de bu klibi müzik kanalları yayınlayacak mı? Benim bildiğim kadarıyla siyasi kaygılarla bazı klipler yayınlanmıyor. Müzik kanalları yayınlarsa Teoman bu güzel mesajını iletebilir.

        K.K.: Birisi de Teoman’ın dramını anlatan bir film çekse de onu izlesek. Teoman, Bono’dan hallice olmuş.

        "CHLOE EZBERDEN KONUŞUYOR"

        Serdar Ortaç’ın İrlandalı eşi Chloe Loughnan, “Serdar konserden geldiğinde yemek hazır oluyor. Jakuziyi hazırlıyorum. Ona masaj yapıyorum” dedi. Bu açıklamalara ne diyorsunuz?

        E.Ö.: Chloe’nin Türk kadınlarına öğretmesi gereken çok şey olduğunu düşünüyorum. Kadınlar! Kocanız eve geldiği zaman ayaklarını yıkayın, yemek hazırlayın, masaj yapın. Demek ki kadınlar bunları yapmadığı için aldatılıyor. Jakuzi mevzusuna gelince de ne güzel işte eşler birbirine böyle jestler yapabilir.

        B.İ.: Bizim Türk kadınları da geçmişte bunları anlatıyordu. Şamdan’da çalıştığım dönemde zamanın ünlüleri “Sevgilimin ayaklarını yıkarım” diyordu. Sonra kadın-erkek eşitliği falan derken söylenmez oldu. Geleneğimizi İrlandalı bir kız devam ettiriyor. Jakuzi de artık abartılacak bir şey değil, TOKİ dairelerinde bile jakuzi var.

        K.K.: Ne kadar Türk kadını kıvamına gelse de jakuzi mevzusuna dikkatinizi çekerim. Bizim zamanımızda banyoyu yakarlardı yani. Jakuziyi hazırlamak nedir yani? Geldiğinde eşini hazır beklediğini söylemek falan yapılanı resmen göze sokmak. İrlanda’da sorulsa böyle cevap vermez.

        R.B.: Türk kadınına ne yapması gerektiğini Chloe mi öğretecek? Chloe, Türk aile yapısına uygun yaşamayı ne kadar biliyor? Biz aile bağları güçlü bir toplumuz ama kendisi ilişkisini göz önünde yaşıyor. Kadının, kocasının ihtiyaçlarını karşılaması temel vazifesidir zaten. Sadece masaj yaparak veya ayak yıkayarak ev kadını olamazsın.

        O.B.: Bu kraldan çok kralcılık gibi geliyor bana. Ya da Türk’ten çok Türkçülük. Yabancı birisi ülkemize yerleştiği zaman, bizden daha çok Türk gibi davranmalarına hastayım. Klasik bir Türk kadının yaptığı şeyleri ezberleyip bu gereksiz açıklamayı yapmıştır.

        E.Ö.: Serdar Ortaç evlendiği günden beri “Ben ev erkeği oldum”, eşi de “Ben Türk kızı oldum” deyip duruyor. Reşat’ın dediği doğru. Hiç pazara gitti mi? Dolma sardı mı? Chloe’nin lafları tamamen gündeme gelmek için...

        "TİYATROCULAR DA TOPLUM GİBİ, NİTELİKLİ KİTAP OKUMUYORUZ"

        Bakırköy Belediye Tiyatrosu’nda genel sanat yönetmenliği görevini üstlenen Alican Yücesoy’un Ece Saruhan’a verdiği röportajda söylediği “Cahil arıyorsan tiyatrolara git! Çok fazla vardır. Bırak kitabı, broşür okumayanlar var” sözleri çok tartışılıyor...

        K.K.: Alican’a hak veriyorum. Tiyatrocular da toplumun genelinden farklı değil, nitelikli bir şekilde kitap okumuyoruz. Birçok sanatçının da kitap okumadığına eminim. Film izlemediğini söyleyen yönetmenler var. Evinde televizyon olmadığı için gurur duyan oyuncu var. Bu anca bir öküzlük olur. Bir dönercinin kitap okumasını beklemeyebiliriz ama bir tiyatrocunun klasikleri bilmemesi mümkün olabilir mi?

        E.Ö.: Ben de oyunculara hangi dizileri izlediğini soruyorum, izlemiyorum diyorlar. Bu bir yazarın başka gazetedeki yazarı okumuyorum demesine benziyor. Bizim bakkalımızda bile ego var.

        B.İ.: Alican Yücesoy’un bu açıklamayı egolu tiyatrocuları kendine getirmek için yaptığını düşünüyorum. Tiyatro dendiğinde direkt bir kültür ortamı akla geliyor ama o böyle olmadığını söylüyor.

        R.B.: Son 15 yıldır ülkede sırf güzel, boyu posu yerinde diye ekrana çıkan insanlar var. Sırf gözleri güzel diye başrol oynatılan kızlar var. Eğitimin olmayabilir ama yeni trendleri takip etmek zorundasın. Adam haklı.

        MASA'NIN ALTINDAKİLER

        Firuzağa Kahvesi’nde bağıra çağıra tartışıp etraf takilere huzursuzluk veren ve özel hayatlarını ortaya seren modacı Cemil İpekçi ve Bekir Coşar.

        Zeki Müren’in ‘Beni Terk Etme ’ şarkısının ‘Ne me quitt e pas’ şarkısından izinsiz uyarlandığı iddiasıyla Şevval Sam’a izin vermeyen Belçikalı edisyon şirketi L’accent Bruxellois.

        MASA'NIN ÜSTÜNDEKİLER

        Asmalımescit'te muhabirlerle konuştuğu esnada yanına gelen sokak çocuklarıyla sohbet ettikten sonra onlara 500 TL dağıtan Emel Müftüoğlu.

        Emekli öğretmen olan anne ve babasının adına Kars’ta iki okul yaptırıp her ay öğrencileri ziyaret ederek ihtiyaçlarını karşılayan Burcu Kara.

        GÜNÜN ÖNEMLİ MANŞETLERİ